Jump to content
Annons

olofandersson

Medlem
  • Antal inlägg

    20
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. "du får oftast bara verkshöjd på (sång)melodi och text själv tycker jag nog ackord å harmonier också borde ingå men det tycker inte regelmakarna tydligen basgångar och trumkomp ger nästan aldrig verkshöjd" Du som skrev detta, vet du var man kan läsa om detta?
  2. Jag har redan från början sagt att arrangörsandelar kommer delas ut, dels för att det är viktigt att alla är delaktiga i den biten och dels för att det gör en del för låten. Men ändå kommer frågor upp, men jag har ju skrivit mitt trumkomp....är inte det låtskriveri.
  3. Du får ta och argumentera lite bättre om jag ska lyssna på dig. Varför räknas inte samma saker som låtskriveri i ett soloprojekt som i ett band? Verkar mest märkligt i mina öron. Varför har ni gjort så? Vilken roll hade du i banden? Hur såg processen ut? På vilket sätt är det rättvist? Var fördelningen lika även på text? Antar att du inte var huvudlåtskrivare...men vad vet jag...om du hade varit det och lagt minst 40 arbetstimmar på att skriva en låt (text, ackordföljder, melodi) och sedan läggs i snitt 1,5 timme i repan på arrangering...hade du då velat haft samma fördelning?
  4. Hejsan! Undrar lite hur folk resonerar kring vad låtskriveri är, helt enkelt hur STIM-pengar bör fördelas. Jag anser mig på många av mitt bands låtar vara uppehovsman till både text och musik. Har skrivit melodi, text och akorden som detta går över. Lite melodislingor som spelas för sig själv har gitarristen gjort, vilket jag tycker är självklart att det ska räknas som låtskriveri. Jag menar om våra låtar någon gång skulle tryckas i noter skulle ju dessa bitar vara med. De är ju så viktiga delar av verket. Däremot anser jag att trummisen och basistens input är på arrangemanget och inte på låten. De har aldrig gått in och kommenterat på rytm i melodi, eller att det ska vara en annan melodi på något ställe, andra akord eller dyligt. En basgång eller ett trumkomp som inte har en avgörande del i låten bör väl ändå inte räknas som låtskriveri. Hur resonerar ni?
  5. Tackar men är PCM och PCM signed samma sak som 44-1 kHz?
  6. Har just nu inte tillgång till någon musikprogram och skulle inför digitalt släpp av våran singel behöva spara en ljudfil i annat wave-format än den är just nu. Undrar om någon vet hur man gör detta? Jag behöver spara en ljudfil i wave-format 44,1 kHz, 16-bit. Vad behöver jag för program? Något man kan ladda ner?
  7. Hejsan! Kan man koppla ett par studio-högtalare direkt till hörlursporten på datorn, utan problem. Att det fungerar vet jag, men kan det vara någon fara för datorn...
  8. Skulle vilja ha ett reverb som kan kopplas till PA. Några tips?
  9. Det är ofta svårt att få externa ljudkort att fungera till bärbara datorer som inte är anpassade för musik. Jag har ett fast track ultra som jag kör till en frost dator bärbar, vill du ha pc är frost ett mycket bra alternativ.
  10. olofandersson

    Audio mixdown

    Hejsan! Sitter och spelar in en enkel förinspelning och ska ni skicka över låtskissen till medlemmarna i bandet. Men lyckas inte göra en audio mixdown i mitt nya cubase artist 6, det som händer är att nedmixningen är ca ett tonsteg ner och detta gäller både gitarrer och sång. Hur kommer detta sig? /Olof
  11. Man kan utgå ifrån redan uppdiktade karaktärer, såsom någon känd person, någon fiktiv från en film eller bok. Sätt dig in i denna persons tankar och skriv utifrån det. Kan vara svårt att bara utgå ifrån sig själv om man ska skriva mycket.
  12. Det kanske hade varit bättre. Jag trodde de skulle sätta i ett i trä, fast så verkar det inte ha blivit. Alltså jag är van vid billigare gitarrer där det inte är så svårt att ändra stränghöjd. Är det fel att överhuvudtaget ändra stränghöjden?
  13. Hejsan! Köpte för ca en månad sedan en ny gitarr, en akustisk stålsträngad Martin modell DCX1RE. Märkte ganska snart att stränghöjden inte var ultimat för mig, då strängarna tog i gräppbrädan och stundtals gjode ifrån sig missljud. Lämnade in gitarren och bad musikaffären höja stränghöjden, vilket innebär att man får byta ut stallbenet (tror att det heter så...?). Har nu fått tillbaka gitarren och stallbenet är av plast. Har nu testat gitarren här hemma och det känns som en ny gitarr, diskantigt ljud som i mitt tycke låter sämre än min betydligt enklare yamaha gitarr. Varför är svårt att svara på. Upplever också att den är rätt svår spelad, varje liten mini miss ger ifrån sig konstiga små ljud. Kanske har jag enormt dålig plektrum teknik...trots att jag aldrig trott att jag hade det själv. Har inget dirket fråga, men ska det vara så här...?
  14. Okej, nej det var inte den jag menade. Det var säkert uppemot 10 artiklar.
×
×
  • Skapa ny...