Jump to content
Annons

littleease

Medlem
  • Antal inlägg

    4
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Nope, är inte det. Men jag får fortsätta inaktivera grafiken, då går det att spela in. Tack för alla svar.
  2. Aa, det har jag gjort. Allt är det senaste installerat och i cubase är det valt att köra med asio. Däremot så finns det en ruta till. Direct monitoring, den är också ikryssad. Vad gör den?
  3. Saker jag skulle kollat; * Kör du verkligen på asio-drivrutiner? * Funkar usb-anslutningen som den ska (funkar andra usb-tillbehör)? * Funkar ljudkortet som det ska i en annan dator? Annars verkar det vara ett riktigt skumt fel. -------------------------------------- Reply: Usb-n funkar bra både med mus och en extern HD (den är inte inkopplad när jag spelar in). Ljudkortet funkar bra på andra datorer. Däremot asiodrivrutiner har jag inte så stor koll på, var ser man om man kör på såna? Både CuBase och Ljudkortet säger att jag gör det men vet inte riktigt om såna är installerade. Provade inaktivera grafikkortet och då knastrade det ingenting i CuBase. När jag däremot startar Grafiken igen och ska spela upp det som spelades in (knasterfritt) så knastrar det igen. Har uppdaterat mina ATI drivrutiner. Har kommit på att det är bara i CuBase det knastrar, när jag "exporterar" filen till mp3 och kör i media player så är det inget knaster. Sjukt skumt. 🤪 Mvh Johan.
  4. Hej! Jag har åkt på ett struligt och mycket störigt problem. Har läst alla FAQ men hittar inte min lösning. Använde SM57 och spelade in sång í helgen med mycket bra resultat inget knaster och klart ljud, MEN när vi spelar in gitarr knastrar det så mycket att inspelningen inte går att använda. Alltså utan att jag har ändrat några inställningar (förutom gainen), har haft gainen på både högt och lågt inom den gröna markeringen. Min algorithm inställning står på "plate" men den har jag också flyttat runt och provat lite med. Förstärkarvolymen har vi också exprimenterat med, nu är den "hörslelskyddshög" ca halva av försärkarens kapacitet. Pratat med diverse musikaffärer och det har föreslagits att det kunde vara plektrumljud, men det var det inte. Det spelar ingen roll hur många kanaler jag har, samma prolem med 1 som 10. Ska tilläggas att ljudkortet är köpt i USA och denns strömadapter är köpt i Sverige på en elektronik kedja, men specifikationerna är exakt som på den amerikanska. Vi har spelat in på den många gånger förut med helt perfekt ljud. Trummor spelar vi in på ett digitalt set, är klart ljud där med men har börjat "poppa" ibland den med. Det bara slår till, men det är ovanligt och oftast bara en pop. Med gitarren så poppar och knastrar det tills vi trycker på stopp, DOCK knastrar det ingenting ifall all volym är på på gitarr och stärkare samtidigt utan att man spelar. Det går bra att spela in men sen när man börjar lira så knastrar det direkt. Har provat dessa åtgärderna utan framgång: *Provat alla bufferinställningar som erbjuds (128-4032) *Installerat om hela datorn och kört cubase med "bara" cubase installerat på datorn, alltså all effect på cubase. *Provat med annan mick som använder instrumentkabel med samma resultat, (48 v samt ingen fantommatning) *Flyttat mickplaceringen mot högtalaren och i olika lägen med samma resultat. *Provat olika gitarrer *Använt alla inputs som erbjuds på ljudkortet *Inaktiverat alla Nätverksanslutningar, övriga Ljudkort samt Norton Antivirus när inspelning pågått, ifall det blev IRQ konflikt. *Flyttat runt usb anslutningen på alla portar samt kopplat ur alla andra så det bara är den som är inkopplad *Hade sample rate på 48kHz med det ändrar Cubase till 44.1 när jag kopplar in kortet. *Provat med och utan "asio direct monitoring" + "release asio driver in the background". Är inte riktigt säkert på vad dem ska vara inställda på. Min utrustning. Software:Cubase SX3 Ljudkort : M-Audio Fast Track Ultra Externt Ljudkort Dator: http://www.acercomputer.se/public/page9.do...p;crc=673020715 Mick: Shure SM57 Guitar: Ibanez El-gitarr. Stärkare: Randall. Jag är i Malmö nu för att spela in men istället för det roliga så har jag suttit med detta i fem dagar :-(.. Finns det någon som misstänker vad som kan vara fel? Mvh Johan.
×
×
  • Skapa ny...