Jump to content
Annons

JockeUM

Medlem
  • Antal inlägg

    25
  • Gick med

  • Senast inloggad

Inlägg av JockeUM

  1. Prova koppla ditt keyboard till egen USB-ingång, ingen USB-hub (delad USB) . Kan faktiskt bero på strömmen.. Men med egen USB-ingång ditt keyboard borde det vara stabilare strömfrösörjning..

    Har provat med egen USB-ingång och det gjorde ingen skillnad.

    Sprang ner på stan och köpte en strömadapter också så att det inte drivs alls av USB-sladden, vilket inte heller gjorde någon skillnad.

    Så då kan jag ju iallafall utesluta strömförsörjningsdelen.

  2. Nu har jag börjat förstå när det är keyboardet slutar skicka signal!

    Det är när det blir för mycket information, verkar det som. Spelar jag lugnt och fint och väldigt enkelt bara med 1-2 tangenter i taget så går det okej. Men direkt jag börjar spela mer intensivt och tar till mer ackord så lägger det av direkt.

    Keyboardet är igång, men skickar inte. Huh? HUH?!

    EDIT: Och jag har kommit fram att jag inte behöver starta om Logic varje gång, utan det räcker med att jag drar ut USB-sladden och sätter in den igen. Vad tror du/ni/någon? Kan det bero på strömmen?

  3. Kolla m-audios hemsida efter drivrutiner, hade en Oxygen som krånglade på jobbet förut och det löstes med nya drivisar.

    Ja, jag tänkte precis samma sak och det var det första jag kollade upp - dessvärre finns det inga drevrutiner att ladda ner till keyboardet när jag kör med mac. Det behövs tydligen inte, säger dom på deras hemsida. Men jag hade väldigt gärna provat ändå, hehe.

    TJahopp, inga andra idéer? 😉

  4. Kommer midiinformation in till datorn när du trycker på en tangent? Titta på transport delen, där kommer det stå info om midi som kommer in (ton osv).

    Om du får in information så är det ju inget fel på keyboardet utan det är nåt annat som spökar.

    På din software instrument-kanal, testa att spela med datorns tangentbord, tryck på caps lock och spela med A-S-D raden. Kommer det ljud då?

    Får du utslag på mätaren?

    Det verkar inte komma in någon midi-information till datorn. Får inget utslag på mätaren och det står inga toner.

    Provade spela med datorns tangenbord med hjälp av CAPS-lock och det fungerade.

    Det är ju väldigt konstigt att keyboarden slutar skicka signaler helt plötsligt. Det funger ju en stund så fort jag startat om Logic.

    Keyboardet är endast drivet av USB-kabeln, men det finns ju möjlighet till att sätta in nätkontakt, som jag dock inte har någon av.

    Kan det bero på det? Att den kanske får för lite eller för ojämn ström och strejkar då?

    Jag har kopplat keyboardet in till en "USB-hubb" och delar den med 2 st andra USB-devices. USB-hubben är direkt kopplad till en av USB-portarna på Macbooken och drivs inte av nätström. Blir för svagt mån tro? Jag har provat att koppla keyboarden direkt till USB-porten på datorn men det gjorde ingen skillnad ändå.

    Fruktansvärt irriterande detta!

    EDIT: En till grej slog mig just. Kan det vara en idé att köra med en midi-kontakt/sladd, eller vad det heter, istället?

  5. Hej,

    Jag har precis börjat använda Logic och har ikväll suttit och experimenterat lite grann och försökt lära mig lite grunder i programmet.

    Jag försöker lägga ett trumkomp med hjälp av mitt Keystation 49e (usb-kopplad) på en gitarrslinga som jag har gjort, vilket inte går så bra.

    När jag har startat Logic och valt trumset i Library så fungerar det hela en mycket kort stund, sen lägger det av. Jag får inte någon signal.

    Jag startar om Logic och gör om proceduren - samma sak.

    OTROLIGT frustrerande och jag vet inte vad det beror på.

    Det känns inte särskilt troligt att datorn ska vara överbelastad och inte vill jobba med mig pg.a det, då jag endast har igång Logic. Inspelningen består dessutom bara av ett audio-spår och ett midi-spår. Det första midi-spåret gick bra att lägga, men inte nu längre.

    Har dessutom 4 GB i ram-minne så det bör inte vara särkilt tungjobbat för datorn.

    Vad beror detta på?

  6. Det där låter bekant, ja. Jag måste ju använda mig av en mjukvarusynth och F11 lät också bekant. Däremot så är F11-kommandot antingen bara för Windowsversionen av Cubse eller så är det bara ett kommande som finns i te.x Cubase SX 3, som jag använde mig av när jag använde PC.

    F11-kommandot fungerar inte för mig iaf, då jag sitter på både Mac och Cubase LE 4.

    Jag använde sökfunktionen under Hjälp i cubase och letade efter virtual instruments, men den hittade ingenting. Är det någon plug-in som jag måste ladda ner?

    Tack för snabbt svar iaf! Det hjälpte mig en liten liten bit på vägen 😄

    EDIT: En till fråga: Jag laddade just ner VST-instrumentet Acrobatics Alieno från VSTplanet.com. Vart ska jag lägga filerna sen när jag har packat upp dom? Det är både .dll och .fxb-filer.

  7. Hej!

    Jag köpte ett externt ljudkort för ett tag sen, PreSonus Audiobox USB, och använder mig av den medföljande programvaran Cubase LE 4.

    Allt fungerar bra förutom att jag inte lyckas använda mitt midi-klaviatur - M-Audio Keystation 49e.

    Jag kan inte använda det i varken Cubase eller Garageband, vilket jag kunde innan jag började använda mig av det externa ljudkortet (i Garageband alltså).

    Keyboarden syns i Cubase och reagerar, men jag får inte ut något ljud ur det hela.

    Kollade på M-audio's hemsida om jag kunde ladda ner några drivrutiner till men det behövdes inte då jag kör med Mac, stod det.

    Det är ju mest sannolikt att det är något jag inte gör rätt, då jag inte är så väldigt kunnig inom Cubase än. Har försökt läsa i medföljande manual om det är något jag kan ha missat där, men hittar ingenting. Inte heller något på internet som jag blir klok på.

    SÅ, vad är det jag ska göra för att kunna använda min Keystation 49e och komma igång med inspelningen på riktigt?

    post-20497-1236860918_thumb.jpg

  8. Hursomhelst, en del USB-ljudkort av mindre storlek kan vara sk. "class compliant" och då behövs inga drivrutiner. Så är fallet också med Audiobox USB. ☺️

    Du ska alltså bara behöva koppla på USB-kabeln och köra.

    Ja, precis. Jag såg det tidigare ikväll när jag läste deras manual på deras hemsida.

    Men jaha? Kommer det att fungera lika bra då? 😏

    För tydligen så är det ju så grymt viktigt att drivrutinerna är ordentligt välskrivna när det gäller ljudkort. Och jag ska inte köra med några alls?

  9. Hej

    Det aldra viktigaste är bra drivrutiner, och det hela tiden släpps nya drivrutiner vartefter det behövs (efter nya OS versioner, patchar som stör o.s.v.). Satsa på en tillverkare med lång erfarenhet av drivrutiner, och som har ett bra trackrecord vad gäller support. Oftast är det en fördel med en större tillverkare eftersom fler användare oftast betyder färra buggar (fler som upptäcker fel snabbare o.s.v) - men inte nödvändigtvis. Allt annat är värdelöst utan bra drivrutiner.

    Mackie och Presonous har väl varit med i "leken" längre, men kanske inte något som den breda massan kör.

    Line 6 har fått bra recensioner, men är ett ganska oprövat kort i sammanhanget ännu. Alesis har funnit länge, men konsumentljudkort är lite nytt territorium.

    Kort sagt, ingen av dem är kanske någon tillverkare med långt trackrecord eller särskilt stora på ljudkort.

    Inte om du jämför med t.ex. Motu, m-audio, emu (=creative som säljer soundblaster) o.s.v.

    //J

    Jo, jag har förstått att drivrutiner är väldigt viktiga.

    Men nu har jag läst så mycket bra om PreSonus. Och även om Mackie.

    Nu när jag ikväll har beställt ett PreSonus-kort så tänker jag åtminstone börja med det. Efter att ha läst mycket om det så tror jag att det räcker för mina behov för tillfället.

    Och för att svara på min egen fråga från mitt förra inlägg så har jag redan svaret på varför jag inte hittade några drivisar till OS X - det finns inga och behövs inga. Jag läste AudioBoxens Operations Manual.

    Då var det löst då!

  10. Ifall att du missade min länk så är detta det bästa priset jag har hittat. Kan nog bli en sån. Blir nog fina fisken ihop med min nyanlända B1:a.

    http://www.musikcentralen.se/KUNDVAGN/varu...asp?nodeID=5770

    Ikväll beställde jag Audioboxen från Musikbörsen. Ringde och berättade att det kostar 1500 på Thomann och frågade om vi kunde komma fram till någon deal. DET KUNDE VI! Jag fick det för 1495:- (samma pris som du hittade på musikcentralen) 🙂

    Så jag blev väldigt nöjd!

    Nu är det bara väntan som är det jobbiga. Jag vill börja nu!

    Presonus är välrenommerade när det gäller sina drivrutiner.

    Och vad gäller drivrutinsfrågan, så kräver de flesta ljudkort för "professionellt bruk" att du installerar tillverkarens drivrutiner på Macen. Det gäller även E-MU och Presonus.

    Däremot dök ett nytt frågetecken upp i mitt huvud.

    Jag kollade in PreSonus hemsida nyss och kollade under avdelningen för drivrutiner. Drivrutiner att ladda ner till AudioBoxen fanns bara till XP och Vista. Fanns inga till till OS X. Det fanns dock till OS X till andra av deras ljudkort. Vad är detta?!

    Alltså: Inga drivrutiner att ladda ner till OS X.

  11. E-MU 0404 USB har redan nämnts. Den finns nu i specialutgåva - i skinande "Mac-vitt" 🙂

    emu0404whitefront.jpg

    Av de kort du nämnde skulle jag hellre välja Presonus framför Tapco och Alesis-korten. Presonus är välrenommerade när det gäller sina drivrutiner.

    Och vad gäller drivrutinsfrågan, så kräver de flesta ljudkort för "professionellt bruk" att du installerar tillverkarens drivrutiner på Macen. Det gäller även E-MU och Presonus.

    Jepp, jag har sett den vita modellen och blev ju faktiskt väldigt sugen på att köpa det bara för att matcha den vita Macen 😄 Men jag tog mitt förnuft till fånga och bestämde mig för att det inte var värt att lägga några extra hundra kronor bara för att få den i vitt.

    Ditt inlägg gjorde mig ännu mer säker på att jag köper Presonus-kortet om inte 0404-affären går hem.

    Har bara hört bra saker om det nu, förutom en kille som hade problem med sina drivrutiner i XP. Men det är jag inte orolig för.

    Tack för inlägget och svaret om drivrutinerna! 🙂

  12. Hej!

    Är snart på gång att köpa USB-kort oxå, har tittat på en massa olika. De mest rekommenderade är Presonus AudioBox samt E-mu tracker Pre som är väldigt smidiga i sin storlek. 04:an upplevs som rätt klumpig och kanske något "otymplig" att släpa med sig. Yamaha Audiogram 6 har oxå fått fina lovord. Har kikat på lite begagnat men är lite skeptisk eftersom garanti-tiden gått ut på de flesta. Är något galet med kortet eller om det inte synkar så bra med moderkortet så står man ju där med skägget i brevlådan. Skönt att kunna lämna tillbaka och i så fall få tillbaka de 1500 spänn som man i så fall lagt ut på ovan nämnda kort... Har beställt studioprylar från emusic som har en fantastisk support, rekommenderas till alla att fråga. Snabba mailsvar.

    Jag vet att det är en djungel så jag delar med mig av mina tankar.

    Presonus Audiobox blev jag riktigt intresserad av! Som det verkar så är det ju väldigt bra och ett av de bättre i den här prisklassen. Ska tydligen vara bra mikpreamps i den?

    Det som gjorde att jag blev ännu mer sugen på det var att det står "Works with Logic, Cubase and...nånting mer". De andra fungerar säkert också med Logic, men det står ingenstans. Så när det faktiskt STÅR det, så får jag intrycket att det fungerar lite bättre.

    Kollade även på korten som du tipsade om i ditt andra inlägg och Lexicon Lambda verkade också ganska intressant.

    Det tråkiga är att jag hade hunnit bestämmt mig för att köpa ett E_mu 0404 USB och är med i en auktion på Tradera på just ett sånt...och jag leder den.

    Vi får se om någon bjuder över mig, för då blir det nog så att jag köper AudioBoxen.

    Det är som du säger - man hör om något bra ljudkort och hinner bestämma sig för det, sen hör man om några andra bra ljudkort och då hinner man ändra sig 14 gånger 😏

    Tack för all hjälp!

  13. Det var inte min mening att retas, om det lät så 😄 Du är inte grötig. Det är bara jag är skolad i tankesättet "Upplever man inget problem, så söker man ju ingen lösning"; att man kan inte hitta lösningar om man inte upplever ett problem. Och söker man en lösning så vet man ju vad man försöker åstadkomma, och varför, och då vet man redan där vad som är rätt och inte.

    Monitor är ju en "övervakare", ett fönster in mot det du vill se/höra - oavsett det är bild eller ljud man vill se på. Så alla skärmar, och högtalare är ju monitorer - om man ska vara riktigt ordagrann. Så vi kan lika gärna använda ordet högtalare.

    Stereo-högtalare, är oftast högtalare som tillverkats på en oerhört tajt budget och såna högtalare tillverkas ofta med avsikten att människor ska använda dom för att lyssna på färdig musik genom.

    Studio-högtalare däremot - och det enda som skiljer är att dom tillverkas avsedda för en något annorlunda användning, i övrigt är dom precis lika - tillverkas med specifik vikt på att återge ljudet så ofärgat som budgeten tillåter. Ofärgat, och gärna med så detaljkänslig återgivning som möjligt. Stereo-högtalare brukar oftare funka lagom bra till allt, men definition och färgning är lite mer påtaglig. Tanken med studiomonitorer, är att man ska forma musik genom dom, till skillnad från att lyssna till musik som redan är utformad. Nödvändigheten för noggrannare högtalare kommer bäst till sin rätt vid mixning. Men om man mest sysslar med att göra musik, och lämnar huvud-delen av mixningen till någon annan, eller ett företag, då spelar det ingen större roll vilka högtalare man jobbar med - så länge man trivs själv.

    Jag tycker lite som DieHard skrev ovan, att dels ska man först se till att akustikbehandla det rum man mixar i, och dels ska man satsa på studiomonitorer så ska man gå upp i pris, upp över 3000 kr, för annars får man "skapliga högtalare" och där finns ingen markant skillnad mellan sk stereo-högtalare eller studiomonitorer.

    Men om man radade upp 10 par studio-monitorer, där alla kostar 100000 kr paret, och jämförde sida vid sida, så kommer man att höra att alla de olika paren låter ändå riktigt olika. Så, hur avgör man vad som är bra och inte då? svaret på det är att vänja in sig vid de man tycker sig trivas bäst med och lära sig hur det låter, lära sig hur det låter på andra högtalarsystem om man kranar ljudet på 'det här' sättet på sina egna högtalare.

    Så, bränn en kopia på 4-5 plattor som du gillar och känner till ljudet från väldigt väl. Sen, ta med dig plattorna och traska in på olika musikaffärer och se efter vilka modeller dom har som passar din budget. Sen lyssna, på plattorna genom alla högtalaremodeller du har råd med. Lyssna noga, jämför. Blunda gärna så hör du vilka som låter bäst i dina öron och distraheras inte av "hur snygg dom är". Jag tror det är det enda rätta sättet, även om det kan kännas omständigt. Men gör du ett val, så får du leva med det en tid framöver med, så det kan vara värt att ta det på allvar.

    Ingen fara, jag tog inte illa upp på något sätt 🙂

    Och tack för det utförliga svaret!

    Nu är jag med lite mer i vad det handlar om.

    Och det jag kom fram till nu, framförallt efter ditt inlägg, är att jag i nuläget kommer använda mina vanliga högtalare som är helt okej i mina öron.

    Sen beroende på hur långt min hobby tar mig, så får jag helt enkelt spara ihop pengar och köpa mig ett par vettiga monitorer, för efter det senaste inlägget så känns det inte värt att lägga 500 spänn på de där högtalarna som jag visade. Jag nöjer mig med det jag har, just nu 🙂

    Så tack så mycket för alla svar!

    De hjälpte mig.

  14. Jag reagerar lite på att frågan om *varför* man ska ha studiomonitorer kommer *efter* att du uttrycker behovet av dom. Känner man behov av t.ex. studiomonitorer så är det ju för att lösa problemet som man vill införskaffa sådana. Vet man inte varför, men ändå känner behov, då låter det mest som att man gör som man känner sig övertygad att alla andra tycker man ska göra etc etc Ställ dig frågan varifrån "känslan" av att skaffa studiomonitorer kommer ifrån. Vad är det som har skapat den känslan, det behovet? Besvarar du det så hittar du nog många svar, och mycket förståelse 🙂

    Icke aktiva monitorer kallas för "passiva" monitorer. Aktiva monitorer innebär oftast att det är högtalare och förstärkare i ett, inbyggt i själva lådan. Passiva monitorer har ingen förstärkare inbyggd, och därför måste man använda en separat förstärkare till passiva. Aktiva monitorer är oftast enklare - högtalare och förstärkare i ett. Men det finns de som anser att förstärkarens uteffekt måste ställas manuellt för att se till att högtalarnas membran jobbar optimalt etc etc och för dem passar passiva monitorer med separat förstärkare bättre.

    Okej, jag kanske lade upp hela frågan på ett dåligt sätt och jag förstår att du reagerar på det.

    Såhär är det: Jag har dragit slutsatsen att monitorer bidrar med nånting eftersom att de allra flesta som har en hemstudio faktiskt också har ett par monitorer. För en okunnig man som mig inom detta område så har jag alltid tänkt "högtalare som högtalare". Typ. Missförstå mig rätt 😑

    Och eftersom att jag har dragit slutsatsen att dom bidrar med nånting men jag inte riktigt vet med vad, så skulle jag vilja veta vad det är som gör att man vill ha monitorer i studion, och inte bara te.x ett par vanliga golvhögtalare.

    Menar du att min teori stämde om att olika monitorer lämpar sig bättre för olika musik? Det är som sagt bara en teori jag har, utan att grunda den på nånting. så jag vet inte om det är så det är eller ej.

    Och om det är så - hur ska jag då veta vilken typ av monitorer som är bäst för mig (i min prisklass)?

    Så - mitt behov av att ha ett par monitorer är egentligen inget behov. Än. Skulle det vara så att ni säger att det går precis lika bra för mig att använda mig av mina vanliga högtalare såsom att använda mig av några av monitorerna jag nämnde i mitt första inlägg, så skulle jag givetvis köra med det jag redan har och spara en slant.

    Men om ni skulle säga att en monitor (i prisklassen nämnd ovan) i min hemstudio skulle få allt att kunna bli så mycket bättre än med ett par vanliga högtalare så skulle jag isåfall köpa ett par 🙂

    Är det grötigt och jobbigt och förvirrande det jag försöker få fram?

    Jag brukar vara väldigt dålig på att formulera mig och få fram det jag menar, på ett bra sätt.

    Skillnaden på Aktiva och Passiva förstod jag nu iallafall.

    Tack för svaret 🙂

  15. Hej!

    Jag håller på att fixa ihop grejer till mig egen lilla hobby-hemstudio och har tänkt köpa några billiga monitorer.

    Att jag vill ha billiga beror på att att jag inte har särskilt mycket pengar att röra mig med och dessutom är detta mest en liten hobby för mig så jag känner inte att jag behöver satsa på några dyra kvalitètsgrejer.

    Jag har hittat dessa jättebilliga Behringer-monitorerna Begringer Monitor 1C WEIB på Thomann.

    Jag hittade även ett par jättebilliga på Musikbörsen. Även det är Behringer. Modellen heter MS16 och är de är aktiva.

    Då jag inte vet något om monitorer så vet jag inte om det är ett okej köp eller ej.

    Vad är det för skillnad på aktiva och inte aktiva monitorer?

    Aktiva driver sig själva eller? Och icke aktiva behöver någon strömkälla? Eller?

    Och varför är det bra att ha monitorer?

    Varför kan jag inte lika gärna bara använda mig av mina vanliga audio pro stage 55-högtalare?

    Kan, kan jag, men varför gör man inte det?

    Beroende på vilken musik man sysslar med så kanske det skiljer sig från monitor till monitor?

    Jag spelar mest in akustisk gitarr och sång. Jag har även ett midi-klaviatur som jag använder mig mycket utav då jag lägger på piano och kontrabas m.m.

    Vet ni några andra väldigt billiga monitorer så skriv gärna in en länk ☺️

    MVH

    Jocke

  16. Köp ett E-mu 0404 igen - som du är van vid. Har svårt att se att något annat kort av de nämnda skulle vara bättre.

    Usb nu då, för det där E-mu 0404 pci hade väl inte två mikpreamps xlr?

    Så E-mu 0404 anses vara ett av de bättre korten av den billigare prisklassen?

    Nej, precis, mitt 0404 pci hade inte mikpreamps. Jag kopplade kortet till en Tapco Blend6-mixer som hade 2 micpreamps.

    En följdfråga: Kan jag koppla det externa 0404 (och de andra korten som jag nämnde) till mixerbordet som jag har, eller kan jag lika gärna göra mig av med mixern?

  17. Det ser ju oerhört plastigt och epigt ut. Men skenet kan ju bedra. Det vore ju inte första gången.

    Men vad är det som är bra med det då?

    Jag läste specsen och det sa ju i stort sett samma sak som de andra 2 ljudkorten. Så gott jag kunde läsa och tyda allt iaf.

    Men iaf, berätta gärna varför det är ett alternativ till dom andra. Jag måste ju få veta vad som är bra med det. Nackdelarna också, gärna.

  18. Okej, det var ingen riktig fart på denna tråd.

    Om jag gör såhär då:

    Jag har dragit ner mina alternativ till 2 ljudkort.

    Alternativ 1: Tapco by Mackie Link USB

    En fråga: Bus powered. Vad betyder det?

    Jag har inte hittat någonting om det här kortet. Inga åsikter från användare m.m så jag har svårt att bilda mig en uppfattning om det.

    Alternativ 2: Line6 Toneport UX2

    Har lyckats bilda mig uppfattningen om att de flesta som har provat detta kort tycker att det är ganska bra för den prisklassen.

    Den enda jag har hört inte var nöjd alls med kortet är maart.

    Hade du inte sagt det du sa så hade jag beställt det redan, så din åsikt vägde in väldigt mycket 😆

    Kommer som sagt att anända kortet tillsammans med min Macbook och programmet Logic Pro 8.

    Hur är det med latency och hur kan man göra för att få bästa möjliga ur korten jag funderar över?

    Jag förväntar egentligen inget svar på latencyfrågan, men om någon mot förmodan har något svar så varsågod! 🙂

    Det här är mitt sista försök till att få lite hjälp i mitt ljuskortsköp.

    MVH

    Jocke.

  19. vad ska du använda den till, vad har du för krav så du inte köper något som det blir halvbra kvalité (utav vad du tänkt dig)

    ???

    ///

    Ja, ursäkta.

    Jag spelar mest in akustisk gitarr och sång. Spelar även in munspel ibland.

    Har ett midi-keboard, M-audio Keystation 49e, som jag också spelar in väldigt mycket på. Men det är usb så det är väl orelevant.

    TIdigare har jag spelat in på PC och hade då ljudkortet EMU 0404 och mixerbordet Tacpo by Mackie Blend6.

    Använde mig då av Cubase SX3 men nu går jag över till Logic Pro.

    Det ska väl förresten inte vara något problem att använda något av dessa ljudkort tillsammans med Logic Pro?

    Jag kan inte tro att det skulle vara det, men säkrast att fråga ifall att.

    Jag är en glad amatör och spelar endast in själv. Det är inget jag satsar jättemycket på, så jag kräver inget superkort med toppen-ljud-kvalié, men jag vill ändå att det ska bli hyffsade inspelningar. Det ska vara enkelt men bra!

  20. Hej!

    Jag är i tagen att köpa ett nytt externt ljudkort till min Mac.

    Jag har hört att Presonus ljudkort ska fungera väldigt bra med Mac OS X och det gör ju att det genast drar lite åt det hållet.

    Det här är ljudkortet från Presonus som jag isåfall köper om det blir från dom: Presonus Audiobox USB

    Är det bra? Det är ju ett ganska enkelt ljudkort verkar det som.

    Det jag är ute efter är vad det uppfyller. 2 st. Mic-ingångar med fantommatning och rätt så billigt.

    Ett annat ljudkort jag funderar på är detta: Line6 Toneport UX2 Det är i det dyraste laget för mig och helst kommer jag undan med 1200-kronorsklassen (give or take).

    Är detta ett bra kort?

    Ytterligare ett kort som jag funderar på: Tapco by Mackie Link USB

    Tapco by Mackie ska väl vara ett ganska bra fabrikat har jag för mig.

    Vad säger ni?

    Och till sist så är även detta kortet med i funderingarna: ALESIOS iO 2

    Alla korten är kompatibla med Mac OS X. Så står det iaf, men även fast alla korten är det så kanske något av korten är ännu lite mer kompatibelt med OS X.

    Lek med tanken att ni skulle köpa ett av dessa kort. Även om det enligt era mått är skit och ni har en pistol mot huvudet så måste ni välja ett. Vilket skulle ni till slut välja?

    Berätta gärna varför ni tycker att ett kort är bättre lämpat än de andra.

    Tack!

    Jocke.

  21. Halloj!

    Istället för att göra en ny tråd så fortsätter jag bara på den här.

    Jag ska köpa ett externt ljudkort som jag ska använda till min Macbook 2.0 GhZ.

    Jag har spanat in några ljudkort som är rätt billiga och det är vad jag är ute efter, men jag vill inte att det ska vara rent skit bara för att det är billigt.

    Kolla gärna in dessa ljudkort och säg vad ni tror eller vet om dom.

    De ligger i ganska lika prisklass och jag vill veta vilket som är mest värt pengarna, och om dom är bra överhuvudtaget.

    Det jag behöver är 2 stycken mic-ingångar med fantommatning och att kortet ska vara helt kompatibelt med Mac OS X.

    Det är huvudkraven. Sen om kortet har ingång för te.x elgitarr så gör det inget, men ej ett krav.

    Är väldigt oinsatt i sånt här och förstår mig inte på alla siffror m.m som står i specifikationerna till alla ljudkort. Dom säger mig ingenting.

    Så ni får säga vad ni tycker!

    Line6 Toneport UX2

    Tapco by Mackie Link USB

    ALESIOS iO 2

    Kompatibel med Mac OS X?

    EMU 0404 USB White

    ESI U46 XL

    Tascam US-144

    Tascam US-122 L

    Är det någon större skillnad på de 2 sista ljudkorten (Tascam US-122 L och US-144)?

    Tacksam för svar och om ni har fler och bättre alternativ i samma prisintervall får ni gärna skriva vilka det är och berätta lite om dom.

    Jocke

×
×
  • Skapa ny...