Jump to content
Annons

Emil16473

Medlem
  • Antal inlägg

    128
  • Gick med

  • Senast inloggad

Inlägg av Emil16473

  1. Hej

    Jag har själv en Taylor 510ce. Det kan vara säkringen i gitarren som gått. Strängarna på Taylors gitarrer är uppsäkrade för att skydda gitarristen mot "blue spark" från mikrofonen.

    Har säkringen gått fungerar fortfarande elektroniken men det kan resultera i att gitarren blir känslig för brummande läten orsakade av dålig jord eller liknande...

    Se länk till Taylors hemsida ang säkringen.

    "If the fuse blows, the guitar’s electronics will continue to work, but the strings will no longer be grounded, and the guitar could be more susceptible to electrical hum, so a replacement should be installed."

    Har gitarren varit så sedan den inhandlades så hade säkringen förmodligen gått redan i butiken. Den borde bytas utan kostnad.

    /Johannes

    Tja!

    Tusen tack för svar! Jag hade ingen aning om detta med säkring i gitarren! i]"If the fuse blows, the guitar’s electronics will continue to work, but the strings will no longer be grounded, and the guitar could be more susceptible to electrical hum, so a replacement should be installed."[/i] <--- det är ju klockrent vad mitt problem är!

    Dock kan jag ju inte undersöka hemma om det är säkringarna, så jag måste i vilket fall som helst fara över till Stockholm med gitarren.

    Tack för tipset!

    //Emil

  2. Tja, bor på Åland men var över till musikbörsen i Stockholm och köpte en helt ny Taylor 414CE (ca 22.000 kr kostade den) (http://www.freddansmusik.se/images/Taylor_414ce_guitar.jpg)

    På samma gång köpte jag även en liten fishman förstärkare byggd för just akustisk gitarr (http://www.imuso.co.uk/images/Legacy/Product//EG03895.jpg)

    Här på Åland spelar vi på en krog typ varje helg och problemet är att min Taylor surrar som attan i lokalen där vi är. Det kommer ett hemskt surr när alla lampor är på men om man släcker dem (typ 60 dimlampor i taket) så slutar det surra helt.

    Min polare som jag spelar med äger 2 st Taylor guror i samma klass som min. Fast när han pluggar i sin är det ett rent o klart ljud fastän lamporna varken är på eller av.

    Min Taylor verkar alltså vara mycket känslig och den verkar ha ett annat micksystem eftersom den har lägre output än vad polarens mickar har.

    Min gura verkar vara "ej krogvänlig", någon som varit med om samma grej?

    Jag sammanfattar mitt problem duktigt mycket nu, om någon är intresserad att diskutera och hjälpa mig skulle jag vara väldigt tacksam. Jag känner mig lite lurad, trodde Taylorn var värd sommarlönen..

    OBS! Jag har garanti på börsen kvar, har endast haft den 3 månader och garantin gäller 1 år..

  3. Jag reagerade direkt när jag läste ordet parallell. Är fx-loopen parallellt med ingången då kommer du aldrig kunna styra volymen på allt utan endast det som sitter i loopen. Kan du koppla om så att fx loopen ligger i serie efter ingångsteget så blir det rätt!

    /L

    Okej, någon som vet hur man ska koppla så att fx loopen ligger i serie efter ingångsteget?

  4. Hej

    Sitter med en Mesa Boogie Dual rectifier (3 kanaliga versionen med Assignable Parallel FX Loop)

    Har en bunt med pedaler + volympedal.

    Nu är frågan var jag ska stoppa volympedalen. Jag vill ha det så att volympedalen endast ska sänka o höjja ljudnivån på hela paketet.

    Jag läste en annan tråd här på forumet o då sa en snubbe såhär: "Men om det är just volymen du vill reglera så sätt den så sent du kan. Använder du stärkarns dist så sätt den absolut i effektloopen"

     

    Japp, så exakt har jag kopplat, alltså såhär

    Gitarr -> wah -> Dist -> boost -> input

    Send -> chorus -> delay -> reverb -> volympedal -> return

    Nu är grejen den att volympedalen faktiskt gör som jag vill MEN den sänker och höjjer också alla effekter i loopen.

    Jag vill ha det så att effekterna ska kunna slås på när som helst och att volympedalen bara sänker och höjjer nivån, INTE "modulationseffekterna".

    Varför blir det fel?

  5. Försöker få ett bra sound med min dual recti + några pedaler

    Min kedja: Gitarr > Wah > Overdrive > LBP Signal boost > Boss Volympedal (Hög Impedance) -> Förstärkar Input

    I förstärkar loopen kör jag: SEND > Chorus > Delay > Reverb > RETURN

    Gitarrer jag kör med är Ibanez RG + Ibanez JEM med passiva dimarzio mickar.

    Ändå är jag utsatt för ett jobbigt brus som hörs konstant

    Har jag kopplat fel eller kan jag utesluta det?

    Månne det är fel på förstärkaren?

  6. Jag använder alltid kompressor på elgitarrljudet, men jag tycker inte om att ha den varken på send/return eller direkt på gitarrsladden. Jag har den på insert på mixern så den jobbar enbart på utljudet i PA-t när jag spelar live, eller enbart på inspelningen när jag spelar in. Hur dyra och bra kompressorerna än är tycker jag de sabbar ljudet mer än de tillför om jag har dem på gitarrsladden. Jag rattar hela tiden gitarrens volymratt upp och ned för att få olika grad av rent/dist i förstärkaren. Med kompressor däremellan går inte detta. Anslaget försvinner också, det gör det inte när man har komprimeringen på micken som tar upp ljudet och skickar det vidare.

    Angående delay tycker jag precis likadant. Det kan låta skapligt på send/return, men det blir inte bra ändå, det funkar mkt dåligt om man spelar dynamiskt och rattar gitarrens volym olika upp och ner. Distar och chorus osv vill jag ha före ingången på stärkaren.

    Det här är mina åsikter, de flesta gör på sitt sätt, man får lyssna sig fram vad man gillar. När jag spelar in plockar jag bort de pedaler jag inte ska använda på den låten. Och Boss stämdosan som även jag har, den tar jag alltid bort, den saboterar ljudet lite grann den med.

    Jag har en 16 kanalers Yamaha mixer, på 6 av de 16 kanalerna finns det inbyggd kompressor. Jag skulle ju därför lätta kunna välja en av de kanalerna o bara ratta upp lite på kompressor potten, då har jag ju kompressor på utljudet färdigt utan att behöva använda en pedal för det, frågan är om kompressor ljudet även kommer i min monitor?

  7. Vad har du för förstärkare? 1, 2 eller 3-kanalig? Rör, transistor eller digital?

    Hej och tack för svar! Egentligen kör jag pedalbordet in i ett PA och kör sedan line out till min lilla transistor Hugh & Kettner förstärkare, dock brukar jag också köra med endast förstärkaren. Jag kör endast rent ljud från PA eller förstärkaren o kryddar mitt ljud med pedaler, ett rätt så standard sätt alltså.

    Din kedja + volympedalen sist är vad jag skulle föreslagit. OM du kör rakt in i en stärkare med ett rent, odistat grundljud.

    Yes rent ljud med odistat grundljud kör jag

    Jag får dock känslan av att du staplar onödigt många effekter på varandra bara för att du har dem. Man måste inte slänga på chorus på dist bara för att man kan, snarare tvärtom.

    Reverb och delay är också en onödig kombination om du inte är ute efter någon form av ambient coldplaymatta. I solosammanhang blir det gärna grötigt med både och.

    Jag vill ha många effekter för att kunna variera mitt sound, spelar mest pop med bandet o jag vill kunna göra, som du uttrycker dig "ambient coldplaymatta tillsammans med Reverb och delay". Förstås använder jag inte alla effekter på samma gång. Dock är det förstås behändigast om jag slipper tänka på scen vilka effekter jag inte kan och vilka jag kan ha igång samtidigt. Vi ska troligtvis börja köra lite tyngre pop snart, då kan jag dra fram min mesa dual recti o använda loopen vilket gör det hela mycket enklare. Men för stunden måste jag ha ett sätt som fungerar utan loop med den lilla förstärkaren.

  8. Hej!

    Jag har följande pedaler:

    Boss Volympedal

    Marshall Delay

    Digitech Hardwire Reverb

    Digitech Hardwire Chorus

    DOD Overdrive/preamp

    Electro-harmonix LBP - 1 (boost)

    Weaping Daemon Wah - Wah

    MXR Dyna Comp - kompressor

    Jag spelar med en förstärkare som EJ har effektloop

    Specifikationer:

    - Volympedalen vill jag ha som komp - solo

    - delay, reverb, chorus, wah som vanligt

    - DOD overdrive som komdist +solodist med hjälp av volympedalen

    - boosten vill jag ha som en clean solo boost (den ska ej boosta min dist)

    - kompressorn har jag för att få ett funkigare och "blötare" country twang.

    Problem jag har är att om jag lägger disten före modulation så blir modulationpedalerna som en boost för disten vilket jag inte. Om jag lägger disten efter modulation pedalerna låter alla modulationljud dåligt. Månne det är nivån på disten som är för hög/låg?

    Jag skulle kunna tänka mig att det skulle kunna funka såhär:

    Gitarr -> Kompressor -> wah -> Dist -> chorus -> delay -> reverb -> boost ?

    Hur skulle ni gjort i min situation?

    //Emil

  9. Hej!

    Jag är på jakt efter en riktigt super duper bra Compressor, jag vill använda den för att spela blues o country. Jag använder en Gibson 335 och en mesa boogie dual recti.

    Förstås är det bra om pedalen är true bypass!

    Jag har helt förkastat boss för den anser jag inte passar mig. Däremot har MXR några fina samt Carl Martin.

    Har du/ni något förslag åt mig? Kanske någon erfarenhet vad som gäller och som man ska akta sig för?

    //Emil

  10. Och detta är för akustiskt gitarr? Är aningen skeptisk till behovet av en massa pedaler till akustisk gitarr, verkar enklare att ha en elgitarr om man vill latja med effekter... men du visst, låter det bra så är det ju bra. Du kanske får till en fantastiskt ton, vad vet jag.

    Ordningen på pedalerna ser lite skum ut. Reverb brukar man sätta sist i signalkedjan, och dessförinnan delay -så att dessa effekter läggs på en så färdig signal som möjligt, annars brukar det bli ganska grötigt (använd dessutom med måtta, särskilt i komp!). Den stora Boss-padeln, är det en volympedal? Själv har jag satt min volympedal efter overdrive/dist men före delay/reverb. Detta för att kunna höja/sänka den färdiga tonen men behålla utklinget i rumseffekter vid volym-swells/-korrigeringar. Sätter man den före overdrive/dist så ökas ju gain (dist) när man ökar volymen (fast det kanske du vill...?)

    Detta är lite generella råd. Visst kan man experimentera och bryta emot "reglerna" ibland. Man kan få till ganska coola oljud genom att experimentera lite, men det är bra att kunna grunderna iaf så man vet vad man gör. I 99 fall av 100 så det konventionella bäst, det är liksom därför det är konventionellt (tex att man sätter overdrive före reverb).

    Surr och brum kan uppstå om batterier är dåliga. Det kan också uppstå jordbrum om elen är taskigt dragen, och tex lysrör etc kan störa. Elgitarrer kan vara dåligt avskärmade/jordade. Prova att koppla in elen i ett annat eluttag eller testa att köra på batterier så vet du om det är elen som är problemet. Undvik att koppla in ljudutrusting i samma urtag som ljusutrustning

    Ju mer du skruvar upp volymen på pedalerna desto mer brus introducerar de ofta i kedjan. Volymen bör inte vara högre med än utan en effekt, utom möjligen lite högre med overdrive/dist, om det är ett sololjud då...

    Sen brukar man oftast inte köra en akustisk gura i en elgitarrförstärkare, eftersom det brukar bli ganska grötigt. Bättre då att koppla in i PA:t eller köpa en förstärkare för akustisk gitarr. Detta förutsatt att du vill att det ska låta som en akustisk gitarr...

    Kompressor på akustisk gitarr kan vara ett väldigt bra sätt att få fram tonen i en mix, så att man hör mer än bara anslaget. Var lite försiktig med rattarna bara, eftersom kompressionen höjer brusnivån och kan även döda dynamiken om du ställer den för hårt.

    [/url]

    Yep! detta e för akustisk gura

    Jag vill kunna variera mitt ljud+att pedalerna är så pass bra att jag kan använda dem när jag lirar el-gura.

    Den stora gråa bosspedalen är en vanlig volympedal. Den gula lådan är en overdrive/preamp som jag använder som boost för både komp + solospel, jag har den sist i kedjan eftersom jag har den inställd på att den ska smådista lite + att den ändrar hela ljudtypen. Volympedalen fullt nerpressad anger solonivå (+7 db typ) Den höjer signalen så pass mycket så om jag väljer att ha den före alla effekter så boostar den reverb/delay/chorus (ifall jag har på dem) och det vill jag inte eftersom det inte låter bra.

    "Sätter man den före overdrive/dist så ökas ju gain (dist) när man ökar volymen (fast det kanske du vill...?)" Ja det vill jag 😉

    Jag har batterier i de flesta av pedalerna men jag driver dem ändå med en nätadapter ska klara av att driva ca 8 stycken 9-volts pedaler

    Jag har funderat på att skaffa en kompressor faktiskt, dock vet jag inte vad som är bra, har du något förslag?

    förresten, här har du en annan tråd jag skapat som handlar om samma grej: https://www.studio.se/index.php?showtopic=73321&hl=

  11. Tja, jag ska bygga pedalbord åt min akustiska sektion har jag tänk (gitarr).

    Såhär ser min plan ut:

    post-20170-1264877785_thumb.jpg

    Dock är jag lite kluven var jag ska lägga noise gaten i kedjan. Jag har samtalat med några som tycker si och så men personligen själv tror jag det skulle bli bäst om man lägger den först, alltså:

    Gitarr -> noise -> volympedal -> wah -> osv..

    Har ni några andra tips/trix vad jag kan tänka på när jag bygger?

    //Emil

  12. Tjena, nu ska jag äntligen snart börja bygga egen väska för pedaler för akustiskt bruk. Såhär ser det ut för tillfället:

    post-20170-1264622650_thumb.jpg

    Jag funderar lite på att skaffa en kompressor också av något slag, men det får i så fall bli lite senare

    Jag har även en Daemon Wah men när jag koppla den till dessa pedaler blev det ett jäkla oljud..

    Det jag har lite problem med just nu är altså surr och oljud som stör när jag pluggar in i PA/förstärkare osv..

    Skulle det vara passande att skaffa någon typ av noise-gate i pedal form? Har hört att ISP har en helsilverfärgad liten pedal som fått bra recensioner. Risken är väl om man kör för mycket noise reduction att tonen försvinner och från akustisk synvinkel är ju det en hemsk mardröm, klangen ska fram!

    Vad tror ni om detta?

    //Emil

  13. Blev o fundera på kompressor till akustisk gitarr i livesammanhang, är det någon som har provat detta o vet om det låter bra eller ej?

    funderade på att det skulle vara kul o använda lite kompressor i solon med blueskänsla

    Är jag galen eller tror ni det skulle låta bra?

    //Emil

  14. Tittade på dina videos nu, min dator gillade inte .3gp formatet så jag fick inget ljud men angående den där du kör DPC Latency Checker, så även om staplarna är gröna skulle jag säga att dom är i högsta laget, men jag kan inte säga om det är det som orsakar dina problem eller inte. DPC Latency är en hel vetenskap och det finns information på nätet vad det beror på och hur man bär sig åt för att få det bättre. Det krävs dock rätt mycket tid med google för att hitta nåt vesäntlig.

    Har du uteslutit hårdvarufel? Testat utrustningen på en annan dator?

    jag ska prova utrustningen på min stationära datorn när jag formaterat den, om det inte fungerar där måste det ju vara någe fel på kortet, om det fungerar är det någe fel på min laptop. Ska bli intressant att prova.

  15. okej! Jag ska prova avinstallera mitt trådlösa internetsystem o se om det blir bättre, men jag undrar, stängde du av någe mer för att få det att funka?

    Jag har extern mus + keyboard (USB båda), är det dumt att ha dem ikopplade tror du? erfarenheter om det?

    Nu har jag provat avinstallera både interna ljudkortet + nätverkskortet men det brusar fortfarande i mina högtalare..

    Spelade in fenomenet: http://rapidshare.com/files/339352761/Knaster2.3gp.html

    Vad ska jag ta mig till?

  16. Tack Claes!!!

    Jag hade samma problem, med jädrans knastrande!!!

    Stängde av nätverkskort (trådlösa), genom device manager osv.

    Nu är allt på tip-topp!

    Emil16473; Jag kör med en gammal laptop Dell Latitude D610, Xp pro, 1,6ghz, 1gig ram, 160hdd, funkar felfritt!

    okej! Jag ska prova avinstallera mitt trådlösa internetsystem o se om det blir bättre, men jag undrar, stängde du av någe mer för att få det att funka?

    Jag har extern mus + keyboard (USB båda), är det dumt att ha dem ikopplade tror du? erfarenheter om det?

×
×
  • Skapa ny...