Jump to content
Annons

Leadstrom

Medlem
  • Antal inlägg

    10
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Pröva o köra flera syntar ovanpå varandra och tweaka pitchen så de ligger några hertz i ofas. Då får man en choruseffekt som låter rätt bra beroende på vilka syntar man kör.
  2. Tack för trevligt mottagande! Vi syns på forumet!
  3. Leadstrom

    Halloj!

    Hej, Anders heter jag, har varit med på forumet ett tag faktiskt men aldrig riktigt haft tid att engagera mig i det tyvärr. Insåg att det kunde vara trevligt med en presentation. Inom musiken har jag hållit på med datormusik sedan 20 år tillbaka. Min första kontakt med sequencerprogram var Screamtracker från Future Crew - man kan väl säga att viss utveckling har skett på området. Nuförtiden jobbar jag med FL Studio och en selektion av utvalda instrumentpluggar. Är för tillfället föräldraledig med min knappt ett år gamla dotter och har bestämt mig för att färdigställa en platta under den tiden. Efter 20 år av musicerande har jag ca 100 halvfärdiga produktioner som bara väntar på att raffineras... Här på forumet kommer jag främst följa produktions/mastering forumen - det är framför allt där det rent kunskapsmässigt brister. Synpunkter är alltid uppskattade! Jag skriver blogg om utvecklingen av plattan här: http://projectmatilda.blogspot.com/ Min soundcloud adress är: Jag är även intresserad av olika samarbeten - gärna med sångare/sångerskor. Vi syns på forumet!
  4. Hej! Behöver tips på ett prisvärt externt ljudkort. Ljudkortet kommer enbart användas för musikproduktion i FL Studio och jag kommer heller inte att göra några inspelningar med kortet. Enda egentliga kravet är att det har coaxial eller optisk ut. Är det så att jag i princip klarar mig med ett mycket billigt kort i och med att FL Studio låter CPUn sköta musikrenderingen? Eller kommer ett dyrt kort låta bättre? Tack för svar!
  5. Beställt för 999 på kjell & company! Tack för hjälpen!
  6. Hej! Har precis införskaffat en ny dator. Dock var jag dum nog att inte lägga några pengar på ljudkortet. Har nämligen kört i FlStudio tidigare med det interna ljudkortet o har väl tyckt att det låter bra. När jag nu dock körde lite gamla låtar på den nya datorn började FL lagga vid en buffertsize på 47 ms. Visserligen gick det att åtgärda genom att öka buffertstorleken men så skall det ju inte behöva vara. Alltså, jag behöver ett nytt ljudkort. Jag kommer köra i FLstudio8 med enbart mjukvarupluggar. Det senaste ljudkortet jag köpte var ett Gravis Ultrasound med 1024 kb internminne, så då kan ni förstå att jag behöver hjälp... Ett kort som inte är alltför dyrt samt PCI-Express 2.0 hade varit fint också. Tacksam för svar!
×
×
  • Skapa ny...