Jump to content
Annons

Ratso

Medlem
  • Antal inlägg

    13
  • Gick med

  • Senast inloggad

Allt postat av Ratso

  1. Ratso

    Spotify

    Han kanske fastnade. ☺️ Nej då. Det är säkert julen som spökar.
  2. Ratso

    Spotify

    Du arbetar för Spotify va? Faktiskt inte. Det hade säkert varit trevligt att jobba där, men tyvärr har jag inte rätt kvalifikationer. Att jag är förtjust i Spotify är dock ingen hemlighet.
  3. Ratso

    Spotify

    Trevligt! Vart hittar du den infon? Skulle vara intressant med en lista över nytillkomna ... Sitter just och låt-minar gammalt Motown. Shit, vilket kulturskatt. Det svänger, Katten! 😐 Fick fram det genom att söka på "year" med ett stort årsintervall och sedan jämföra med siffran för någon dag sedan. Bland det nya finns bland annat ett par album med Grateful Dead, en EP med Cat Power, Kents B-sidor, Glasvegas jul-EP, Neil Youngs senaste liveskiva, två album med Laura Veirs, Angus & Julia Stones senaste och en hel j*vla massa supersmal indie (typ Vivian Girls, School of Seven Bells och Anni Rossi). Nu nämnde jag bara lite av det jag lyssnar på. Har inte hunnit kolla så många äldre artister, förutom Grateful Dead då. Kan även säga att In Flames har fått påökning och ett album av Nile har lagts till för att nämna två artister som jag inte lyssnar på alls. Ett tips är att kolla Spotifys blogg då och då för uppdateringar, samt att söka igen på artister där man vet att finns luckor. (Jag älskar att söka och se att något har lagts till. Börjar utveckla sig till en hobby nästan.🙂)
  4. Ratso

    Spotify

    Idag tillkom ca 85.000 låtar på Spotify. Alltid kul att hitta lite saknade skivor och så.
  5. Ratso

    Spotify

    Jag är ingen superhaj på det tekniska, men via deras supportforum fick jag fram att musiken streamas i 160kbps Ogg Vorbis q5. För mig är ljudkvaliteten tillräckligt bra, även om jag till en början hade lite svårt för normaliseringen (som gav lägre ljud). Nu har jag vant mig och trivs fint. Lyssnar mest i lurar faktiskt.
  6. Ratso

    Spotify

    Så du tror inte att Spotify hade intressarat folk lika mycket om det varit en klient där de lagligt och gratis kunnat ladda ner låtar från ett stort bibliotek? 🙂 Streaming är ju till större intresse för producenterna än konsumenterna. Säkert, men som det är nu blir det ju snabbare. Man slipper mellanstegen och det är när folk inser hur smidigt det är som alla andra "grepp" känns omoderna. 🙂
  7. Ratso

    Spotify

    Antar att spotify fungerar som winamp och inte som en applikation man kan mixa 2 separata låtar med varandra? Okej om vi säger att de kommer med en ny feature så man kan mixa samt streama två låtar. Fortfarande så stöter vi på den ack så stora frågan; ska man verkligen köra laptop på nattklubben som discjockey? Om det nu blir så att alla discjockeys börjar mixa laptop så kommer det ta MINST 10 år till (om ens det). Lovar alltså på hedersord att jag kommer tillbaka om 15år efter jag börjat med streamande av musik till denna forum-tråd och creddar skiten av mig!!!! 🙂 Mitt förslag var något utopiskt, det ska erkännas. Inser att det inte är realistiskt alls - för tillfället.
  8. Ratso

    Spotify

    jo kanske det men det dom flesta skeptiker här frågar sig är om det är dagens? Men varför begränsa sig till ena eller andra sorten? Streamad är bra ibland, men absolut inte alltid. Spotify är ett helt ok sätt att lyssna på musik, men det innebär inte att jag slutar lyssna på andra sätt. Kalla det komplement, alternativ eller valfrihet eller vad som helst. Självklart! Instämmer helt. edit: Och att streamad musik verkar vara dagens lösning också tyder om inte annat det enorma intresset på.
  9. Ratso

    Spotify

    Det verkar som om en den här tråden har en ovanligt stor andel negativa till Spotify jämfört med t.ex. de som skriver och kommenterar på bloggar. Fast å andra sidan är väl detta rätt så självklart. Ju mer specialiserad man är i sitt musikanvändande, desto svårare är det nog att ta till sig något nytt, revolutionerande. Det gäller ju att tänka om helt. Varför ladda hem mp3or som DJ när man kan ha med sig sin bärbara dator (med Spotify) till klubben? Rykten gör ju gällande att det jobbas hårt med en iphone-version av Spotify och även om det säkert dröjer ett tag innan den lanseras är detta vad folk vill ha. Folk vill ha det så enkelt som möjligt och streamad musik är framtidens lösning. Och för att upprepa mig själv, idag finns ca 2 miljoner låtar på Spotify, men man har rättigheterna till minst det dubbla. Det redan stora utbudet kommer alltså att bli suveränt med tiden.☺️
  10. Ratso

    Spotify

    Aha. Båda dessa ser dessutom ut att vara inlagda nyligen. För någon vecka fanns det antagligen noll skivor med Front 242 och nu finns det två. Det går åt rätt håll. I förra veckan började det fyllas på med hårdrock från Nuclear Blast och det gladde säkert en hel del fans. Tänk på att man fortfarande är i Beta och har 2 miljoner låtar att lägga in. Det kommer att ta lite tid innan allt finns där. Och i vissa fall kommer det, beroende på (uteblivna) rättigheter, kanske aldrig bli helt komplett. Bakåtsträvare som The Beatles, Led Zeppelin, Metallica, Pink Floyd och AC/DC kommer vi nog knappast få se på länge då dessa artister för tillfället verkar motarbeta allt digitalt. (De vill alltså inte finnas med i Spotifys bibliotek.) Håller dock med Vallhagen om att det är lite si och så med sortering av album och dylikt, men detta har påpekats på supportforumet och Spotify verkar vara medvetna om problemet. Det kommer säkert åtgärdas så småningom och detsamma gäller tilltäppningen av de "avgrundshål" som finns just nu.
  11. Ratso

    Spotify

    Gnällspik! Jag gillar inte Brittan, men har hittat massvis med mer eller mindra obskyra artister. Exempelvis lades det nyligen in några album med den alltid intressante Michael Brook. Berätta gärna vilka låtar du sökte efter så att det går att bilda sig en uppfattning om hur pass relevanta just dina sökningar är i förhållande till utbudets totala kvalitet. Just idag finns det ca 2 miljoner låtar i Spotifys bibliotek, men man har rättigheterna till mer än 4 miljoner låtar. Det vi ser idag är alltså bara början på något helt fantastiskt. Källa: http://www.e24.se/branscher/internetteknik...ikel_907683.e24
  12. Ratso

    Spotify

    Till sommarstugan tar jag aldrig med mig datorn! Där ska man ju koppla av och lyssna på pappas gamla LP-skivor. Förflytta sig tillbaka till en annan tid. Nåväl, suget efter Spotify-invites verkar fortsatt vara mycket stort. Nu senast är det ju Aftonbladet som lottar ut 1000 invites via sin Rockbjörnen-omröstning. Många vill in och vad jag har sett på Spotifys supportforum, på twitter och i bloggar är det försvinnande få som har varit negativa efter att ha testat. Nästan alla är lyriska. Än så länge är tjänsten en succé, men givetvis återstår mycket innan projektet är i hamn.
  13. Ratso

    Spotify

    Det där är ett ganska dåligt argument. Varför överhuvudtaget göra något på nätet om man har en så defensiv inställning? Exempelvis: "Varför läsa en tidning på nätet? Tänk om mitt Internet inte fungerar en dag! Det står jag inte ut med. Alltså läser jag bara papperstidningar." Omvänt: vad gör du den dag din externa hårddisk med mp3or havererar? Ingen musik. Jag har Spotify premium och är otroligt nöjd så här långt. Det är underbart skönt att slippa all extra tid som den tidigare nedladdningen förde med sig. Många gånger kunde en nedladdning ta flera timmar (från det att man tänkte tanken att man ville lyssna på något nytt) och när man väl fått ner albumet kunde det vara totalt feltaggat (mer extrajobb). Sedan skulle låtarna sorteras samtidigt som man hela tiden tvingades oroa sig över att behöva köpa nya hårddiskar. (Ja, de blir billigare och billigare, men den tusenlappen lägger hellre på spotify!) Nu är steget från tanke till lyssning ett fåtal sekunder och det är ganska oslagbart. Jag rekommenderar alla gnällspikar som inte har testat tjänsten att åtminstone göra det först innan ni utdelar era domar. Själv var jag mycket negativ till Spotify innan en kompis bjöd in mig. Nu är jag helomvänd!
×
×
  • Skapa ny...