Jump to content
Annons

s1eight

Medlem
  • Antal inlägg

    9
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Jag skulle vilja hävda att vissa delar som normalt inte hörs så bra i ett surroundsystem hörs i lurar, såsom rinnande vatten eller andra detaljer. Så både för och nackdelar. Men okej jag får mixa vidare på egen hand, tack ska ni ha för att ni gjorde det bästa för att hjälpa!! edit: Jag testade 2/0 valet och det är definitivt inget att rekommendera för hörlurar. AS IS är mkt bättre då det ger fylligare ljud med lägre diskantpeakar.
  2. Okej, jo jag har hemmabiosystem.. Men vill ha grymt ljud i hörlurarna också. Jag har köpt en hörlursförstärkare också från kina (little dot MK III). Vore ju nice att kunna enbart kunna få ner dom högsta dikdiskantdelarna på något sätt.. Opus99 är detta möjligt med programmen du pratar om? Hur exakt gör jag isåfall?
  3. Jag bränner inte mina filmer jag ser genom datorn .mkv filer (xonar dx).. Jag har en funktion som heter "smart volume" i ljudkortets val och jag använde detta ett tag men som du sa där så upplever jag starkt att ljudet pressas samman och man kan tydligt höra hur ljudet höjs och sänks mellan olika ljud och scener vilket jag tycker låter sämre efter ett tags lyssnande än att inte ha den enablad alls. Hursomhelst jag måste alltså rippa (har ingen kunskap inom detta än) filmen och sen köra ljudslingan genom ett av programmen du nämnde där jag kan sänka maxdiskanten i ljudspåret? Jag vill inte ändra några andra ljud än att sänka dom högsta diskantljuden som i nuläget hindrar mig från att kunna ha så högt jag vill ha på andra ljud (tal/musik)...
  4. Jag tror iofs inte dom mickade upp Nasgûlerna då dom inte existerar i verkligheten ^^ . Så du menar att man ska ha ljudet så att Nazgûl ljudet gör ont i öronen för att få resten av filmen låta perfekt med tal på bra volym etc? Inga andra tips och tricks?
  5. Jag gillade din beskrivning av ljudet som om att man dom kom från personerna man ser i filmen proportionellt med ljudstyrkan som det skulle vart i verkligeheten. Så respekt till det där. Problemet är om jag verkligen drar upp ljudet så att talet låter högt och bra så skär ljudet så innih-lvete i öronen i diskantrika scener som när Nasgûl våldnaderna skriker. Så jag undrade också om nån hade några tips på inställningar? Jag har faktiskt laddat hem Titanic i HD ☺️, men inte sett den än.. så det blir nåt att se fram emot då.. Nice!
  6. Jag spelar rätt mkt film med mina hörlurar HD650 och ljudkortet Xonar DX. Jag älskar att spela film på hög volym men jag har ett litet problem angående equalizern (mixningen av ljudet). Jag spelar för närvarande upp Lord of the Rings trilogin i HD med bra ljud (0 brus i tysta cener vilket är toppen). Jag vill att musik i filmen ska vara högt och tal också högt men att effektljudet INTE blir smärtsamt högt samtidigt. Jag har försökt mixa AC3 filtret i medispelaren (k-lite mega pack codec) och det låter inte riktigt perfekt än även om det låter riktigt bra. Skulle vilja att talet och musiken lät lite högre utan att diskanten i actionscener blir högre.. (Vill heller inte att övrig diskant ska bli dov typ som rinnande vatten! Om jag höjer voice så blir även diskanten i actionscener högre..) I xonar xd kör jag inget doby headphone etc. Jag har dock på läget classic i xonar menyn för det gör att ljudet låter mkt klarare istället för dovt. Jag har för närvarande höjt LFE i AC3 filtret en hel del som höjde basen och drog ner diskanten.. Kör även med bass redirection 150, auto matrix och auto gain control. Ljud som AS IS(no change). Nån som är bra med mixningen för detta här som har några tips?
  7. Hej! Jag har nog tidigare nånstans skrivit att jag har fenomenet "Hyperacusis" (extrem ljudöverkänslighet). Detta leder även till att jag hör högfrekventa ljud och väldigt lågfrekventa ljud ofta tydligare än andra människor. Mätte upp 11 hertz i basen i kontrollrum på Audiologen, vilket var det lägsta jag kunde höra. Det var unikt. Min laptophötalare är av märket harmon/kardon. Det kanske hjälper till. 🙂 :musik jag säger bara WOW dude! Har du testat att bänkpressa också? Som i filmen Unbreakable.. Du kanske är en sån där... Hjälte med övermänskliga krafter 😉
  8. Jag har ett bra tips här som jag använt mig av flera gånger Ta och köp dom avlånga hörselskydden som är runda i ena änden, ta sen och klipp av dom så att den runda änden är typ 4 mm. Sätt in dom i öronen så att du känner att du kan plocka ur dom lätt men dom ska ändå sitta fast i örat. Detta tar bort det värsta ljudet av diskanten och perfekt på diskotek med aningen för högt ljud som alltid skär in i öronen.. Kanske inte så bra ide om man står brevid en högtalare på konsert dock
×
×
  • Skapa ny...