Jump to content
Annons

Xeon404

Medlem
  • Antal inlägg

    6
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Jag har hårdställt det till kortet, både i garageband och systeminställningarna.
  2. Hej allihopa, fick ett par monitorer idag och vill då självklart använda dom för medhörning med min Imac och mitt Motu 828 mk3. Jag lyckas inte få det att funka, har satt ljudkortet som standard för både in och ut och satt "default stereo output" på main-out 1/2, där jag kopplat monitorerna med XRL-kablar. Det skumma är att jag kan få ljud ur Itunes och alla andra program, förutom Garageband. Någon som har ngn aning?
  3. Monitorerna är kopplade till Main out 1-2 med XRL-kabel och main out är även default stereo output. Som sagt så får jag ljud ur monitorerna när jag pratar i mikrofonen och utslag på mätarna både i Garageband, Cuemix och i ljudinställningarna. Problemet är att det den inte spelar in ordentligt, jag får en ljudkurva när jag spelar in i garageband men jag får inget ljud när jag lyssnar på det. Och ljud i allmänhet från datorn genom monitorerna funkar fint.
  4. Både ut och in är ställt på ljudkortet i Garageband.
  5. Jag håller för närvarande på att bygga upp min nya studio och skulle behöva lite hjälp om hur jag ska gå tillväga för att koppla mitt preamp och min linebox till mitt ljudkort. Utrustningen: Motu 828mk3 SM pro audio PR8e mikpreamp, åtta portars mikpreamp. SM pro audio DI4 DI box Bakplanet ser ut så här på ljudkortet.. http://www.motu.com/products/motuaudio/828...view_fullscreen Som grön nybörjare blir jag direkt rätt förvirrad av obalanserad och balanserad, men så långt som att det ska vara IN kan jag gissa mig till. Och sedan angående kablar, DI4:an har XRL helt bakom och jag antar att jag får ta och skaffa XRL-tele kablar, och PR8E:an är det väl bara att mata med tele? Allting är nybörjarfrågor, men man måste ju börja någonstans..
  6. Hej allihopa, jag är mer eller mindre helt grön på studioinspelning men har gått in rätt mycket redan från början och skaffade mig följande utrustning: Imac 24" (förra modellen) SMD14 (linebox) Motu 828mk3 SM PR83 (preamp) samt ett par fostex monitorer och en kondensatormik. Nu håller jag på och tänkte börja spela in lite med garageband (kommer senare att gå över till logic express), men jag har lite problem. Jag har kopplat min kondensatormik till Mic/instr 1 på framsidan och ställt om till 48v för att få micken att fungera samt kopplat båda monitorerna till main-out, datorn är kopplad via FW-out. I ljudinställningarna i datorn så är Motu-kortet satt som både ut och in och i de globala ljudinställningarna är det samma sak, inställningarna är på kortet helt default. Nu till mitt problem.. Just nu så får jag ljud i monitorerna när jag använder mikrofonen, och mätarna rör sig både i ljudinställningarna och i garageband när jag pratar i micken. När jag försöker spela in så får jag en röstkurva i garageband, men jag hör ingenting när jag sedan spelar upp det. Och om jag exempelvis försöker spela musik i datorhögtalarna så fungerar det utmärkt. Det här är antagligen ett rent idiotfel som är väldigt lätt att åtgärda. Är tacksam för all hjälp om detta, är ivrig att komma igång och exprimentera med nya musikprojekt..
×
×
  • Skapa ny...