Jump to content
Annons

BellmanSymfon

Medlem
  • Antal inlägg

    3
  • Gick med

  • Senast inloggad

Allt postat av BellmanSymfon

  1. Man går till en klinik som kan göra hörselgångsavtryck (jag gjorde mina hos Starkey) Dessa avtryck skickas sedan till Bellman&Symfon i Göteborg som gör propparna och skickar dom tillbaka till kliniken när de är klara. Man kan välja mellan 10, 15 och 20dB dämpning (rätta mig om det finns fler alternartiv) och jag valde 15dB och det funkar perfekt tycker jag. Jag betalade sammanlagt 2300:- för allt och det är något av det bästa jag har gjort, inget mer pip efter spelningar, nattklubbsbesök eller konserter. En förteckning över kliniker som gör avtryck finner ni här: http://www.bellman.se/web/reseller.php?catid=126. En liten rättelse till ovan så finns filter med dämpning -9dB, -15dB och -25dB. Om man vistas i varierande ljudmiljöer kan man ha flera filterstyrkor och själv variera dämpning efter behov.
  2. Snarkningar har en ljudklang som är väldigt svårt att dämpa ut helt. Detta pga att de i regel innehåller mycker energi i det lågfrekventa området, ett område som lätt tas upp av kroppens "benledningar". Även om man stänger öronen helt med öronproppar och/eller hörselkåpor så kommer snarkningar ändå att höras just genom att skallben, käkben, bröstkorg mm fångar upp och transporterar dessa ljud till hörselsnäckan. Effekten kan liknas vid om någon t ex spelar musik i ett flerbostadshus. Bor man i en lägenhet som ligger en bit ifrån, så hör man endast basdunket, medan diskantljuden helt har absorberats av väggarna. Bastoner har alltså en förmåga att fortplanta sig genom materia, snarare än endast det ljud som kommer in via hörselgången och trumhinnan.
  3. Hej Då vi ser att det finns en del trådar och frågor om hörselskydd för musik vill vi stödja detta genom att finnas på forumen som bollplank när det gäller produktfrågor, vart man skall vända sig, val av modeller mm Så välkomna med era funderingar. Med vänliga hälsningar /Fredrik Ahlström Bellman & Symfon
×
×
  • Skapa ny...