Jump to content
Annons

Klaar

Medlem
  • Antal inlägg

    6
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Klaar

    Sonar 6 problem

    Hej där yesia! Har samma problem som du hade, har också sonar och emu 0404, hur löste du det?
  2. Tack för svaret! Nu har jag dock ett annat problem, vilket inte beror på de nya inställningar som jag nyss gjorde. Jag hör ingenting när jag spelar in/spelar upp trots att jag ser att jag spelar in. Jag vet att hörlurarna funkar i och med att jag kan spela upp andra mp3-låtar. Men även när jag lyssnar på dem knastrar det. Det blir ju inte dropout eftersom jag spelar upp dem i windows media player. Jag vet inte om det blev skillnad på knastret i sonar, men verkar ju inte så (i och med att det knastrar när jag spelar upp annan media). Dock fick jag ingen dropout nu när jag inte hörde vad jag spelade. Tips på vad jag kan göra?
  3. Klaar

    Knaster och dropouts

    Hej! Jag har precis börjat spela in i Sonar 7 med hjälp av ljudkortet E-MU 0404. Problemet är att det knastrar och efter en stund slutar inspelningen, det blir en dropout. Mina inställningar i Audio options är: Asio buffer size: 60ms Bit depth: 32bit Jag har kryssat i Asio reported latency som är 5583 Ibland hör jag inte ens när jag spelar. Jag spelar in från midikablar. Vad är problemet? Hoppas någon har svaret!
  4. ..och nu var även den detaljen fixad! Bytte till ASIO i Sonar, trodde att jag redan gjort det. Men nu funkar det 😄
  5. Tack för det snabba svaret! Men ungefär två minuter efter att jag skrivit inlägget löste jag problemet själv. haha, så är det alltid, i samma sekund man frågar någon annan kommer man på svaret själv. Vet inte riktigt hur jag lyckade dock. Men nu har jag fått ett nytt problem, ljudet är nu knastrigt, hela tiden, både när jag spelar in och spelar upp. Jag har försökt: sänka volymen på elpiaonot, sänka volymen i Sonar och snurrat på alla knappar på E-mu. Inget åtgärdar problemet. Jag har haft samma problem när jag spelat in audio-spår (bas och gitarr). Hmm, vad kan detta bero på?
  6. Hej! Jag köpte för ett par veckor sedan ljudkortet E-MU 0404 och vill nu spela in midi i programmet Sonar 7 med mitt elpiano, Casio privia px-10. Jag har kopplat in midi-kablarna rätt, och jag kan spela in. Men när jag spelar in och spelar upp hör jag bara ljudet i pianots inbyggda högtalare och inte i datorn (genom ljudkortet). Jag kan då inte använda några andra synthljud (soft synths?), utan bara det ljud jag har ställt in på elpianot. Jag vet inte var felet ligger -är det ljudkortet, programmet eller elpianot? Det går att spela in audio-spår, då hörs det i datorn. Hoppas verkligen någon kan hjälpa mig, har suttit framför datorn och försökt lösa det här och diverse andra problem i flera dagar nu, nu vill jag bara kunna börja spela in! Jag vet inte om jag postar frågan på rätt ställe. Om inte, dirigera mig gärna rätt 😉 Tack på förhand!
×
×
  • Skapa ny...