Jump to content
Annons

Ollart

Medlem
  • Antal inlägg

    38
  • Gick med

  • Senast inloggad

Inlägg av Ollart

  1. Om du har Pacifist kan du stoppa i Logic-skivorna och plocka ut den ur installationspaketen utan att behöva installera om resten.

    Den ska ligga i /Library/Application Support/Logic/Channel Strip Settings/Output/02 Mastering

    Är det Logic 9?

    Yes, det är Logic pro 9. Tyvärr har jag inte Pacifist, och det kostar ju pengar. Förhoppningsvis har någon polare Logic annars. Det känns ju ovärt att installera om allt för en cst-fil.

  2. Jag TROR att det är samma som Final Pop Master, men med DirMixer (gissningsvis inställd på 1,5) efter multikompressorn.

    Jag har lyckats med att, av misstag , ta bort både Final Pop Master och Final Rock Master Wide genom att välja "delete channel strip" istället för "reset channel strip".

    Lurigt...

    Exakt samma sak hände mig. Personligen tycker jag det är jävligt dumt att sätta delete-knappen på ett sånt ställe. Inte trodde jag att hela preseten skulle raderas! Man lär sig av sina misstag helt enkelt.

    Om det är någon som pallar lägga cst-filen via http://www.rapidshare.com/ är jag evigt tacksam.

  3. Hej.

    Jag har lite problem här med mitt Logic Pro 9.0. Det är installerat och klart, allting funkar som det ska. Så drar jag in på Chord grid library, och det enda som finns där är "Default guitar tuning", och inga ackord. Är det någon som kan hjälpa mig fixa det här? Det kanske finns att ladda ner grids på någon hemsida? Tack för hjälpen. Oliver

  4. Hej.

    Jag har precis införskaffat Logic Pro och ett Apogee-duet kort. Det enda som fattas nu är en fin mick för att spela in sång och diverse olika instrument (mandolin, nylon- och stålsträngad gitarr, dobro, munspel, gitarrbanjo). Finns det någon fin kondensatormick i prisklassen 3-5000 kr som man kan spela in allt det här med och att det låter väldigt bra kvalitetsmässigt? Är ett mickbås att rekommenderas också?

    Tack på förhand!

    Oliver

  5. Kul!

    Det är jag och en kompis som är skyldiga.

    Tack för uppmuntran... platta ska släppas i höst, om allt går som vi vill.

    Najs. Jag tycker det låter riktigt smooth. Lägg gärna in nåt inlägg forum när den är ute.

    Låten som finns på meadows.se, hur har ni gjort den egentligen?😛

  6. Hejsan!

    Jag är en duktig sångare/låtskrivare och gitarrist. Jag har sjungit i cirka 4 år och har spelat gitarr i 7.

    Jag har skrivit låtar i många år nu och har gjort runt 30 låtar. Mestadels inom indie/country. Kan stämsång och kan även spela trummor, bas, munspel och lite piano. Är 20 år och bor på Södermalm i Stockholm. Hör gärna av er på 073 516 52 15 eller på ollart.s@gmail.com om det låter intressant. Låt mig gärna visa några låtar, och visa vad jag går för.

    Mvh Oliver

  7. Har själv testat den och det funkar jävligt bra, bara att det blir en delay som du sen får redigera i det ljudprogram du har. När det gäller synth så kan du ta och skaffa ett midikeyboard och spela in med aaa, i princip vilket ljudprogram som helst.

    Det blir ingen delay i din daw, punkt - var har du fått det ifrån :rolleyes:? När det gäller inspelning via midikeyboard så kan du inte välja vilket ljudprogram som helst (om du nu menar olika drivers) UX2 jobbar med ASIO och tillåter ingen märkbar fördröjning.

    Till trådskaparen gällande sång: Använder den bl a vid inspelning i replokalen och några av dess sex stycken modellerade preampar funkar bra. Du kan förstås också välja att bypassa dom. Fantommatning på de två mickingångarna. Med UX2 kan du spela in två källor samtidigt (ex stereomickning el. sång/gitarr.)

    I övrigt så har du bl a två line-in, pad-ingång för instrument (aktiva mickar på guran). Separata rattar för output till monitorer respektive en lyssning i hörlurar.

    När jag kör med UX2an så blir det ingen delay mellan själva ljudkortet och hörlurarna, utan från ljudkortet till datorn. Om det beror på nån keff dator eller nåt det vet jag inte. Jag menade att i princip med de mesta ljudprogram, dvs. Acid, Reason, Pro Tools (M-Audio), Logic.. kan du spela in med midi-keyboard.

  8. Helt ny här och det finns säkert info om detta men jag vill i alla fall få tips och förslag från er som varit med ett tag. Here we go:

    Tänkte be om några tips av er, då det är en djungel att söka bland.

    > Tänkte gå över till inspelning via PC:n istället för min

    > didgitalporta. Extern kort med usb verkat smidigt men är enligt vissa

    > forum inte så bra. Låter det skit med typ ZOOM eller Line6 Toneport UX2?

    Detta är vad jag ska spela in:

    >

    > Akustisk gitarr, Line+uppmickning. (alltså 2 ingångar samtidigt)

    > Elbas

    > Sång- VIKTIGT MED BRA SÅNGLJUD. (beror ju såklart på mick men ändå... vill inte ha ett FÖR gitarranpassat kort.

    >Synth

    > Utöver detta så kanske man vill lägga på lite trummor(via trumprogram, EZ drummer eller liknande)

    > och elgura med lite effekter. Har inga förstärkarprylar hemma och vill

    > helst ha något externt kort med preamp, då en fantommatad mick verkar

    > vara att föredra. Helst ska det följa med något bra

    > redigeringsprogram. Är rätt novis så det behövs inga värstinggrejer.

    > Har i dagsläget en stationär burk med XP(512 i RAM) samt en nyare laptop med vista (2056 i RAM)

    Tacksam för tips då jag lider av köpångest.

    >

    > Mvh Maninmaze

    Jag har lite samma problem där alltså! Men om du står mellan H2 Zoom och Line6 UX2 och du vill göra allt det där med trummor, synth osv, skulle jag rekommendera dig att köpa UX2an. Det blir så mycket simplare med den, för då får du med program som du lätt kan ändra inställningar på gitarren, dvs reverb och allt sånt där. Har själv testat den och det funkar jävligt bra, bara att det blir en delay som du sen får redigera i det ljudprogram du har. När det gäller synth så kan du ta och skaffa ett midikeyboard och spela in med aaa, i princip vilket ljudprogram som helst.

  9. Tja!

    Jag har tänkt länge på att köpa ett externt ljudkort och har nu bestämt mig för att köpa Line6 UX2 eller UX1. Saken är den att nu vid nyår har det kommit ut en ny uppgraderad version av dessa, och jag undrar vad skillnaden egentligen är? Är det värdare att slå till på en den gamla versionen eller den nya?

    Domo arigato, mister roboto.

    Oliver

  10. Det är samma historia här... Är så otroligt sugen på att starta band igen men folk är det brist på.

    Testa vendolin.se också och se om det finns folk med intresse.

    /stonerbox

    Det känns ju riktigt jobbigt när man sitter och ruvar på ett guldägg och ingen finns där att dela det med. Asså det är väl bra att komma in i så många kretsar som möjligt, tex gå musiklinje osv för att hitta kontakter antar jag. Ska typ söka jobb på musikaffär och sånt! Hoppas det går bra för dig iaf!

×
×
  • Skapa ny...