Jump to content
Annons

awake

Medlem
  • Antal inlägg

    18
  • Gick med

  • Senast inloggad

Inlägg av awake

  1. Han menar att en Twin inte är helt lätt att flytta runt, de väger ett halvt hus 🙂

    Till killen ovan som vill ha mer ljud, är du nöjd med ljudet du får ut av din TT? För mitt tips är att testa spela med en 2x12" eller 4x12" med samma stärkare och se om du får upp volymen på det viset istället. Det kan bli en mindre investering än att tjonga ut pengar på en ny förstärkare.

    Ett allmänt inlägg i tråden också. Till de som vill ha mångsidighet i sin förstärkare skulle jag bara vilja säga att det faktiskt kan vara en bra idé att få till ett ljud som är riktigt riktigt bra istället för att få till tjugo ljud som låter halvtaskigt. Jag tänker närmast på Line 6 Spider förstärkarna, som förvisso har massvis med ljudinställningar men där alla låter kasst. Att ha en sådan förstärkare kommer förr eller senare leda till frustration för den som använder den. Kan vara bra att minnas att musikerns teknik också kan bidra väldigt mycket till ett mångsidigt sound.

  2. Jag skulle vilja påstå att om budget är viktigare än den ultimata prestandan så är ett AMD-system att föredra.

    Ett passivt kylt ATI kort av någon budgetmodell till detta och du kommer en bra bit på väg. Det finns även passiva CPU kylare om man känner att ljudnivån i burken måste vara minimal, även om man går upp rätt så rejält i processorprestanda.

  3. Den skillnaden som kommer innebära mest om du vill använda pedalen fullt ut är att en ME har inte förmågan att byta patchar sömlöst utan det blir ett hack när den ställer om sig. Jag vet att åtminstonde Gt-8an klarar av att byta patch utan att ljudet hackas upp det minsta. Det blir bra mycket smidigare när man använder pedalen live. Dock är en ME-50 dödligt enkel att ratta in ljud på, precis som en vanlig pedal. Medan en Gt8 kräver sin stund med att ställa in saker och ting som man vill ha det.

  4. om du är ute efter ett schyst reverb i pedalform så finns det inget bättre än en EHX holy grail enligt mig. som helge i växjö sa när jag köpte den, "det är två riktiga kalle-anka-lägen och sen finns det spring reverbet som är helt underbart bra". går att använda till mer än bara gitarr med väldigt bra resultat.

  5. Precis, det kan ju funka men att begära det som ett tips av en support (Ungefär som i awakes inlägg ovan)

    Är ju bara skitsnack

    1. Vet man inte att komponenter kräver olika drivare för olika OS, får man fan skylla sig själv om man

    spelar duktig och försöker nedgradera

    2. Man KAN inte sitta och rekommendera tredjepartsmjukvara

    eftersom man aldrig kan garantera att det funka, vilket bara skulle slå tillbaka mot supporten

    när det blir jävla massa gnäll om inspelade samtal, sparade mail o.s.v när allt går åt helvete sen

    (vilket även är motsägelsefullt i inlägget ovan, och det är snarare kasst av den där HP agenten att sitta och maila

    ut tredjeparts tips, då det bara ger gnällspikar bränsle för kompensation, undantag o.s.v som de enligt mej inte förstjänar)

    Men det är alltid de som skriker högst som vinner när det gäller sånt här, och jag skulle säkert göra samma sak som användare.

    Men det jag vill ha sagt är att jag inte tycker det är särskilt hedervärt av HP att hålla på så, för deras egen skull.

    Nå, nu är det väl kanske inte så blåögt som jag fick det att låta i mitt förra inlägg. Jag var väl medveten om att det skulle bli problem med drivrutinerna, men jag körde på det ändå. Det ordnar sig tänkte jag väl och det gjorde det ju också. Men det var lika mycket ett hopfullt experiment som en vild chansning från min sida.

    Jag undrar dock varför man inte skulle kunna prata med supporten om sådana frågor? HP har på sin hemsida en förklaring på hur de ser på nedgradering och supporten på detta. Men jag antar att jag formulerade mig väl och ställde rätt frågor på rätt sätt. Det var ju inte så att jag gormade om att jag minsann skulle ha fram rätt drivrutiner annars så blir det liv och otyg, utan att jag förklarade att jag egentligen var mest intresserad av vad det var för komponenter (t.ex. till moderkortet och annat sådant) och att jag var väl beredd på att leta upp drivrutiner och lösningar på egen hand. Men så hade jag väl tur och fick 90% av det jobbet fixat för mig.

    Biten angående tredjepartsdrivers handlade om att det grafikkortet som sitter i datorn inte har offeciellt stöd av tillverkaren (nVidia) av någon anledning, men eftersom driversen är samma över hela deras produktserie fanns det entusiaster som hade en lösning på detta (www.laptopvideo2go.com).

    Rekommendationen från HP's håll var att jag skulle hålla mig till vista, de gjorde helt klart för mig att eventuellt krångel vad upp till mig att lösa. De sa också att de ofta får frågan om nedgradering och att de hade vissa bitar redan nedskrivna.

    Det är helt klart mer hedervärt för HP att hjälpa sina kunder att genomföra detta än att ge ett blankt nej så fort någon frågar. Ur kundens synvinkel då. Men som jag skrev ovan, jag tror att mycket handlar om sättet som man ber om hjälp på.

  6. Min käresta har en Compaq/HP laptop som hon köpte med Vista förinstallerat på för något år sedan. När jag fick tag på den och började klaga på hur slö och full med skit den var så lyckades jag till slut övertala min lite tvivelaktigt inställda flickvän att XP skulle vara mycket bättre för henne. Sagt och gjort, fram med en hederlig kopia av XP och en hel formatering. Väl inne i Windows efter installationen såg jag hur många enheter som saknades drivrutiner till och blev rätt förskräckt för att det var inte bara så enkla saker som drivers till nått nätverkskort eller nått i den stilen. Nejnej, här snackar vi drivers till Matematikprocessorn och flera andra viktiga moderkortskomponenter. Så då var det bara att få tag på supporten och börja gnälla. Jag skrev ihop ett mail (något jag alltid rekommenderar om man handskas med support av olika slag. man får oftast rätt person som svarar och allt finns nerskrivet vilket brukar förhindra missförstånd) till HP's support och med lite vassa ord och frågor som "ska man inte kunna använda sin dator så som man själv vill" hoppades jag på det bästa. Någon dag senare fick jag ett långt och utförligt svar om vilka komponenter jag hade i maskinen, vilka drivrutiner som borde funka som var ihopplockade ifrån andra äldre modeller, till och med drivers utvecklade av tredje part. Efter lite pill och lite eget letande så har vi nu en mycket väl fungerande laptop med XP i huset.

    Så det går att klura ut det i de flesta fall, även om det kanske inte är så lätt. Men detta är såklart en modell som är ett år gammal, jag vet inte hur det är med nyare modeller. Lite surt att lägga så mycket pengar på något som man kanske inte kan få att funka som man vill i slutändan.

  7. Hur kommer det sig att vi fortfarande inte ser något 64-bitars stöd? Med tanke på att många sitter på xp där man i 32-bitars versionen har en limit på någonstans under 4gb internminne i operativsystemet. Förvisso ett ganska ramsnålt operativsystem, men det hade varit skönt att slippa ha swapfiler och dyl.

×
×
  • Skapa ny...