Jump to content
Annons

ShredRobert

Medlem
  • Antal inlägg

    6
  • Gick med

  • Senast inloggad

Allt postat av ShredRobert

  1. Nej, det är inget sånt brus. Det är dist/spräck/"cracks". Disten är framme även när jag spelar in utan sånna pluggar.
  2. Hej. Jag vet inte riktigt om det här är rätt ställe för tråden men... Vid inspelning och användning av instrumentpluggar utanför ProToold så börjar det ibland helt utan varning att dista. Så det är inte konstant dist utan det kommer bara ibland. Och det kommer från datorn på något sätt har jag märkt efter att ha kollat på in-nivåerna och jämfört med utnivåerna och där ser man att det bara är på utnivåerna det distar. Det som det har gemensamt mellan pluggarna och protools är att det delar samma dator och samma ljudkort. Kan det kanske vara något med hårddiskarna eller så? Har kollat IRQ, Speedstep, RAID, Grafikkortet, min preamp, testat att byta plats på ljudkortet etc. edit: Ljudkortet är M-Audio 2496 om någon är intresserad av det!
  3. Det finns både Musikproduktionsprogrammet och Musik och Ljuddesign på VXU (Som snart kallas Linnéuniversitetet). Musikproduktionsprogrammet ska utökas med ett 3:e år 2010 tror jag, och isf med en kandidatexamen.
  4. Jag tycker det är lika bra att göra det som man hade tänkt från början så att man märker vad som funkar och kan fixa ljud som passar varandra (som man i princip gjorde på 4-track tiden). Dock så fattar jag ditt resonemang om man spelar in någon band etc i någon studio med begränsad tid.
  5. Ska kolla in den! Tack! Jo, det var min första tanke också, men jag är inte helt säker på hur allt ska låta och vill testa mig fram. Jag kör flera spår eftersom några ska ha effekter, viss eq och vissa inte. Eftersom gitarr är mitt huvudinstrument så kör jag mycket grejer på just gitarrspår. Pads, komp, melodier och saker med lite mer rörelse.
  6. Jag undrar om det finns någon gitarrplugg (förstärkarsimulator) som tar rätt lite processorkraft? Har spelat in en del, men datorn börjar sega vid typ 5st guitarrig 3 och det stör skapandeprocessen en del. edit: Såg nyss att frågan togs upp i en Guitar Rig 3-tråd, men hoppas att få lite mer svar i den här tråden 🙂
×
×
  • Skapa ny...