Jump to content
Annons

kjuj

Medlem
  • Antal inlägg

    21
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Men jag är bara ute efter själva orkesterinstrumenten. På vilken av skivorna finner jag dessa? Det står ju inte på dom dumma små skivorna =)
  2. Jag har köpt mig Logic, äntligen får man väl säga! Jag arbetar nästan uteslutande med instrumental orkestermusik och har därför valt att hitills endast installera den första skivan med själva programet, dock hör det ju till ganska mycket instrument redan där. Men jag vill alltså inte installera resten av skivorna i sina helheter för det kommer innebära att jag får med en massa grejer som bara kommer att ta onödig plats. Nu undrar jag först av allt om det ingår fler orkester-instrument än dom som följer med första skivan? (En kyrkokör, Ett stråkinstrument samt Piano). Hur mycket är det totalt och vilken/vilka skivor ligger dessa på? Sedan undrar jag hur ni tycker kvalitén är på dessa? Är dom något att ha eller borde jag skaffa mig Eeast West Gold Orchestra istället? Vad tycker ni?
  3. kjuj

    Glamrock-syntljud

    Ja precis! Var hittar jag det i Hypersonic 2?
  4. kjuj

    Glamrock-syntljud

    Glamrock kanske är lite fel beskrivet men jag letar efter det där speciella 80-tals soundet som ofta spelade precis i takt till gitarren. T ex soundet som Heat hade i melodifestivalen i går på tv: Eller som Europes Cherokee eller någon av många andra låtar som fanns på den tiden. Jag har Hypersonic 2 men den har ju så otroligt många sound och inställningar och jag har ofta svårt att hitta det jag är ute efter. Är det någon som vet något passande sound. Mycket tacksam för alla tips jag kan få.
  5. Hej, Det är så att jag just öppnat Cubase Le och det är en sak som inte alls är som vanligt. I vanliga fall brukar man ju kunna sätta in inserts och välja midiingång och sånt men nu har det försvunnit. Kolla på första bilden, där är det som det är nu. Kolla nu på andra bilden så var det förr. Hur ska jag göra för att det ska bli som i den andra igen? tacksam för svar!
  6. Vad är ett jordfel egentligen? Jag kan INGET om sånt här och är allmänt oteknisk 😄 Jag har använt en annan gitarrkabel men det blir samma då också, tycker det är märkligt om det vore fel på båda men det kanske är en viss sort man ska ha? Vad gör den där pol rev egentligen förresten? Jag har testat den men det hjälper inte heller. Hopplöst är vad detta är! Jag blir ledsen och börjar snart gråta tror jag...nej nu ska vi inte överdriva men det är jäkligt tråkigt detta. Edit: förresten om det nu är problem med gitarrkabeln så borde det väl inte bli så dåligt ljud även preampen inte tar upp något ljud från gitarren?
  7. Ja jag har testat två olika gitarrer men det är samma grej. Lyssna på den senaste filen så kan du höra ett dåligt ljud trotts att gitarren är nerskruvad vilket får mig att på allvar får mig att tro att det absolut inte har med gitarrerna att göra. De fem första sekunderna är ingen lineinkabel ens kopplad till datorn och då låter det som det ska tro jag. Bara ett brus som jag tror ska höra till programet, men efter fem sekunder är lineinkabeln inkopplad och kopplad till preampen som inte borde ge i från sig någon signal. Så nått händer på vägen där? Finns det någon line-in kabel som ni rekommenderar som inte är kännslig för sånt här, om det nu ens har med det att göra.
  8. Ingen? Jag har försökt flera timmar men inget hjälper! Och det mest frustrerande är att det har fungerat!!! Jag är evigt tacksam om någon lyckas komma med en idé som gör att jag lyckas få ett bra ljud, om det nu ens existerar 😄
  9. Hej, jag har nu testat igen men inget fungerar. Det senaste jag gjorde var att koppla in allt som det ska vara, sedan drog jag ner gainen på preampen i bott och likaså med dess output så att den med andra ord inte borde ha skickat iväg någonting. Jag satte på GuitarRig med ljudet Pink Numb Lead som är nummer 013 på 015 Classic Rock och det märkliga var då att det låter väldigt konstigt även då. Ett slags elakt ljud. Så jag tror absolut inte att gitarren är delaktig i detta. Jag spelade in det för att ni skulle kunna lyssna och jämföra med hur erat guitarrig låter med samma ljud när eran preamp eller di-box eller vad ni nu använder är kopplad till datorn utan att skicka iväg nått. På filens första fem sekunder använde jag också Pink Numb Lead men kopplade ur lineinkabeln ur datorn så den inte tog upp nått. Då hör man ett litet brus men det tror jag ska vara så. Det tillhör väl själva stärkaren i programmet. Efter fem sekunder är lineinkabeln inkopplad mellan preamp och datorn och preampen borde alltså inte skicka iväg någon signal alls. Lyssna här: http://www.yousendit.com/download/Y2ovRkJWeWE0b0JjR0E9PQ Vad tror ni? Jag tycker att det här bara blir konstigare och konstigare. Det hänger liksom inte ihop. Förresten om jag lyssnar på ljudet som jag bifogade utan att låta guitar rig vara inkopplat så hörs knappt något brus alls även när jag har på högsta på monitorerna. Fast det finns ju ändå där lite tyst och det är väl det som förstärks när guitarrig används på nått sätt.
  10. Lyssnade nu. Låter som singelcoilmickar och för mycket dist. Om du har 5 lägen så sätt den näst längst ner eller näst längst upp. Om du har tre lägen så prova att "låsa" med en tändsticka mellan två lägen. Är monitorlistening itryckt då? Visst låter det mindre om du vrider gitarren från datorn? Kan vara för låg signal in till den åxå.... Jag önskar att det du sa stämmer men det gör inte det tyvärr. För det första är det en Gibson med humbucker-mickar så det finns alltså bara tre lägen. Och ljudet är lika dåligt även om jag vrider gitarren från datorn eller var jag än vänder den eller står. Så det stämmer inte och det konstigaste är ju som sagt att det inte var några problem dagen innan. Har någon här någon erfarenhet av att linein-sladden tar in ljud på fel sätt om det är fel på den?
  11. Här har jag spelat in hur det låter. Ni får jättegärna lyssna och säga vad ni tror. De första 5 sekunderna är när gitarren är kopplad utan att guitarrig är aktiverat, jag spelar inte. 5-10 sekunder är när guitarrig är aktiverat med ljudet 80s Lead (018 Metal och sedan 009 80s Lead) inget spelande här heller. 10-15 sekunder är när jag spelar några toner på samma ljud på guitar rig och ja ni hör ju själva, det låter förjävligt! http://rcpt.yousendit.com/617860051/86ae78...90bb421d8485389 Börjar bli riktigt otrolig, känns ju som ett allvarligt fel
  12. Nej det har jag inte, och trycker jag in den så blir det lite bättre men ändå jättedåligt. Kan det vara så ni som vet att själva linein kabeln är konstig och tar in ljud genom sig så att säga? Från datorn t ex?
  13. Nej jag testade med en annan gitarrsladd och det är samma problem där. Jag vet inte vad jag ska göra 😄 Odistade ljud låter något bättre men även där hör man lite, dock inte alls så mycket. ju mer dist ju värre låter det.
  14. Det är en plattskärm av märket LG Flatron W2042S
  15. Nej tyvärr, allt är avstängt. Ska det behöva vara så här? Och vad gör man?
×
×
  • Skapa ny...