Jump to content
Annons

xvolbeat

Medlem
  • Antal inlägg

    12
  • Gick med

  • Senast inloggad

Inlägg av xvolbeat

  1. fINNS DET FLER SOM KÖR ACOUSTICA MIXCRAFT??

    vORE KUL ATT HA LITE FOLK ATT BOLLA IDEER MED.

    Jag Kör Faktiskt Enbart mixcraft och adda gärna min Msn Jerzy_92@hotmail.com så kan vi snacka om mixcraft 😉

  2. Jag sökte lite men hittade ingen gammal tråd som behandlar detta (hojta till om det finns...); helt enkelt som titeln säger: vilken är den bästa livespelningen som du har varit på?

    Min blir Scandinavium 1996 med originalmedlemmarna i KISS på deras första reunionrunda. De verkade ha roligt och trivas tillsammans, låtarna satt som de skulle, publiken var minst sagt med på noter, de hade 1976 års kostymer och det bästa av allt var att det var som en tidsmaskin tillbaks när jag var 9-10 år och drömmen var att få dem live... låter väl fånigt men det var verkligen så. Jämfört med vad de presterade i år på Stockholms Stadion, nej. Det går inte att jämföra.

    Runner-up blir Vildsvin på Hässleholmsfestivalen '96 eller '97, tror jag. Spelade själv där men var på väg för att kolla in Nationalteatern som körde någon reunionturné, men fastnade vid Vildsvin som sagt. Inte så hemskt mycket folk men jäklar vad bra de var live. Helt grymt.

    Den Bästa Konserten för mig Kommer nog bli Slipknot om 2 dagar det är inte slipknot jag syftar på däremot´

    Förbandet Children Of bodom kommer bli det största för mig och Machine Head är inte tokiga heller!

  3. hallå, jag har en ibanez RG320 och jag tänkte skaffa en nya mickar till den. Jag är lead gitarrist i ett band med inte så mycket erfarenhet om gitarr mickar, så jag undrar om ni kan hjälpa mig lite här, jag funderade på antingen köpa en Seymour Duncan Pickup SH13 Dimebucker eller en Mikrofon EMG EMG81. Jag har ingen riktig aning vilken jag ska köpa skulle vara schysst om ni gav lite tips om dom... vårt band då vi lirar tung musik en blandning mellan death metal och heavy/trash eller vi har inte en riktig bestämd genre en vi är också lite melodiska men iaf jag undrade vilken som var bäst som solo mick och om ni kunde ge några andra tips om rythm mickar det ska vara för metal etc aja det är allt;D

    Jag hade antigen satsat på nån emg lr Dimebucker!

  4. Vill spela in lite ljud från elgitarren till datorn mest på skoj. Problemet är att jag inte har lyckats. Har testat några alternativ:

    1. Spela in via mikrofon. Låter helt makalöst kasst, inte ens lyssningsbart. Visserligen har jag mikrofon av sämsta möjliga kvalité, men skulle det verkligen göra någon stor skillnad om jag hade en bättre mikrofon? Ljudkortet är ett vanligt SB (säkert billigaste varianten).

    2. Spela in via "External speaker"-utgången på förstärkaren (en Laney 30W med reverb). Nu får jag visserligen ljud, men av den kvalitén att jag inte skulle låta min värsta ovän lyssna på det. Alldeles för skrikigt för att inte tala om allt brus. Mer brus än gitarrljud är ingen osanning.

    3. Spela in via hörlureutgången på förstärkaren. Det klart bästa alternativet! Nu får jag faktiskt ljud, även om det är lite bakgrundsbrus. Problemet är att volymen är ultra-låg (har maxat inspelningsvolymen) och när man höjer den genom CoolEdit hörs det ett surrande i bakgrunden (plus att kvalitén är snudd på horribel).

    Hur ska jag göra? Vill bara kunna spela in lite enkla riff för skoj skull, inget proffsigt alltså.

    Ska införskaffa en V-amp 2 snart. Hjälper den mig någonting om jag har de problem som jag nyss beskrivit? Är det bara att koppla sladden från V-ampen till linjeingången på datorn och spela in? Blir det mycket brus eller helt okej? Om någon har en V-amp och kunde spela in något test vore det otroligt schysst!

    Och om jag skaffar en V-amp, ska jag använda förstärkarsimulatorn eller koppla den genom förstärkaren och spela in?

    Jag har en vamp och bruset beror ju på disten desto mindre dist desto mindre brus och mickarna iof,men köpa en vamp 2 det är en prisvärd multipedal
  5. Tjena allesammans jag är ny här.Och jag behöver lite hjälp med Multieffektpedaler har funderat o funderat och jag kan köpa en för max 2000 kr så jag söker nån bra multieffekt pedal med tung dist som man kan koppla in i datorn och spela in.Tacksam För svar!

    En toneport ux1, ux2kan ju vara något för dig. Ja jag vet andra kommer säga något annat är bättre så bäst jag säger det i alla fal vad jag är mest nöjd medl. 😉 Men då får man lägga till och köpa metalpaket för få tung dist. Använder själv en ux2 med metalpaket och är nöjd. Bara kolla in leta mera här line6.com/products/computerbased/.

    okej tack för tipset.

  6. Tjena allesammans jag är ny här.Och jag behöver lite hjälp med Multieffektpedaler har funderat o funderat och jag kan köpa en för max 2000 kr så jag söker nån bra multieffekt pedal med tung dist som man kan koppla in i datorn och spela in.Tacksam För svar!

  7. Kan man få en v-amp att låta bra eller måste man skaffa tex. pod II?

    Kanske lite löjlig tråd, men...

    Bara nyfiken, ifall man nu måste skaffa en pod II..

    Jag har en V-amp som jag lirar genom datorn i linje in,och har en gura med väldigt sjysta emg mickar men jag tycker inte man får det där riktiga soundet jag söker efter låter mkt mkt bättre i min förstärkare men måste köra med vampen på kvällen genom datorn i hörlurar o det blir inte samma grej så jag tycker du borde köpa en pod2 det ska jag försöka göra iaf.

×
×
  • Skapa ny...