Jump to content
Annons

CMYK

Medlem
  • Antal inlägg

    3
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Rätt har du med namnet (: ,,, Men som sagt, jag har suttit och pillat i ett par veckor nu. Har en elektronisk grupp på gång, kommer såklart att posta lite material snart (: ,, men först är det väl bäst om man har hittat det riktiga soundet. Detta är exakt vad vi söker efter, men det är inte särkilt tillgängligt för vanligt folk att googla fram hur man återskapar dessa sköna ljud. Man kommer närma, men man saknar vissa detaljer. Jag sitter nu också och letar "refills", men jag tror nog inte att man hittar så mycket åt det hållet. Posta gärna exempel på vad ni kommit fram till så kan alla kommentera lite vad man tycker saknas osv (:
  2. Svårt för mig att beskriva ljudet, men på boys noize låten som jag länkar så menar jag främst det soundet som kommer igång 01:07. Och om jag inte hör fel så är det samma ljud som tidigare bara ett par oktaver lägre.
  3. Hej! Här kommer en fråga som jag inte lyckats hitta något svar på. Det handlar om ett ljud som en vän till mig kallar Det Franska Ljudet Jag vet inte om där finns något specifiskt namn för det men jag kallar det så. Hur får man fram detta ljud? Jag hade chansen att säga ett par ord till Xavier Gaspard från Justice efter deras emmaboda spelning i år och fick bara svaret att "It is a all-in-house solution, We only use Ableton Live for everything". Ljudet som jag letar efter används av i princip alla artister i skivbolaget "Ed Banger Records". Låtexempel: "& Down" - Boys Noize, "Phantom pt. 2" - Justice, "Waters of Nazareth" - Boys Noize. Alla känner nog till ljudet, det är det som "gäller" just nu. Här finns en länk till låten "& Down" http://www.youtube.com/watch?v=SXqWdTi1msg...feature=related Annat exempel är 2 minuter in i "Phantom" - Justice http://www.youtube.com/watch?v=xbaoCT9QY6o...feature=related All hjälp och alla tips uppskattas extremt. Hälsningar, Andre
×
×
  • Skapa ny...