Jump to content
Annons

real1ty

Medlem
  • Antal inlägg

    9
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Hej! Vilken tur att det forum finns för nu behöver jag hjälp...det är sällan det krånglar för mig i Logic Pro 9 men nu har jag råkat komma åt nåt som jag banne mig inte hittar hur jag ska återställa... Nu till mitt problem.. Det är såhär... I mitt projekt har jag diverse olika midikanaler osv. Om jag dubbelklickar i sequencern för tex basens midi kanal.. Då får jag upp piano-rollen och jag ser hur jag spelar basen osv. Men när jag sen ska dubbelklicka på en box som är på en annan kanal t.ex Lead. Då står den fortfarande kvar och visar basens pianoroll. Jag kan alltså inte växla mellan olika midi-kanalers Pianoroll. Vad har jag råkat trycka på för inställning? Någon som vet? /Per
  2. Jag har en fråga/problem som jag behöver hjälp med..dock vet jag inte ens om det går att svara på/lösa! Men jag är förälskad i Native Instruments Massive och uppdatera precis till version 1.3 I den gamla versionen av Massive var mina ljud-filer sparade i formatet " *.ksd " men nu har dom gjort om detta till " *.nmsv ". Men som tur är går det att importera de gamla KSD-filerna ändå. Jag gjorde detta och ljuden lät likadant...trodde jag!! Det märkliga som händer är är att när jag öppnar mitt gamla projekt...lyssnar på mitt ljud i Massive så låter det som förut. Även om jag importerar in mitt sparade ljud i den användna Massive låter det likadant. Jaha vad är problemet tror ni? JO....att... När jag öppnar upp en HELT NY massive synth...och importerar ljudet där, då låter det helt åt helvete...ljudet låter exakt samma, men vissa saker låter inte helt samma som pitchbend osv,,,Jag har kollat upp ifall att det råkar vara så att den ena Massive-synthen fortfarande körs i den gamla versionen men icke...båda är exakt likadana...bara det att det låter annorlunda i den ena. Vädligt märkligt...har verkligen provat allt..och kollat upp felet men det finns inget fast ändå, jag hör ju att det låter fel! Nån som har liknande problem?
  3. Nu känner jag att min fråga gått lite fel väg 🙂 visst akustiken i rummet är viktig...men min fråga om vilka monitorer jag ska köpa kvarstår 🙂
  4. Musiken jag håller på med är progressive house och trance. Så för mig som för andra är basen, beatet väldigt viktigt! 🙂 Och vad jag läst om Mackie'na ska dom vara rätt basiga. Tyvärr bor jag 11 mil ifrån närmsta musikaffär (4sound) så låna hem blir svårt för min del 🙁
  5. Tjenare...det va länge sen man höll till här på detta forum, men hoppas på att bli mer aktiv här i framtiden. Iaf.... Hade ett litet missöde i studion med mina aktiva Fostex PM-1 monitorer...den ena högtalarens element helt förstört vilket medför att jag får sälja den som funkar och helt enkelt köpa ett nytt par. Tråkigt men samtidigt lite roligt att prova på något nytt i studion. Denna gång hade jag tänkt att lägga lite extra pengar på monitorerna och de jag kollat upp är Mackie HR824 mk2. Vad jag hört är att dom ska vara riktigt bra. Jag vill ha ett par monitorer som verkligen visar ljudbilden på ett rättvist sätt och gärna bra på att visa de lägre frekvenserna tydligt. Just nu sitter jag med ett par Sennheiser HD-650 lurar men vill samtidigt kunna "brassa" på lite extra i rummet. Kollat lite på Genelec men där har jag noll koll vad man ska köpa för att hamna i samma prisklass som Mackie'na. HJÄLP!
  6. fick mitt esi juli@ kort igår...pluggade in det och fyfan vad bra det funka! bruset jag fick med m-audio är borta...jippie! jag kan starkt rekommendera detta kortet!
  7. jag kan säga såhär... enligt tc electronic så ska det uppstå brus med tc powercore ihop med m-audio korten om audio är involverat i själva projektet... ni kanske inte märker det när ni slänger in en audio kanal men sen när ni gör som jag märker ni det... jag kör med en virus powercore, alla effekter på ljudkortet, och en tc powercore 01 i mitt projekt...hackar ingenting...men sen när min roland jp8000 vill vara med o leka då sprakar det något kopiöst eftersom jag öst på dsp effekter... detta hände alltså när jag körde med m-audio delta audiophile 2496 som klassas som dom mest prisvärda korten. jag bytte då till ett rme hammerfall 9636 som anses vara bäst att köra ihop med tc powercore enligt tc electronics support, javisst...det hackade ingenting när jag körde med det! men nu väntar jag på ett esi juli@ kort...kan uppdatera med ett svar hur det funkade med det kortet!
  8. tjenare.... jag kör med m-audio delta audiophile 2496 och har nyss köpt ett tc powercore dsp pci kort...allt funkade perfekt tills jag märkte att det började brusa och krasa när jag använde audiospår från min jp8000 i mina projekt...läste då på tc electronics hemsida att brus uppstår om man kör tc powercore kortet ihop med m-audio kort produkter...jaha tänkte jag då och drog till musikbörsen för att köpa ett nytt ljudkort... visst jag var väldigt ivrig på ett nytt så jag pröjsade för ett emu 0404 dsp ljudkort, jag kom hem satte i det och installerade drivrutinerna osv....ja! bruset försvann men nej ett nytt problem uppstod...när jag spelar min låt cå hackar det och tappar ljud osv...fan tänkte jag då och provade alla möjliga inställningarn men inget funkade även om jag körde emu asio drivrutinerna i cubase sx 2.... så nu skickar jag tillbaka kortet och byter till ett annat kort...kortet jag funderar på att byta till är esi juli@...så jag undrar nu om nån här har det och kan säga om det är ett bra kort!
×
×
  • Skapa ny...