Jump to content
Annons

Fittraketerna

Medlem
  • Antal inlägg

    19
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Haha, jadu... Nej, jag har inget band just nu, och min Mormor pratar jag inte med. :b Här är anledningen till det finurliga nicket: Ja, Cubase verkar jävligt krångligt och pilligt, men jag har tänkt satsa rätt seriöst på det här nu och jag tycker det verkar vara ett bra program.
  2. Tackar! Vet inte riktigt vad dom gör men... Får väl kika. :]
  3. Tack så mycket för snabbt svar. Det hjälpte mycket! En sak bara; när jag provar spela in så volym går ändå upp (antagligen det som är noll då) så distar gitarren sig lite och låter brölig, trots att det är clean (antar att det är därför man inte vill att den ska ändå upp dit) men ändå hörs det inte speciellt väl. Får prova mig fram kanske. : ) Som sagt, tack för svar.
  4. Hallå : ) Nu har jag köpt en liten billig hemmastudio och ska börja spela in en skiva. Med ljudkortet fick jag Cubase LE 4. Nu undrar jag: Hur lägger man på effekter? (t.ex. dist på en gitarr eller liknande) Varför blir ljudet så lågt när jag spelar in? (jag har provat med att höja på ljudkortet och den lilla "sliden" i det övre högra hörnet, men det blir fortfarande lågt på själva ljudspåret) Kommer jag behöva andra program för att lägga på t.ex. en bra dist på gitarren eller liknande, och i så fall, vilket/vilka program kommer jag behöva? Varför hörs inte metronomen? (Jag har tryckt på metronome-knappen där det står click och så har jag ställt in BPM'en) Dessa frågor kanske ni tycker är ganska onödiga att ställa, då svaren antagligen är väldigt lätta att hitta på t.ex. google eller någon annan hemsida. Om ni har något bra tips på sidor med tutorials eller manualer för Cubase får ni gärna tipsa! En sak som kanske bör nämnas är att jag spelar metal/screamo/hardcore. Nånting sånt. Min utrustning: Akg 51 mick US-122L ljudkort MVH Thomas
  5. Spelar man inte in i Cubase? ._. Och jag brukar kunna fixa de flesta programmen gratis... ; )
  6. Nu är det så att jag ska göra en skiva. Jag är total nybörjare vad gäller mixning och redigering av ljud. Jag har köpt en ny dator och har beställt en liten studio. Jag har tänkt använda cubase för jag har pillat lite med det förut med en polare och det verkar vara ett hyggligt program. Nu är frågan: Vilka program kommer jag behöva utöver Cubase? Jag ska spela in gitarr, bas och sång/skrik själv. Så man kanske behöver många olika program för att få allt att låta bra, eller funkar det bra att mest bara använda Cubase? Jag har sett att några har diskuterat Guitar Rig. Är det något för mig tror ni? Musiken jag spelar är åt hardcore/metalcore-hållet, så jag vill gärna ha ett maffigt gitarrljud. För trummorna hade jag tänkt att använda drumkit from hell, vilket min kompis tipsade mig om. Det verkar inte vara det bästa alternativet, men det duger nog för mig. Om ni vill höra ungefär hur jag vill att det ska låta så kan ni lyssna på den här länken. Det är ungefär sån här musik jag vill göra: /tha n00b
  7. Jag har lite svårt att ta till mig saker som jag inte förstår. Jag bara är sån. Därför har jag lite svårt att lära mig skalor utan att förstå mig på dom. Rent tekniskt kan jag lära mig skalorna rätt lätt, men tanken på att inte veta riktigt vad jag håller på med får mig att känna mig vilsen, men förståelsen kommer väl. Jag ska följa ditt råd dock. 🙁 Bara för att försäkra mig om att jag förstår... Med skalor menar du hur skalorna ser ut, och all teori bakom, samt att kunna improvisera, med andra allt? Och med ackord menar du att jag ska lära mig hur man tar dem, hur de är uppbyggda och så vidare, allt? Eller syftar du mest på teorin? Nu kanske jag gjorde det krångligare än det behöver vara. Haha. Tack så mycket för hjälpen! Mvh Thomas
  8. Nu är det ju så att jag inte har så stor koll på vad skillnaden mellan en dynamisk mick och en kondensatormick är. Men jag tror jag har hittat vad jag ska köpa. Det känns som att jag fått så många bra tips så jag vet inte om jag blivit klokare av det egentligen, men antagligen så blir jag nöjd. Jag är trots allt inte världsbäst. Tack för hjälpen / thomas
  9. Jag ber om ursäkt för att jag råkade lägga tråden på två ställen, det var första gången så det ska inte hända igen. Dina tips låter mycket bra. Tror jag kör på det du säger. Det verkar som att du har bra koll. Tackar!
  10. Nejnej, jag vet. Det var första gången bara och jag hittade inte hur man kunde ta bort tråden. Det kanske inte går. Sen hittade jag en bättre "kategori" att lägga tråden i.
  11. Jag är en kille på 18 år som spelat gitarr i ungefär tre år. Jag är ingen naturbegåvning precis, och har fått jobbat hårt för att lära mig nåt över huvud taget. Men nu känns det som att utvecklingen har kommit till ett stopp. Det har inte hänt så mycket det senaste året, trots att jag övar som en tok. Jag tycker själv att jag inte har speciellt bra teknik alls, trots att jag suttit i timmar och åter timmar med metronom och diverse övningar. Solot i Metallicas Nothing Else Matters är väl ungefär vad jag klarar utan att anstränga mig. Kompandet har jag inga alls problem med, varken till vackra akustiska låtar eller hårda death metal låtar. När det kommer till det teoretiska kan jag väl grunderna. Jag kan ett par skalor och har väl koll på vart jag har sekunden, tersen osv. Jag är helt självlärd och har liksom inte hittat nånstans att vända mig för att fortsätta lära mig det här. Hur ska jag gå till väga för att bli en duktig allround-musiker? Jag vill kunna det mesta inom harmoniläran, för låtskrivande är det bästa jag vet, och det känns som att det kunnandet lyfter vissa låtar till en högre nivå. Tror ni att en gitarrlärare skulle kunna ge mig större kunnande? Jag har inte speciellt bra erfarenheter av musiklärare, då jag fick sitta och spela Fear of the Dark för min gitarrlärare i ca fyra veckor, när jag lika gärna hade kunnat tagit ut den hemma. Mvh Thomas.
  12. Jag har extremt svårt för att skriva om något jag själv inte har upplevt eller känt. Om man återupplever det man skriver brukar "den röda tråden" bara finnas där. Sen ska man ju inte ha för höga krav på sig själv heller. Det är lätt att man blir självkritisk. Om man tänker efter noga och lyssnar noga så är det många artister som kommer undan med vad som helst. Skriv det du känner för och om du inte tycker att det låter tillräckligt djupt eller häftigt nog så ska du nog prova med att spela in det och försöka få det att funka ändå. Jag vet inte om det här hjälpa dig så mycket, jag talar bara utifrån hur jag brukar gå till väga. Mvh Thomas.
  13. Mackie Onyx Satellite kostar iofs bara en hundralapp mer och är rejält mycket bättre i min mening. Speciellt eftersom man får två onyx preamps för det priset. Jag förstår inte hur de kan sälja det kortet till det priset. Jag tyckte det var billigt när det kostade 2500kr, så nu är det ju nästan gratis 😛 Det här ljudkortet verkar ju faktiskt bra, men alla kommer med olika tips. Skulle du vara vänlig och sätta ihop en liten studio för ca 4000-4500 åt mig? ^^, Det skulle vara hyggligt. Tackar på förhand, Thomas.
  14. Min polare kör med Drumkit from hell, vilket inte låter så jättebra, men det duger. Hade tänkt köra med det. På några låtar ska vi micka upp en polares trumset. Och jag har ingen aning om vad en trumplugg är. Oo Jag ska köpa hörlurar, ja. Hade tänkt spela in gitarr direkt in, eftersom jag sitter och plinkar på en inte alltför mysig Behringer 15W... Så du tycker alltså att jag ska satsa på det där ljudkortet/mickpreampen? Får så många tips och i och med att man är nybörjare hjälper det itne precis att alla tycker olika. Mvh Thomas.
×
×
  • Skapa ny...