Jump to content
Annons

tigerkaka

Medlem
  • Antal inlägg

    22
  • Gick med

  • Senast inloggad

Inlägg av tigerkaka

  1. Ville bara skicka ett stort megatack till er för intervjun med Björn Olsson i senaste studio! Jätteintressant att få lite uppdatering om vad han pysslar med nu och vad han har i studion. Björn förtjänar att uppmärksammas och det är kul att ni också tyckte det. WUNDERBAR!! 😎

  2. Tuppis: Jag vet att Harvinder Singh har haft kurser i sitar i Västerås och Jerry Johansson har haft sitar-workshops i Göteborg. Tidigare fanns också Sazed Ul Alam i Malmö som gav lektioner men han bor numera i Spanien.

    I Stockholm finns en duktig sitarspelare vid namn Stian Grimstad, men huruvida han ger lektioner vet jag inte.

  3. Vad jag vill ha? Ojoj...

    * Ett eget musikrum där jag kan få arbetsro. Ett hörn i vardagsrummet är inte kul alls... 😆

    * En Moog Little Phatty II

    * En melodica

    * Ett klockspel

    * En EH Smallstone phaser

    * En Boss RE-20

    * En genomgång och service av min gamla sitar

    * Få lagat en minimal spricka i min gamla Bjärton gura

    * Separata utgångar på min Yamaha orgel och gärna midisynk till trummaskinen/arpeggiot/autokompet

  4. Vilka trevliga saker du fick mig att hitta på deras hemsida. Lät väldigt bra. Tipsa mig om en skön analog synth för en som är sugen att testa på detta. Jag är helt ny och vill hitta en med rätt feta saw ljud osv. Jp8000 har varit på tapeten rätt länge. Ska va mkt Timbaland feta ljud osv =P

    Jag tror att en VA (Virtual Analog) som JP-8000 eller kanske SH-201 kan vara en schysst början. De har en bra och logisk uppbyggnad och är väldigt lätta att lära sig. Båda två har supersaw vågform och fixar fetare ljud utan problem. Personligen tycker jag att JP-8000 har lite bättre botten och fler roligare funktioner än SH-201. Men då har jag spelat mer på JP-8000 än SH:n så jag kanske har fel. SH-201 är iaf multitimbral via USB vilket gör den väldigt snabbjobbad och man slipper onödiga kablar. Jag tror att du hade blivit nöjd med vilken som av dem och de är hyffsat billiga.

    Andra bra VA som är trevliga är t.ex. Alesis Ion och Creamware Minimax. De låter ruggigt bra båda två och är lättprogrammerade. Dessutom låter de väldigt likt riktiga analoga synthar.

    Mjukvarumässigt är jag helt såld på Gforce Minimonsta. Grymt bra ljud, kul och billig.

  5. Här kommer mina tips:

    Pink Floyd - I princip allt som finns släppt fram till 1979. Efter The Wall upphör Pink Floyd att vara intressanta och bra tycker jag.

    Bo Hansson - Albumet Sagan om Ringen först och främst. Men Mellanväsen och El Ahrairah är också två fantastiska album . Kolla även in Hansson & Karlsson!

    The Soundtrack of Our Lives - Allt som släpptes 96-98 inklusive EP:s och singlar!

    The Spotnicks - Det som släpptes efter storhetstiden under 60-talet är en bortglömd svensk musikskatt. Kolla Something Like Country, Today och In Japan t.ex.

    Björn Olsson - Albumet Kräfta kan vara en bra början. Men första skivan Instrumentalmusik bör också kollas upp.

    Euroboys - Håller bra klass överlag. Men det är främst de två första plattorna jag gillar med sin surf-jazz-rock(?). Jet Age och A Long Days Flight 'Til Tomorrow.

  6. Någon här på forumet kom med en lysande idé: Man sålde sin EP på vinyl; med EP-n följde en nedladdningskod så man kunde tanka hem högkvalitets-mp3 med samma musik. Fiffigt tyckte jag. Vinyl för lukt och känsla, mp3 till iPoden:)

    Den idén gillade jag! Har man bara ett skivbolag i ryggen och en liten nätt skara fans lär det betala sig tror jag. Det funkar nog inte inom alla genre dock *fördomsfull*.

  7. Hej

    Jo Winbergstärkaren är rätt men den kostar ca. 18000:-. MEN nu till den ledsamma delen i mitt liv 🙂 JAG var den första i Sverige som ägde just en sån förstärkare, köpte den av Bosse men den levererades av LH-Musik och kostade då 14850:- 1998 var det. Eftersom jag bara satt hemma och spelade hade jag ingen nytta av denna starka stärkare, man har ju grannar. Sålde den förra året till en musiker i Göteborg, tänkte han hade mer nytta av den. Senare på hösten träffade jag några killar och vi började spela ihop och himmel vad jag saknar den förstärkaren, det är så man kan gråta :-( Hursomhelst så tänkte jag nu köpa en billigare rörtopp med en låda som jag då tänkte ha sex 12 tums Beyma bredbandare i men går det att göra så, de är på 8 ohm vardera? Jag försöker förtränga min fadäs när det gäller stärkaren men fy fan vad det svider. Men men det är väl bara att gå vidare och hitta något annat som passar. Ampeg vet jag att Bosse använder emellanåt. Det har jag också haft en men den var lite defekt. Jag är på god väg att hitta ett spotnicksliknande sound, har en USA strata med identiska mickar á la 1960, handgjorda med de gamla verktygen på samma sätt som då av Fender Custom Shop, och ett gammalt bandeko har jag också. Har en Laneykombo med 2 Jensen Vintage 12:or, men det är inte riktigt det samma som en rörrigg med bredbandselement. Har man Spotnicks i blodet så har man. 🙂

    Oj, ja jäklar. Det var ju en nätt slant. Fast jag gissar att den är värd varenda krona. Får beklaga din förlust och hoppas att du får till dina 12 tummare med en bra rörtopp. Önskar att jag kunde ge råd.

  8. Haha. Jag säger hellre jobba än plugga. Men det är ju jag det och därmed inte sagt att man ska fortsätta jobba på ett ställe man inte trivs på bra för att!

    Känner du att du skulle vilja plugga till sjuksköterska så kör hårt! Du är ju 24 år och har därmed åren på din sida.

  9. Jag föredrar absolut CD och vinyl framför mp3/ogg och andra virtuella format. Förvisso sker större delen av min skivkonsumering på skivmässor och då i vinylformat. De få CD-skivor jag köper handlas ofta på CDon eller Ginza. Det är lite ironiskt att som skivälskare bidra till skivbutikernas död, men jag måste också säga att det var länge sedan jag var i en skivhandel med ett sortiment värt namnet. Priser på skivor är inget som avskräcker mig. Det är ändå inte många som kostar mer än 149:-.

    Mp3-formatet har definitivt sina fördelar och jag kan tänka mig att majoriteten inte saknar booklet med info eller en riktig skiva i skivhyllan på samma sätt som skivälskare. Dessutom har människor blivit bortskämda med en oändlig katalog att bläddra i genom andra människors datorer och gratis nedladdning. Jag tror dessvärre att skivälskarna förblir förlorarna och att skivan som medium kommer att vara utdöd om en 10-15 år och förpassas till skivmässor för obotliga nostalgiker (som jag).

  10. Hur som hälst, är det kul att någon uppmärsammar gänget Spotnicks!

    Ja, jag tänkte precis skriva samma sak. Jag är också ett stort fan av Spotnicks (genom min far som är ännu större fan) och kan bli lite småsur på att de är så underskattade på hemmaplan. I Japan och Tyskland värdesätter man dem i alla fall fortfarande.

    Nåväl, riktigt kul med fler fans och kul att läsa all info om Bosses ljud! :rolleyes:

    Hur 17 ska man koppla ihop 6 stycken 12 tumselement? Har som projekt att försöka bygga en liknande högtalarlåda som Bo Winberg hade i början av 1960-talet. Samt Stratocastern, den som var vit men lackades röd för att sedan bli blå. Tänkte mig den röda. Förstärkare vet jag inte vad jag ska ha. Några förslag? Seriösa endast! Men soundet då, ja det vette fan om jag klarar av men om jag gör det blir jag glad. All hjälp mottages tacksamt. Är en stor fan av Spotnicks!

    Jag vet inte om du sett den - men här är i alla fall den förstärkare som Winberg själv använder. Det går att beställa och då bygger han den åt en. Lär nog kosta en del men det blir svårt att hitta en mer "rätt" förstärkare. 😏

    http://web.comhem.se/~u70623527/Bo%20Winberg%20amp,%20a.jpg

    Här är en annan länk som kanske kan hjälpa lite:

    http://www.spotnicks.net/se/sound_ny.htm

  11. Jag tror att just den här upptagningen är fejk. Jag kan inte sätta fingret på varför - bara att det är något som inte stämmer.

    Däremot är jag rätt säker på att Britney inte är lika bra sångmässigt live som hon är på skivorna. Men det har ju sin förklaring i det android skriver.

  12. Den rekommenderas varmt av mig. Jag fick låna en av en kompis och jag tycker att den står sig mycket väl mot andra VA-synthar.

    Bra ljud, lättprogrammerad, överskådlig och bra kvalité på hårdvaran. Man får mycket för pengarna.

    Det enda som känns lite trist är att den bara har två utgångar. Men med fler hade den nog varit dyrare så jag kan leva med det.

  13. Jag skulle vilja ha en ny enhet i stil med en Bandspelare... Fast med riktigt stort editfönster som agerar både sampleeditor samt audiobin för just den kanalen (jämfört med logic). en bandspelare = en audiokanal. bara skapa hur många man vill ha.. man väljer input i rackenheten och sedan spelas materialet in på bandspelaren och spelas upp från den i perfekt synk. Materialet går givetvis att redigera från sequensern men det är inte destruktiv redigering, man kan närsomhelst gå in i bandspelaren och trycka på "to track" knappen och få tillbaka orginalmaterialet:)

    sen vaknade jag...

    Det där lät riktigt bra. 😉 Det hade varit en slags "audio in kompromiss".

    Jag vill inte heller se stöd för VST i Reason. Däremot hade de gärna fått fixa midi ut. Gillar tanken på att använda Matrix sequencern till externa synthar.

  14. välkommen, lyssnar själv helst på 60-70-tals rock fast då mer åt pop och garage rock och punkhållet men även annat.

    hoppas du ska trivas på forumet i allafall.

    Tack. Gillade din The Stooges influerade låt. Verkligen schysst. 🙂

    Välkommen! 🙂 Spännande Nickname.. 😉🙂

    Mvh

    Memphis

    Tack. Ja, det där med nicknames är svårt. Det blev tigerkaka eftersom jag satt och käkade tigerkaka när jag blev medlem. Fantasin flödar. 🙂

  15. Till det du ska spela passar en Strata bra. Stärkaren har jag ingen koll på.

    Ska du köpa kopior så rekommenderar jag Squires Standard strator (inte affinity). De får skäll här och där men kvalitén kan skilja ganska mycket mellan två likadana modeller på billiga gitarrer (typ upp till 10 000:-). Det lönar sig att leta och framför allt att prova gitarrer tills man hittar en man trivs med och som låter bra.

    Du kan du också välja att köpa en begagnad Fender då kvalitén är bättre än Squire. Men även här gäller det att spela och lyssna. Känns den bra och låter bra i ditt tycke är den det också. Det är svårt att ge riktlinjer eftersom val av gitarr är rätt personligt.

    Vet inte om det hjälpte dig så mycket. Bara mina 50 öre. :rolleyes:

×
×
  • Skapa ny...