Jump to content
Annons

Rehn

Medlem
  • Antal inlägg

    3
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

Om Rehn

  • Födelsedag 1981-09-11

Om mig

  • Kön
    Man
  1. Hej alla! Har varit medlem här sedan ett antal år men har knappt skrivit någonting. Är ursprungligen från Norrland men bor numera i Schweiz. Började min musikkarriär med att spela fiol vid åtta års ålder, gick sedan vidare till piano, trummor, gitarr och lite elbas. Sedan ungefär fem år är det däremot elektronisk musikproduktion som gäller. Gör främst någon slags indie electronica / synthpop men det blir även mörk filmmusik, industritechno och har den senaste tiden kommit in på väldigt experimentell musik. Älskar collabs, speciellt när olika musikstilar möts! Jobbar i Ableton men har tidigare även funkat att föra över ljudfiler. Söker även med ljus och lykta efter sångare/top line producers, då jag föredrar att göra viss musik med sång. Mina projektsidor: www.soundcloud.com/kallinmusic www.soundcloud.com/intron7 www.soundcloud.com/iwhoaremany www.vimeo.com/user63859803 Hör gärna av er, vill komma i kontakt med fler kreativa människor!
  2. Kör XP! Det konstiga är att efter att jag nu slitit mitt hår hela eftermiddagen så börjar ljudkortet liksom ge med sig av sig själv... Först så märkte jag att efter ett par minuter efter att jag stängt Cubase så började iTunes kunna ge ifrån sig ljud igen! Det är mystiskt, precis som att Cubase också krånglade som bara den i början och hittade inga plugins, men ju fler gånger jag startat om det desto bättre har det funkat! Vad gäller ljudkvaliteten har jag däremot inga klagomål, ljudet är kristallklart! Hm, det är också konstigt nu när jag tänker på det, när jag först installerade SX3 så orsakade det knaster och knäppningar i ljudet men nu gör det inte det längre!
  3. Jag har startat om det, det är fortfarande likadant. Har provat att använda Kontakt med Sibelius nu, som till en början fungerade men sedan bara låste sig. Är väldigt nere i skorna för tillfället, kan jag meddela... Jag håller alltid på med flera saker samtidigt och behöver kunna växla snabbt mellan musikprogrammet och något annat program, detta känns ju som stenålder!
  4. Är inte så bra på teknik överhuvudtaget men införskaffade ändå precis en ny dator + EMU's 0404 USB-ljudkort efter rekommendation från butiken. Kommer hem, installerar allt och var jättenöjd, det var bara att installera och köra och ljudet var kristallklart. Sedan installerade jag Sibelius 5.2 och Cubase SX3 och nu började bekymren... Så fort jag startar Cubase så "dödar" den ljud från alla andra program, kan inte ens starta låtar i iTunes eller Winamp och får bara felmeddelande i Sibelius. Tydligen ska detta ha något med ASIO-drivern att göra, har dock klickat för "release ASIO driver when in background" i Cubase. Det konstiga är att detta kvarstår även efter att jag stängt Cubase, inga andra program kan använda ljudkortet! Om jag startar om Cubase så fungerar det helt utmärkt igen men vill jag använda något annat program så måste jag starta om datorn igen. Läste om att kortet inte klarar av ASIO och WDM samtidigt, är detta fallet nu? Och hur är det möjligt att ett nytt ljudkort kan ha så dåliga features?
×
×
  • Skapa ny...