Jump to content
Annons

Rowyn

Medlem
  • Antal inlägg

    80
  • Gick med

  • Senast inloggad

Allt postat av Rowyn

  1. Jo jag träffade en snubbe i stockholm som hade gått den utbildningen. Han fick en utskällning för att han hade använt autotune eller vad det var.
  2. Det är hembruk. ^^ Windows 7 RC? Vad är det? Har ju läst lite grann om Windows 7, dock aldrig riktigt fått svar om det är bra till en dator för musik? Om den tar alldeles för mycket minne och diverse.
  3. Tjena. Tänkte byta ut mitt operativsystem från Vista till XP. Snubblade över fenomenet Black edition. Undrar om det är nå bra att ha? Tacksam för svar. 🙂
  4. Stora Musikguiden från notfabriken. Ska också tänkt mig plugga vidare inom musiken och hittade denna på biblioteket. Fet jävel men som innehåller så mycket och en massa bra övningar i boken. Nog värt att köpa boken tror jag. ☺️
  5. Låter asbra! 🙂 Men i live sammanhang så har Malcolm ingen riktigt tung dist på sin gitarr, oftast ganska clean. Utan det är bara Angus som har det. Men det låter verkligen mums fillibabba! ;D Saknade dock den lilla grejen du gjorde förut i "bryggan"(?).
  6. Tjockare ljud på rytm gitarren. 😮 Lite mindre dist på den också. Eller solo och rytm gitarren bör bytas plats faktiskt. Men annars gillade jag den där brygg/refräng(?) delen. Den var väldigt skön. Dock lite bluesigare solo.
  7. Ah jag är rätt säker. Hittar den inte i datorn. Kollade igenom alla program jag har via kontrollpanelen. Jag har SP1.
  8. Humm... Har kollat och även uppgraderat. Men kollade precis. Måste det vara Ultimate eller Business för att protools att fungera. Märkte nu att jag har home premium. Kan det vara så?
  9. Du menar användare/konto på datorn? Nej det har jag inte. Christian heter jag där. Så jag förstår inte. Jag hade det installerat på en dator med Windows XP men eftersom jag nu har fått en egen kände jag att det skulle bli bra att flytta den till den nya.
  10. Du får förklara lite för mig där. Rewire prylar? Jag har nu installerat om det och diverse men varje gång jag försöker starta det så stängs det ner. p.s. jag har windows vista 32-bit, om det kanske spelar någon roll? d.s.
  11. Nej jag har inte det installerat. Jag har mozilla firefox jag använder av. Men tror du det kan störa Protools?
  12. Rowyn

    Pro Tools startar inte

    Tjenare. Jag har nyligen köpt mig en ny dator från Dell. Innan dess hade jag redan köpt mig en Mbox 2 och därefter Protools 8.0 (snubben som sålde mig ljudkortet hade inte kvar skivorna till ljudkortet). Jag installerar protools och den säger att jag bör installera quick time av någon anledning. Jag trycker vidare i alla fall och försöker starta programmet. Laddnings pop-uppen kommer upp i 5 sekunder och försvinner sedan. Jag försöker igen men inget händer. Vad ska jag göra? Tacksam för svar! /Rowyn
  13. Det tycker jag många har. Jag har en sista kurs nu här på gymnasiet med en massa musik esteter. (Jag är självlärd i 3 år och har inte samma utbildning som de har, går inte ens på samma skola). Och vi hade en lektion för att bara spela upp de saker vi har gjort individuellt såsom: egna låtar, vinjetter och duetter med andra i kursen. En skakade så mycket att handen ryckte till när hon spelade. En annan gick fram och ursäktade sig för att hans låt inte hade så mycket text och för mycket munspel, och det var innan han spelade upp. Dessa var alltså 3:or och 2:or från estet musik. 🙂 Så även den bäste kan ha prestationssvårigheter.
  14. Rowyn

    Ackord

    Kan man tänka såhär att ett Dim ackord är som ett D-dur ackord fast med tersen och kvinten ett halvt tonsteg ner? Kan man tänka så? (Jag är rätt ny med detta om ackord i sådan utsträckning så försöker tänka rätt enkelt.)
  15. Rowyn

    Ackord

    Alltså... Jag söker lite oseriöst till musiklärare. Dom har gjort någon grej med deras musikvetenskapliga grej där tillsammans med lärarutbildningen. (Jag sökte bara för att ha någonting att söka.) För jag kan inte söka till folkhögskolor p.g.a. att de har fått för sig att man måste vara 20 för att ta studielån! >_<
  16. Rowyn

    Ackord

    Här kommer jag med en liten rolig fråga angående ackord. Jag har stött på ett par gånger i sångböcker några ackord som liksom har ackordnamnet och antingen en cirkel eller triangel efteråt. Vad är de för symboler? Har liksom aldrig förstått dem. Anledningen till varför jag frågar är att jag ska ha ett antagningsprov i Uppsala och jag kollade precis ett gammalt test som de hade förut. Och då kommer det 4 ackord man ska notera i notskrift. Ett av dem är ett A-dur ackord (med en cirkel efteråt) och den andra ett Db7 (mellan Db och 7 så är det en triangel).
  17. 14 000 borde du lätt få den för. 😆 OM den bara är 1 år gammal och den ser fräsch ut. Hur lång är garantin?
  18. Vad jag vet så får du ett certifikat när du har pluggat på SAE. Kan hjälpa till när man ska ut på arbetsmarknaden och sedan kan man ju fortsätta på SAE med att göra en masterexamen också. Kulturama vet jag inte så mycket om direkt så...
  19. Ah det var uppdateringen som krävdes! 😛 Tackar så mycket!
  20. Ja. :/ Men jag ska försöka installera om det och kolla manualen denna gång så jag gör det rätt! Tack i alla fall för hjälpen!
  21. Det har jag redan provat, det fungerar inte! :/
  22. Rowyn

    Hjälp i Ezdrummer!

    Tjenare! Har nyligen införskaffat mig Protools 8.0 och köpte med mig Ezdrummer med det. Installerade Ezdrummer men jag hittar inte Ezdrummer på instrument? Ska jag behöva lägga hela mappen Ezdrummer i samma mapp som Protools för att det ska fungera eller hur fungerar det egentligen? Tacksam för svar! /Christian
  23. Rowyn

    Låg ljudnivå

    Använd kompressor när du mixar? Eller som jag har hört att man inte ska vara särskilt snål med volymen på hela alltet när det är mixning dags. Alla produktioner jag har gjort har gått bra med det jag har gjort. (använt mig av ProTools LE 7.4 då)
  24. Musikmakarna, Ösjösvik kostar väl inte? Men annars är det i Falun. (Ganska kul grej, jag bor i Falun.) Vad är det för ursäkt?! 🙁 Jag går också på gymnasiet!
  25. Typ dom planer jag också har tänkt mig. Jobba heltid under dagarna för att betala av den. Men hoppas på att jag kan få ett jobb borta i Norge som jag har ansökt om. Bara pengar behövs liksom! >_< Men nu får du mig att börja dregla rejält och snart börjar jag väl flå mig själv för att inte tänka på det! >_< Men hur har det gått för dig nu efter den utbildningen? Du fortsatte inte med Bachelor of Arts degree va? Får man god kontakt med branschfolk och så under utbildningen?
×
×
  • Skapa ny...