Jump to content
Annons

moltar

Medlem
  • Antal inlägg

    8
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Var precis och testade midikabeln också, så den var det inte.
  2. Jag använder ett M-Audio Audiophile Firewire-kort som jag kopplat in keyboarden till med en midikabel. Tack för tipset, jag testade att installera nya drivrutiner. Dessvärre löste detta inte problemet 🙁 .
  3. moltar

    Midinoter som fastnar

    Hej, jag köpte precis en begagnad tysk keyboard, Weinberger De Luxe 06569. Ser ut som en vanlig Casio-keyboard. Nånting jag märkte dock var att det finns inget pedaljack på baksidan. Istället kan man välja att trycka på en sustain-knapp på själva keyboarden, så får man nåt slags reverb på tonerna. Men nog om det. Jag kopplade in den, midi-ut till mitt ljudkort och in i datorn. Trycker jag ner en ton så stannar den nere i midisignalen. Till exempel i Mainstage så kan man se på den grafiska keyboarden att tonen hålls ner. Jag tänkte att det skulle gå att stänga av om man valda att filtrera bort sustain (64), men det fungerade inte. I Logic Pro fanns inte ens det valet att göra, men i Mainstage gjorde det det. Det blir ännu mer komplicerat dock, för i Ableton så beter den sig inte sådär. Den är inte normal där heller, där håller den ut tonen lite längre än vanligt, men den stannar ändå. Ska också nämna att jag testade att koppla in min MPD32 och spela på den i logic och då var det inga som helst problem, så felet måste ha med keyboarden att göra. Nu vet jag inte alls vad jag ska göra. Det finns inga som helst inställningar på keyboarden och jag har testat att filtrera bort allt som går i Logics inställningar förutom all notes (123). Har självklart också tryckt på alla knappar på keyboarden, fast det finns som sagt inga inställningar mer än enkla knappar som "touch" on/off för velocity-sensitivity. Jag fruktar att jag kommer bli tvungen att skrota denna och hitta en ny keyboard, men jag har precis lagt 50 euro på den här, så det vore tråkigt om jag inte kan använda den och bli tvungen att punga ut ännu mer pengar.
  4. Ja jag såg tablet pc nu när jag letade, och det verkar absolut som något. Jag behöver egentligen en ny laptop, är bara lite för snål. Jag blir verkligen intresserad nu när du säger att det funkar som smort!
  5. hehe mja. det kanske vore något. fast jag börjar undra om det faktiskt är en så bra idé med pekskärm till cubase, känns som det kommer gå rätt mycket slöare än med mus, och fler misstag kommer kanske göras. jag kan ju ha fel iofs, det vore kul att testa.
  6. Fungerar ritskärmen bättre än en vanlig touchscreen tror du? Lundin, varför ska den vara just 24"? Jag tänkte mig 17" kanske, eller ännu mindre. Jag vill egentligen bara ha ett så billigt alternativ som möjligt som ger mig denna funktion, och att ha den i knät är nog ett måste ja.
  7. De där Jazzmutant verkar väldigt häftiga. Dessvärre verkar de ju inte ha någon sequencer, vilket är mitt största irritationsmoment med musen. Vad menar du med "maskinvarumässiga kommandon"? Tror du det hade fungerat att styra sakerna precis som man gjort med en mus, finns det touchscreens med sån precision? Problemet med ritbräda är att man där inte ser programmet i den, så det blir precis samma sak som mus egentligen. Om någon bara hade en touchscreen som man kunde testa, så skulle allting bli mycket lättare.
  8. Hej, jag är väldigt trött på att sitta och mecka med musen i Cubase SX och alla andra musikprogram, och funderar på om en touchscreen kanske skulle vara något? Hur tror ni det hade funkat i Cubase, hade man kunnat använda den till att dra i scrollar, skriva in midi, flytta grejor osv, dra i rattar osv? Funkar en touchscreen så att den agerar mus, eller är det speciella installationer till specifika program?
×
×
  • Skapa ny...