Jump to content
Annons

Woffot

Medlem
  • Antal inlägg

    7
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

Om Woffot

  • Födelsedag 1979-10-24
  1. Woffot

    Woffot

    Klart man kastar in en presentation nu när jag äntligen ska börja spela in igen. Bakgrund: Född 1979. Som liten hade jag minikeyboards som man plinkade med. Sedan högstadiet en akustisk gitarr och en seriösare keyboard och är därför självlärd och hyfsad på strängar och klaviatur. Under senare hälften av 1990-talet pysslade jag massor med FastTracker II och det har väl cementerat ett intresse för inslag av elektropoppiga inslag i musik. Kring 2000 skrev jag mycket gitarrbaserad popmusik som spelades in med lånade grejor eller hos kamrater. Efter det har bristen på olycklig kärlek hämmat kreativiteten, vilket inte påskyndat köp av egna grejor, men nu är suget för stort - även om inga hjärtan brustit. 😉 Musiksmaken är bred och jag kan lyssna på allt från Mozart till The Verve och Miles Davis till gamla pärlor med Sash! 🙂 Melankoli och vemod är en bra känsla i musik, det blir så vackert. Därför har Kent varit favoritbandet, säkert också med stöd av att de är och framförallt var så tekniskt oskickliga musiker att man kunnat lära sig allt. På senare år har jag även uppskattat Muse för just melankoli, rock och synthelement. Troligtvis kommer jag att göra lika stora delar popmusik som någon form av dans/klubb-umpa-umpa. Brister att fila på: Nöjer mig för lätt med halvmesyrer emellanåt, sång. Tror att forumet med den sköna blandningen av människar blir en stor tillgång!
  2. Jag hoppas att den som fanns på 4sound och denna http://www.synthtopia.com/synth_review/Mac...rdingSyste.html är samma, för då ser det ju att vara MIDI i den. Jag har ju keyboard från 1993, anslagskänsligt och allt, med MIDI, och jag blev snabbt övertalad av någon här att om man har något som fungerar så behöver man inte köpa något nytt. Att det befintliga är gigantiskt stort är en kosmetisk fråga. Summa summarum; det har varit svårt att hitta negativa kommentarer om Mackie Spike och tror nog att det blir den faktiskt.
  3. Kan någon säga till mig varför jag efter ovanstående diskussion inte ska köpa denna: Mackie Spike USB: http://www.4sound.se/ProductDetails.aspx?m...rticleId=415700
  4. Nu har jag mek:at lite och jag kan spela in midi i realtid med musen i programmet. Säkert världens sämsta ljud, men någon pedantisk producent kommer jag ändå aldrig att bli. Då behöver jag bara ett midi/audio-interface hävdar jag. Det är väl bara att börja gräva i alla dessa trådar om tips!
  5. Nu har jag ju inget interface, men jag har ju mekat lite med midi genom att plot:a ut dem bara och i samband med det är det ju en *!"#¤#% fördröjning från klick till ljud- det borde kanske innebära att samma latency gäller när man sitter med klaviatur. Då är det ingen fest! Men det kanske går att mek:a lite med det.
  6. Ja, jag står och väger där - jag har en från 1993! 🙂 Den är stor som tusan och jag är lite sugen på en enoktavig som har en mer undangömd roll på bordet. Tusenlapp hit eller dit, jag vet inte.
  7. Ja, jag inbillar mig ha sett att ljudkorten är bättre eller sämre på latencyfronten, och vad jag har kunnat lära av mitt befintliga ljudkort så ger den hög latency. Latency är väl inte bara upp till övriga komponenter i datorn? Det är externa prylar jag ska ha och jag har därför inbillat mig att ett ljudkort skulle kunna avhjälpa lite av latencyproblemet, men jag kanske är lurad! Ett "interface" har jag tänkt samarbetar med det befintliga ljudkortet, dvs det är inget ljudkort, och latencyproblemet kvarstår. Nu vet jag inte om jag egentligen har ett problem, har inte direkt försökt göra någonting åt det hela, och löste det sig med latency 1999 så borde det göra 2008 också. 🙂 Verkar stabilt, men Midi ser ut att saknas.
  8. Hej, första inlägget - har inte hittat några klockrena svar genom sökmotorn (har iofs inte sökt så länge heller). Historik: Jag skriver gärna musik och har genom åren gjort en massa halvmesyrlösningar för att spela in lite. Nu tänker jag ta steget upp, inget stort steg, men ändå till en fungerande budgetstudio i datorn. Det här vill jag: Spela in elgitarr Spela in mic Använda midiklaviatur Det här har jag: Ett random ljudkort från realtek som sannolikt laggar som tusan Har jag förstått rätt att... 1. ... sk audio/midi-interface går att koppla in via USB, men då använder de det befintliga ljudkortet? 2. ... ett externt ljudkort är ett ljudkort, men om man väljer rätt produkt så är det audio/midi-interface på dem? 3. ... externa ljudkort kopplas generellt till USB? 4. ... "instrumentingång" i ett audiointerface räcker för att få in några gitarrljudvågor? T ex Edirol UA-4FX audio interface http://www.4sound.se/ProductDetails.aspx?m...rticleId=460742 är bara ett audiointerface, som inte hjälper en med latency osv? Medan EMU 0404 http://www.4sound.se/ProductDetails.aspx?m...rticleId=468255 alltså är ett ljudkort men tillhandahåller också alla ingångar som krävs? Hoppas någon kan bringa klarhet i mitt sökande, vore ju trevligt att komma igång innan semestern är slut. 🙂 Tack på förhand.
×
×
  • Skapa ny...