Jump to content
Annons

larsa113

Medlem
  • Antal inlägg

    14
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Sökte lite på mitt grafikkort Någon som kan tala om skillnaden mellan dessa två? ( skiljer sig över 100 kr prismässigt) HTD HTP Den enda skillnaden verkar vara att ena är HTP och den andra är HTD. Vad betyder dessa förkortningar? Vilken borde jag ha i min låda?
  2. Kollade lite närmare på mitt chassi.. Någon som har ett liknande? Det var väldigt dyrt jämfört med de flesta andra. Någon som kan tipsa om ett billigare alternativ eller är det värt att satsa mycket på ett chassi?
  3. Det går att köpa fortfarande - men jag ställer mig också frågande till om det finns drivrutiner till 64-bits - och dessutom behövs normalt inte XP Pro, utan det räcker med XP Home, om man inte kör med en maskin med dubbla CPU - och i detta fallet är det ju en CPU med 4 kärnor, så det finns ingen anledning att köra med Pro i den. Sedan är det förstås lockande att titta på CPU och moderkort med 1333MHZ buss i stället för bara 1066 - och kanske gärna DDR3 (även om skillnaden mellan DDR2 och DDR3 är minimal, men ändå...). Det kommer i alla fall jag att välja när jag bygger ny maskin nu någon gång under sommaren. okej så jag borde skippa XP pro. Är det verkligen inte värt att satsa på 64-bit, med tanke på att man kan utnyttja ddr minnet till fullo då? Det tar tid innan alla program är helt 64-bits kompatibla, så jag skulle inte köra med det, utan nöja mig med de ca 3GB RAM som man kan använda i 32-bits XP... Själv har jag "bara" 2GB RAM i min burk - och det har räckt fint hittills. 25% snabbare - på allt som händer på bussen - är värt en hel del. Det kan göra större skillnad än att gå upp ett eller två steg i CPU-hastighet... Jag har inte kollat så noga ännu - men finns det inte DDR2 som kör med 1333 också - eller är det bara DDR3...? Jag försökte hitta DDR2 med 1333 men det ser inte ut så för tillfället, (hittade max 1200mhz och det var sanslöst dyrt). Någon kunnig inom detta område som kan upplysa oss om det finns DDR2 med 1333 mhz? Som det ser ut för tillfället har jag bara 800mhz på båda minnerna. Är detta helt bra, okej eller helt åt skogen? Som jag har fattat det så för att uppleva 1066mhz måste jag även ha det på mina minnen. Alltså är det helt onödigt att köpa buss 1066 om jag bara har 800 på DDR2, eller har jag helt missuppfattat saken? Måste busshastigheten matcha med hastigheten på minnena för att allt ska funka? Jag är nybörjare på detta område som ni kanske förstår.. 2*800 = 1600 MHz, d v s långt över FSBn. Du kan lika gärna köra 667MHz-minnen (om du inte ska överklocka). Ahaaa 😛 jag trodde att det var per minne som busen gällde, alltså att 1066 på CPU gällde varje minne för sig. 😛
  4. Har fått höra här på forumet att mitt grafikkort och nätagg är lite overkill 😄 Ang nätagg känner jag att jag vill ha ordentligt med marginaler innan nånting smäller till i datan. Undrar bara om 750 är alldeles onödigt mycket? Ang grafikkortet. Nån som har ett bra tips på något som skulle passa min burk? (utgång för två skärmar oxå..)
  5. Nån som har provat "Arctic Cooling - Socket 775 - Freezer 7 Pro"? Är det en tyst fläkt?
  6. Någon här på forumet som använder Cubase 4 med quad-processor och 64bit XP eller 64 Vista? Funkar det bra eller känns det mer värt att satsa på en snabbare Dual processor och köra 32-bit XP/Vista? Detta blir ju ganska avgörande med tanke på mitt CPU val... Har hört att Cubase krånglar i Vista och att inte alla drivrutiner finns eller är det bara rykten?
  7. Jag har har båda typerna och jag skulle välja Saffire'n. Den är dock dyrare. Saffire'n har även mikrofoningångar med fantommatning som ESIn saknar, dessutom fler utgångar (8 st + SPDIF). Däremot ställer jag mig frågande till om den inbyggda DSPn motiverar det högra priset gentemot LE varianten. Som extra grädde har Saffire'n en ganska fullmatad kontrollmjukvara där man kan routa kanaler från DAWen, medhörning etc. Det medföljer även en handfull VST pluggar just för enheten samt Cubase LE. ESIn gör vad den lovar men räcker inte riktigt till för mig tycker jag. Idag använder jag den mest till playback och som midi-interface. (Off topic: Det som var riktigt bra med köpet av ESIn var att jag upptäckte Tracktion (DAW) som följde med paketet på en CD. Köpte sedan Tracktion 3 ultimate bundle och är numera helt frälst på detta program) //KG Okej, kännns som om att du rekomenderar starkt ett inköp av Saffire. Hur är det med latencyn? Obefintlig?
  8. Jag har ingen mixer utan kör allt direkt till ljudkortet, kommer inte spela in mer än 2 mono åt gången men däremot kommer det nog bli en del kanaler. Anser du att Saffire skulle vara ett uberljudkort, alltså onödigt att köpa för att den är "för mycket"?
  9. Det går att köpa fortfarande - men jag ställer mig också frågande till om det finns drivrutiner till 64-bits - och dessutom behövs normalt inte XP Pro, utan det räcker med XP Home, om man inte kör med en maskin med dubbla CPU - och i detta fallet är det ju en CPU med 4 kärnor, så det finns ingen anledning att köra med Pro i den. Sedan är det förstås lockande att titta på CPU och moderkort med 1333MHZ buss i stället för bara 1066 - och kanske gärna DDR3 (även om skillnaden mellan DDR2 och DDR3 är minimal, men ändå...). Det kommer i alla fall jag att välja när jag bygger ny maskin nu någon gång under sommaren. okej så jag borde skippa XP pro. Är det verkligen inte värt att satsa på 64-bit, med tanke på att man kan utnyttja ddr minnet till fullo då? Det tar tid innan alla program är helt 64-bits kompatibla, så jag skulle inte köra med det, utan nöja mig med de ca 3GB RAM som man kan använda i 32-bits XP... Själv har jag "bara" 2GB RAM i min burk - och det har räckt fint hittills. 25% snabbare - på allt som händer på bussen - är värt en hel del. Det kan göra större skillnad än att gå upp ett eller två steg i CPU-hastighet... Jag har inte kollat så noga ännu - men finns det inte DDR2 som kör med 1333 också - eller är det bara DDR3...? Jag försökte hitta DDR2 med 1333 men det ser inte ut så för tillfället, (hittade max 1200mhz och det var sanslöst dyrt). Någon kunnig inom detta område som kan upplysa oss om det finns DDR2 med 1333 mhz? Som det ser ut för tillfället har jag bara 800mhz på båda minnerna. Är detta helt bra, okej eller helt åt skogen? Som jag har fattat det så för att uppleva 1066mhz måste jag även ha det på mina minnen. Alltså är det helt onödigt att köpa buss 1066 om jag bara har 800 på DDR2, eller har jag helt missuppfattat saken? Måste busshastigheten matcha med hastigheten på minnena för att allt ska funka? Jag är nybörjare på detta område som ni kanske förstår..
  10. Precis något sånt hade jag ju tänkt mig. Vad tycker du om mina SATA II-diskar förresten, borde jag satsa på mindre utrymme men snabbare?
  11. Det finns en liten chans till jag kommer vilja redigera lite filmer med datan, eller åtminstone ha möjlighet till det. Räcker 256 i så fall? (Frågan är lite off-topic men ändå...) GeFore GT känns som ett bra val...
  12. Det går att köpa fortfarande - men jag ställer mig också frågande till om det finns drivrutiner till 64-bits - och dessutom behövs normalt inte XP Pro, utan det räcker med XP Home, om man inte kör med en maskin med dubbla CPU - och i detta fallet är det ju en CPU med 4 kärnor, så det finns ingen anledning att köra med Pro i den. Sedan är det förstås lockande att titta på CPU och moderkort med 1333MHZ buss i stället för bara 1066 - och kanske gärna DDR3 (även om skillnaden mellan DDR2 och DDR3 är minimal, men ändå...). Det kommer i alla fall jag att välja när jag bygger ny maskin nu någon gång under sommaren. okej så jag borde skippa XP pro. Är det verkligen inte värt att satsa på 64-bit, med tanke på att man kan utnyttja ddr minnet till fullo då? Är skillnaden stor mellan 1066 mhz och 1333mhz? Eller är det värt att lägga ner 300-400 kr extra? Då måste väll även minna DDR minnen stödja 1333mhz för att jag ska kunna utnyttja den uppgraderingen? Jag kommer nog vänta med att köpa DDR3...
  13. Ser helt ok ut, dock så behöver du inte lägga någon kräm på grafik kortet, bara det har stöd för dubbla skärmar så räcker det tycker jag, och 64bit OS tror jag inte du skall satsa på än, har för mig att Cubase 4 har släppt något version av det men som jag upplever det nu är det alldeles för mycket buggar etc än. Vilket ljudkort har du tänkt dig.?? Hm har du något bra tips på grafikkort som skulle passa min burk? Dubbla skärmar skulle vara bra... Anledningen till att jag skulle ev välja XP 64 är för att komma åt 4 GB minne, har hört massa rykten om att 32-bit max kan utnyttja 3 GB. Försöker sattsa på en maskin som håller lite längre... Ljudkortet har jag lite beslutsångest över. Antingen ett internt "ESI Juli@ JULIA PCI ljudkort för PC/MAC" eller ett externt "Focusrite Saffire". Någon som använts sig av dessa och kan tipsa om för och nackdelar med externt och internt ljudkort både generellt och/eller just med dessa två?
  14. Hej! Jag har tänkt bygga en dator för musikskapande. Jag ska använda Cubase 3 (kanske 4) eller Pro tools. Så här ser paketet som jag har plockat ihop ut CPU Intel Core 2 Quad Q6700 2.66GHz / 1066MHz / 2x4MB (Boxed) CPU-Fläkt Arctic Cooling - Socket 775 - Freezer 7 Pro Moderkort MSI - Socket 775 - ATX IP35 (P35 NEO2-FR) - DDR 2 / SATA II / Gblan Minne Corsair XMS2 4096MB DDR2 PC2-6400 800MHz (5-5-5-18) (2x2048MB) (TWIN2X4096-6400C5 G) Hårddisk 2X Seagate 500GB SATA II Barracuda 7200.11 (32MB Cache / SATA II) Grafikkort ASUS GEFORCE 8500GT 512MB SILENT HDTV HDCP PCI-E Chassi Antec Performance P182 Nätagregat Corsair CMPSU-750TXEU 750W Operativsystem Microsoft Windows XP Professional x64 Edition (inkl. SP2c) - Engelsk OEM DVD brännare skulle jag behöva tips om Pris cirka 11000 kr Va tycker ni om detta paket? Synpunkter/tips/förslag/avrådan, allt är välkommet! Tack på förhand! Larsa
×
×
  • Skapa ny...