Jump to content
Annons

Jonsey

Medlem
  • Antal inlägg

    18
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

Om mig

  • Kön
    Man
  • Stad/plats
    Umeå
  1. Jag har följande utrustning: RME Fireface 400 Max OS X 10.5.5 MacBook 2.4 GHz Intel Core 2 Duo (vit, köpt maj 2008) med Lucent/Agere FW chip Detta fungerar tillsammans med Garageband och Logic Pro 8.0.0 (än så länge som sagt, inte spelat in så mycket i Logic än).
  2. Ok. Jag hade fått för mig att det var sådana grundläggande problem som var kruxet när man hade Agere, inte att det även påverkade prestandan på andra sätt. Jag har ju inte testat att spela in så mycket än, men jag har logic installerat. Får väl prova lite mer för att se hur det verkar. Hur märker jag om det inte fungerar som det ska? Meddelanden om system overload eller?
  3. Ok: jag har inte haft några problem med denna setup, än så länge. Har inte använt det jättemycket, men de problem som beskrivits (glitchar, problem med iTunes, att datorn inte känner igen ljudkortet osv) i andra trådar och på andra forum händer inte mig. (Än iaf.)
  4. ...och det fungerar perfekt! 😉 Tänkte bara tala om det. Har för mig att jag läste någonstans att det bara var Macar med Lucent-chip samt ett visst grafikkort som hade problem? Kan det vara så?
  5. Well, Jag lyssnade på dessa HÖGTALARE 😉 hos min kompis kompis, och jag måste säga att de lät bra! Eftersom jag precis gett mig in i denna värld (musikproduktion/ljudteknik/ljudnörderi) så är jag lite rädd för att bara släppa iväg och köpa det bästa av allt bara för att folk här säger att man måste ha det här och det där. (Det är något som jag är ganska lätt påverkad av för den delen.) Så jag övervann stoltheten i att inte använda riktiga studiomonitorer och beställde ett par. Jag tror de kommer att funka jättebra som kombinerad mixningslyssning och vanlig musiklyssning i vardagsrummet. Får skaffa ett par hörlurar för referenslyssning bara. Visar det sig att jag växer ur dem så kommer vi i alla fall ha bra högtalare till iPoden. Jag återkommer väl med lite reaktioner när jag fått dem.
  6. Sorry, ca 3000 pix för de stora (Audioengine 5) och 1800 kr för de små 2:orna (enligt prisjakt). De verkar inte ha någon balanserad ingång vilket kanske inte är så bra för en hemstudio med kablar kos och tvärs? Jag ska iaf provlyssna 2:orna hos en kompis kompis som använder dem för musikproduktion och mixning.
  7. Ingen? Jag är ju nybörjare på detta så det är svårt för mig att avgöra om de lämpar sig för mixning eller ej utifrån tekniska specifikationer. Men kanske någon annan här kan göra bedömningen? Här är specifikationerna: Audioengine 5: Uteffekt: 45W RMA / 70W peak per kanal (AES) Ingångar: 2st 3.5mm stereokontakter Utgångar: USB typ A (endast ström) Spänning: 110-230V 50/60Hz Förstärkare: Dual Class AB monolithic SNR: >95dB (A) THD: <0,05% Crosstalk: <50dB Frekvens: 60Hz-22kHz +/-1,5dB Skydd: Utgångsströmskydd, termiskt skydd, transientskydd. Storlek: 25 x 18 x 20 (HxBxD cm) Vikt: Högra 6,4kg, vänstra 4kg Nettovikt: 12,6kg Ingångsimpedans: 10 kOhm obalanserad Material och konstruktion - 2,5cm tjock MDF chassi - 12,7cm kevlar woofers med avancerade spolar - 20mm silk dome diskanter med neodymium magneter - Torroidal ström adapter Audioengine 2: Uteffekt: 15W RMS / 30W peak per kanal (AES) Ingångar: 1st 3.5mm stereokontakt och RCA Spänning: 110-230V 50/60Hz Förstärkare: Dual Class AB monolithic SNR: >95dB (A) THD: <0,05% Crosstalk: <50dB Frekvens: 65Hz-22kHz +/- 2dB Skydd: Utgångsströmskydd, termiskt skydd, transientskydd. Storlek: 15 x 10 x 13 (HxBxD cm) Vikt: Högra 1,6kg, vänstra 1,4kg Nettovikt: 4,6kg Ingångsimpedans: 10 kOhm obalanserad Material och konstruktion - 18mm tjock MDF chassi - 2,75” kevlar woofers med avancerade spolar - 20mm silk dome diskanter med neodymium magneter - Torroidal ström adapter
  8. Blev tipsad om dessa av en kompis: D'feldt Audioengine 2 D'feldt Audioengine 5 Någon som har erfarenhet av dessa? Verkar inte vara byggda för studios specifikt, men de kanske funkar för min ödmjuka hemstudio? Tacksam för era tankar...
  9. Check på Apogee Duett! 🙂 Jag har förstått att det är ett väldigt bra ljudkort. Grejen med fler ingångar är väl att jag vill kunna stereomika min gitarr och spela in två sång (mig och frugan) samtidigt, jag upplever att vi har bättre sound om vi får sjunga 'live'. Alternativt att kunna vara fler och spela in samtidigt. Detta kanske låter konstigt, men jag tror min typ av musik tjänar mycket på att spelas in live, åtminstone till viss del live. Jag befinner mig ganska långt från pop-rock-svängen, inte minst kanske i min approach till ljudbild och 'produktion'. Svårt att förklara utan att låta pretto! 🙂 Det är väl helt enkelt så att detta är ett nytt område för mig, och det känns lite dumt att begränsa mig med två ingångar när jag inte riktigt vet hur jag kommer att använda ljudkortet och vad jag kommer att spela in. Fått tips av kompisar om Presonus. Nån som testat dessa med Agere?
  10. Tack för hjälpen! Jag har kollat lite på dessa, vad tror ni om dem?: MOTU 8Pre Finns det några nackdelar att använda ett sånt här som ljudkort, det verkar som om det också används enbart som preamps? Jag förstår inte riktigt om detta är ett vanligt ljudkort eller något annat? Terratec Phase X24 FW Firewire Sägs funka bra med Mac som har Agere. Kanske kan vara bra för mig? Anledningen till att jag skulle vilja ha många XLR-ingångar med fantommatning är att jag troligtvis enbart kommer att köra med mikar som behöver fantommatning vid de tillfällen när jag spelar in många kanaler samtidigt, och det blir ju kanske meckigt att skaffa preamps till alla mikar då... Men samtidigt så blir det nog ganska sällan som jag kommer att spela in så många kanaler samtidigt, så vid de tillfällena kanske det är ok att det blir bökigt... En fråga till: Om jag skulle köpa ett kort med två ingångar, och sedan komma på att jag behöver fler, skulle man kunna koppla ihop ett likadant ljudkort så man får fyra ingångar, eller är detta inte möjligt?
  11. Jag har funderat på Apogee Duett faktiskt, men jag tror jag skulle känna mig för begränsad med bara två ingångar. Jag vill kunna spela in fler samtidigt om tillfälle bjuds. Då måste man ju iofs ha fler mikar också... hmmm... Dum fråga, men vad använder man utgångarna till? Är det när man vill lyssna i t ex en stereo, eller används det när man använder div externa effekter osv? När är det bra att ha många utgångar? En till fråga: du säger att FW sägs vara bättre för ljud, har det med ljudkvaliteten att göra eller är det andra saker som är bättre med FW? För mitt användningsområde, skulle FW ge en bättre slutprodukt?
  12. Tack för tipsen! Det är lite knepigt för mig att ta ut riktningen här faktiskt... Grejen är att bara för att jag är seriös med min musik och med mina instrument så är det inte helt säkert att jag blir lika seriös när det gäller inspelning. "Min" musik gör sig väl bäst live, och jag älskar att jamma och spela live på olika sätt. Samtidigt så vill jag börja spela in mina låtar, och då vill jag att det ska låta bra. Men, jag har inget speciellt rum dedikerat för detta, och jag bor i en (lyhörd) lägenhet. Så jag undrar hur bra förutsättningar jag har egentligen? Troligast är nog att jag gör demoinspelningar för det mesta, och sedan spenderar dedikerad inspelningstid i nåt avlägset bönhus (el liknande) i norrlands inland när jag har nåt seriöst projekt på g. Men då är det ju king om man har bra grejer.. Jag tror inte ett ljudkort för 12000 är realistiskt just nu. Möjligen i förlängningen om jag märker att detta blir nåt som jag satsar på. Såna pengar lägger jag nog kanske hellre i instrumentkassan för närvarande... Den där Motu:n verkar intressant! Helt rätt pris. Ska den funka med ett Agere-chip i datorn? Eller det kanske är USB? Det kanske är onödigt med FW när man inte kör med tunga effekter och dylikt vid inspelning? /Jonas
  13. Hej! Jag är på jakt efter ett ljudkort. Hjälp! Utrustning: Jag använder en (vit) MacBook 2,4 Ghz med 2 Gb i ram, den har (tyvärr?) ett Agere-chip för FW. Jag kommer att använda Logic eller Garageband beroende på vad jag tror att jag har behov av. Jag har även en extern hårddisk av typen WD Studio edition 1TB. Jag är i stort sett helt novis på detta område. Användning: Jag sysslar i stort sett enbart med akustisk musik, mest amerikansk folkmusik (bluegrass, oldtime, country blues osv). Det handlar om att spela in sång, akustiskt gitarr, mandolin, banjo, ståbas, dobro, fiol osv. Fokus blir på bra ljudkvalitet in, mjukvarusynthar och effekter är inte viktigt. Eventuellt kommer jag att spela in lite elgitarr direktpluggat, annars är det bara akustisk inspelning som gäller... Jag lägger rätt mycket pengar på kvalitetsinstrument (köper gärna handbyggen från enskilda instrumentbyggare) och spenderar ganska mycket tid och energi på att öva och få bästa ton ur instrumenten. Därför tänker jag att bra ljudkvalitet är viktigt. Önskemål: Det vore bra att kunna spela in mer än bara ett instrument i taget, därav skulle jag helst vilja ha 4 XLR-ingångar med fantommatn, men 2 är ok också. Minst 4 ingångar totalt iaf, helst 6-8. Jag tänker att ett FW-kort är bäst? Maxpris 5000 kr, men helst skulle jag lägga 2500-3500 kr. (Jag har även tänkt skaffa en Röde NT2-A eller liknande (har en NT3 sedan tidigare).) Som sagt, ljudkortet måste funka med Agere-chipet, jag vet inte status på detta nu, har läst en del trådar i ämnet? Kanske alla har fixat detta problem? Några tips? All hjälp mottages tacksamt! (Jag postade detta inlägg i en nitad tråd ovan också, hoppas ni överser med det.)
  14. Hej! Jag är på jakt efter ett ljudkort. Jag använder en (vit) MacBook 2,4 Ghz med 2 Gb i ram, den har tyvärr ett Agere-chip för FW. Jag kommer att använda Logic eller Garageband beroende på vad jag tror att jag har behov av. Jag har även en extern hårddisk av typen WD Studio edition 1TB. Jag är i stort sett helt novis på detta område. Jag sysslar i stort sett enbart med akustisk musik, mest amerikansk folkmusik (bluegrass, oldtime, country blues osv). Det handlar om att spela in sång, akustiskt gitarr, mandolin, banjo, ståbas, dobro, fiol osv. Fokus blir på bra ljudkvalitet in, mjukvarusynthar och effekter är inte viktigt. Det vore bra att kunna spela in mer än bara ett instrument i taget, därav skulle jag helst vilja ha 4 XLR-ingångar med fantommatn, men 2 är ok också. Minst 4 ingångar totalt iaf, helst 6-8. Jag tänker att ett FW-kort är bäst? Maxpris 5000 kr, men helst skulle jag lägga 2500-3500 kr. (Jag har även tänkt skaffa en Röde NT2-A (har en NT3 sedan tidigare).) Som sagt, ljudkortet måste funka med Agere-chipet, jag vet inte status på detta nu, har läst en del trådar i ämnet? Kanske alla har fixat detta problem? Några tips? All hjälp mottages tacksamt!
×
×
  • Skapa ny...