Jump to content
Annons

markanini

Medlem
  • Antal inlägg

    24
  • Gick med

  • Senast inloggad

Inlägg av markanini

  1. Nu är det dags för mig att köpa en kondenstaormic i budgetklassen.

    Jag skulle vara glad om nån kunde tipsa om en mic med följande kriterier:

    Cardioid

    Rak och neutral, annars hellre vintage karaktär än modern karraktär

    Bra output (ska användas med Behringer preamp)

    Funkar till "allt"

    Ska till en början användas till sång, akustisk gitarr och slagverk.

    Många tipsar om SP B1 men denna ska tydligen ha ett lite vasst modernt sound, samtidigt har någon sagt att att ADK a-51 lpåminner om Neumann Ux7 fast det distar mer än vad som är behagligt i diskanten som dessutom är vassare än orginalen. Kanske lika bra att satsa på en B1a då?

    Line Audio CM3 verkar också intressant men Den skulle tydlige ha låt output?

    Hjälp mig att reda ut detta! 😄

  2. Intel chipset brukar vara tillförlitliga i musikburkar, så troligen kommer kortet att fungera bra.

    Det man ska vara vaksam mot, är nVidia4/SLI chipset. Sådana moderkort är nämligen helt inkompatibla med musiktillämpningar enligt alla källor jag har hört något från.

    Intel system är ju klart kända för sin stabilitet men dom nyaste systemet har ganska allvarliga värmesystem vilket kräver mycket kylning så det är inte ett alternativ om man har datorn i närheten av inspelningskällan. I sådana fall kan AMD faktiskt vara en bättre lösning

  3. Hej! Ska köpa ny studiodator och har kollat upp alla "komponenter" i den förutom moderkortet. Har hört att ljudkortet inte ska vara integrerat på moderkortet. Stämmer det? Mer info om mitt moderkort här:

    http://www.inet.se/produkter_info.asp?p=1900666

    Tacksam för svar

    Vad är en AGP-port?

    Du får ställa bättre frågor om du förväntar dig ett bra svar

    Har man igång det inbyggda ljudkortet så kanske det kan bli konflikter med ett man installerar senare, men det brukar ju gå att stänga av enheter på moderkortet i BIOSen. Kan i övrigt inte påminna mig ifall det överhuvudtaget fanns moderkort utan inbyggt ljudkort, i a f inte när jag byggde min dator förra hösten.

    Hårdvarukonflikter är numera mycket ovanligt, men det skadar ju inte att inaktivera ljudkortet och spara resurser(i teorin).

    Annars vågar jag inte säga så mycket. Det enda jag reagerade på var att det inte fanns någon AGP-port. Däremot fanns det tydligen 6 st SATA-kontakter, verkar lite överdrivet? Vill nog till att man har 6 stycken HDs inkopplade...

    AGP håller på att fasas ut. Huruvida 6 sata-kontakter är för mycket har ingen betydelse. Kom med bättre tips nästa gång.

  4. Jag behöver en partygitarr. En stålsträngad akustisk sådan. Jag ställer alltså inga krav på skick/färg/märke etc. Enda kravet är att det ska höras vilket ackord man tar. Är det någon som har några tips på var man hittar såna till löjligt bra priser?

    Musikaffärer är ju bra på mycket, men dels ska de ha provision och dels så säljer de inte vilket skräp som helst eftersom de är lite måna om sitt rykte.

    Auktioner? Nätbutiker? Loppmarknader? Nån som har gjort nåt kap och kan tipsa en fattig musikant?

    /Gote

    Loppmarknader och prvatannonser.

  5. Jag ber om ursäkt för att jag ställer en vanlig fråga men nu är det så att jag vill skaffa en dynamisk mik för allround bruk och jag vill inte ha en SM58 eller liknanade kopia för att jag gillar utan sättet dom färgar ljudet på. Jag vill helst inte betala mer än vad en SM58 kostar heller. Finns det nåt hopp för mig?

  6. Frågan Danny Cort eller Dumb Dan. Vet att de ibland hyr in sig på nån studio i Malmö som de verkar helnöjda med.

    Baseline.

    Otroligt kompetent gubbe.

    & billig dessutom.

    Jag skulle aldrig rekomendera någon att spela in där.

  7. Har kollat in det här forumet ett tag utan att skriva nåt.. Men nu är det dags att hjälpa mig 🙂 Har suttit en stund nu och gått igenom presets och snurrat på rattar i Amplitube, men jag har inte hittat något ljud som har en riktig KROPP liksom. Spelar ingen roll hur jag drar i EQ:n.

    här låter det.

    Något sånt här är jag ute efter.. Åt det hållet iallafall.

    Någon som har några tips?

    Det är just det man inte kan få med Amplitube 😳

    Prova denna förstärkarsimulatorn:

    http://www.simulanalog.org/guitarsuite.htm

    Låter bra och är gratis.

  8. Shitpåmmfritt vad B1:an fångar in allt sus och brus i bakgrunden. Jag förstår att detta är en feature med kondingmickar snarare än en bug, men med alla mina pc-burkar som står och susar i samma rum låter det som jag sitter och sjunger in på en motorväg i rusningstrafik. 😆

    Jag får nog göra fail-over tillbaka till min billiga dynamiska mick tills att jag har nåt sångbås, och så får B1:an hänga där som prydnad så länge. 🙁

    Eller någon som har några andra glada tips och tillrop?

    Ersätt datorkomponenterna med mer tysgående.

    Jag fick låna en Neumann U87:a över helgen och jag har spelat in akustisk gitarr och sång ett par meter från datorn och det kom inte med något hörbart ljud från datorn.

    http://www.silentpcreview.com

  9. Jag föreslår att sångaren tar baslektioner.

    Det har funnits många bra basister/vokalister genom tiderna.

    Gregg Lake & John Wetton från King Crimson, och så självklart Sting.

    Phil Lynott från Thin Lizzy finns också som exempel fast han var inte lika bra tekniskt som dom andra jag nämde, och då kan jag lika väl nämna Noel Redding.

  10. AC/DC - Back in Black är den bästa rockinspelningen någonsin och kommer nog förbli det, om bara dagens rock musik vore insplelad som skiva.

    Sedan är jag en Frank Zappa fantast, min favoritinspelning är nog Inca Roads från One Size Fits All, dynamisk analogt ljud och mycket bra musik.

  11. Jag har producerat några låtar i datron, använt mig av Cubase SX2 och Amplitube för det mesta, jag splelar allt själv. Man kan säga att om man gillar poppig och dansvänlig musik så kommer man nog inte upskatta min musik.

    Tar emot konstruktiv kritik, jag är ingen ljudtekniker men vill gärna lära mig att skapa bra ljud.

    Låtarna finns som 128kbps MP3 och Ogg Vorbis, och även som 180-200kbps VBR MP3 och Ogg Vorbis.

    http://markanini.web1000.com/

    Jag ber om ursäkt för att jag inte har följt reglerna för demopostningar men det skulle bli lite väl opersonligt med en poll och eftersom att det handlar om flera demos så skapar jag tråden på detta viset, hoppas ni har överseende för detta.

    /Mark

×
×
  • Skapa ny...