Jump to content
Annons

Filthy

Medlem
  • Antal inlägg

    9
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

Om Filthy

  • Födelsedag 1991-01-04

Om mig

  • Kön
    Man
  • Stad/plats
    Strängnäs
  1. Tack för svaren! Finns det toppar som är bättre för just det ändamålet? Dvs, med bättre fungerade send/return-jack utan att det blir tonesuck eller dylikt?
  2. Tja! Jag tänkte bara ställa en snabb fråga. Har en BOSS GT-10 som jag har kopplat Gitarr -> GT-10 -> Amp (via output och inputs) Men jag läste nu även att man kan koppla multieffektpedaler via send/return till förstärkaren? På vilket sätt blir det någon skillnad? Kan jag använda förstärkarens egna distortion och lägga till effekter med GT-10:an då? Tacksam för svar!
  3. Ah okej. Ja, eftersom det går via USB så ligger en stor belastning på processorn och ram-minnet.Så när man kör med distortion så låter det mindre bra, och jag upplever en viss delay om man ska spela in efter en trumtakt.
  4. Filthy

    Inspelning via USB

    Just nu spelar jag in genom en multieffektpedal. Den kopplar jag direkt in i datorn med en usb-sladd. Behandlas dessa signaler av ljudkortet mindre och mer av förstärkaren i mina datorhögtalare då? Hade jag haft bättre ljudkvalité om jag kopplade pedalen till externt ljudkort och sen med usb till datorn? Utan att micka upp mina förstärkare, that is. Tack på förhand.
  5. Filthy

    Firewire eller USB?

    Jag har funderat ett tag på att köpa ett ljudinterface. Firewire sägs vara bättre eftersom den inte jobbar lika mycket mot CPUn. Men borde inte ett USB ljudkort vara bättre om man har en bra processor och ett bra ramminne? Just nu har jag 2.6GHz Amd Athlon 64 FX-55 och 3GB ram på en stationär dock, Ska jag använda USB eller Firewire? Tänkte på ett ljudkort i ca 3000-5000kr klassen.
  6. Någon som vet om micken är kompitabel / får plats på alla gitarrer?
  7. Oj, det underlättar ju situationen en del. (: Tack för svaret.Slits det inte med tiden då?
  8. Jag har monterat ett antal GK mickar utan problem på olika typer av gitarrer t.o.m. på en orkestergitarr. Är du osäker om den passar på din gitarr så mät. Åke Ah okej, men passar micken på de flesta elgitarrer alltså?Jag kan ju inte mäta heller, jag hade tänkt köpa en ny gura att montera fast den på. Har just nu en Gibson i originalskick som jag inte vill göra hål i. Men då får jag väl alternativt kontakta Roland via mail. Tack för svaret. (:
  9. Filthy

    Montering av GK-mick

    Jag funderar på att köpa en Roland GR-33 pedal. Men för att den ska kunna användas behöver man montera en egen mick, eller köpa en digital/midi-gitarr som har Roland Ready System. Jag undrar bara om det är svårt att montera dit en egen GK mick? Och får den tillräckligt med plats på alla guror? T.ex på en Ibanez med en humbucker som stallmick. För det ser relativt trångt ut. Någon som har koll på detta? Tack på förhand. (:
×
×
  • Skapa ny...