Jump to content
Annons

robban

Medlem
  • Antal inlägg

    12
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Ja alesis modulen har jag sett på thomann och den verkar ju rätt bra. Men kopplar man in triggarna i gitarringången på ljudkortet då ? och hur gör man sen?
  2. hehe nä de kanske inte e så lyckat. Ajja jag får tacka för svaren och hoppas på att ja kommer nån vart med bygget. Är det någon som har förslag på nån billig modul? krävs egentligen bara att den kan konvertera till midi och vara så billig som möjligt då ja kommer ta ljud genom datorn.
  3. Du använder den som en mikrofon. Och som du förmodligen vet så blir ljudet starkare ju hårdare du slår på en mikrofon. En trigger i sin tur mäter amplituden (ljudvolymen) på topparna i signalen från mikrofonen och omvandlar dem till MIDI-signaler. Just piezoelement används som en kontaktmikrofon. Dvs den fångar upp vibrationerna från det material den har kontakt med. Därför lämpar den sig bra för triggningar eftersom den inte plockar upp allt annat oväsen i rummet. De används också flitigt under stallet på akustiska gitarrer tex. Ahaa då förstår jag. Så man skulle i princip kunna koppla på en helt vanlig sång mick i trummodulen och få ut en midisignal ?
  4. Det är inte helt ovanligt att använda ett högtalarelement att micka upp bastrumma med. Där ser man 😛 Hade jag ingen aning om. Men jag fattar inte riktigt hur den kan vara anslagskänslig?
  5. Jasså. Fantastiskt manick dedär 😮
  6. tack för svaret ska kolla med honom.
  7. Tjena! Har lite planer på att bygga mig ett digitalt trumsetet med hjälp av piezosensorer eller vad dom nu kallas.http://www.vellemanusa.com/us/enu/product/view/?id=521744#. Problemet är dock att jag inte hittar någon svensk sida/ affär som säljer dessa. Man tycker ju att clas olsson eller liknande kedja borde ha nått liknande men ja hittar inget så undrar därför om någon på forumet kanske kan hjälpa mig med detta. Har även kollat in thomann.de där ja hittat dessa http://www.thomann.de/se/ddrum_dd5005_ersa...sor_trigger.htm. Är de samma grej ? i sådana fall kan jag ju lika gärna köpa ett par av dem och montera eftersom dom redan har skumgummi på sig så slipper jag ju köpa det om ja nu hittar piezo sensorer. Tack på förhand// Robban
  8. Ja de får jag nog göra. Tack för tipset maaan.
  9. Känns som jag fått en ganska bra uppfattning och info om de olika les paul modellerna och de luter nog mot en billigare gibson.. typ studio vit eller röd från thomann då de ju faktiskt verkar riktigt bra. Tack som fan för alla svar de har väldigt mycket
  10. Men va de gäller ESP så undrar jag om de e en bra alroundgura.. har av någon konstig anledning fått för mig att de är väldigt metal. Men fan så snygg den e http://www.thomann.de/se/esp_ltd_ec1000qm_stg.htm
  11. Tack så mycket för alla svar det får nog bli att beställa från thoman men sixties menar du att de som skiljer de dyra gibsonmodellerna från de billigade e lacken ?
  12. Tjenare här kommer min första tråd här på forumet! Det är såhär att jag länge tänk kosta på mig en ny elgitarr då jag e jävligt trött på min gammla. Har kollat mycket på gitarrer i butiker och provspelat osv. De ja kommit fram till e att ja defenetivt ska ha mig en Les Paul modell av Gibson eller epiphone, möjligtvis annat märke om ni har nått bra förslag? När jag tittar på thoman så inser jag att de blir mycket billigare att beställa där ifrån efter eftersom de har väldigt pressade priser. De ja då undr är: 1. Om det är bra och säkert att beställa från dem 2. Om de e krångligt att skicka tillbaka guran om den skulle krångla eller gå sönder på något vis 3. Om jag ska köpa en billigare Gibson för cirka 8-10 tusen elller satsa på en lite finare epiphone för 5-8 tusen. Tacksam för svar!
×
×
  • Skapa ny...