Jump to content
Annons

Schabbelfarfar

Medlem
  • Antal inlägg

    4
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Jag ska använda Ableton Live i en livesituation där jag spelar upp musiken som är inspelad och gjord i live tillsammans med metronom. Grejen är att jag vill bara att musiken skall gå ut genom högtalarna och spelas upp som vanligt medan jag vill att metronomen skall skickas till en annan kanal så att musikerna på scen kan höra metronomen och spela i takt med musiken. Det handlar kort och gott om att skicka utljudet till olika kanaler på något sätt. Jag antar att ett sätt är att skicka metronomen till högra kanalen och musiken till vänstra kanalen men finns det någon annan lösning på detta? Jag vet förresten inte om det går att panna metronoment till en sidan. Några tips? /Johannes
  2. Jag har löst detta problem genom att ändra en inställning i Live på själva klippet. Det finns en inställning som heter Toggle/Trigger som går att ändra när man jobbar med ett klipp. Inställningen ska vara toggle och inte trigger. Man mappar pedalerna som vanligt bara och sen startas klippet när man trycker en gång på pedalen och stängs av när man trcker en gång till. Perfekt!
  3. Ja, jag såg det. Jag ska testa att koppla pedalen till just den kontrollen i Live. Jag har hittills kopplat den till playknappen som sitter på själva audioklippet. Det kanske är fel taktik. Jag funderar ändå på hur MIDI-pedalen funkar i CC-läge. Då kan man ställa in (på nått sätt) vilken inställning det skall vara. Momentary eller Latch (om jag inte minns fel). Dvs. om jag behöver hålla ner pedalen hela tiden för att "ON" skall skickas och när jag släpper så ska den skicka "OFF" eller om den skall skicka "ON" när jag trycker första gången och "OFF" när jag trycker andra gånger. Det kanske är overkill. Jag vet inte ens vilken riktning jag ska leta informationen.
  4. Hej! Jag kör Ableton Live med en Roland FC-200 MIDI foot controller och jag vill starta och stoppa ljudklipp genom att använda samma pedal. Dvs. när jag trycker på pedal 1 så ska klippet starta och när jag trycker igen ska det sluta spela. Det går att mappa pedalerna manuellet i Live och det finns ett läge i FC-200 som heter CC (Change Control) där det på något sätt går att skicka "On" och "Off" via MIDI men jag fattar inte hur det funkar. Jag har märkt att jag kan trigga ett ljudspår i detta läge och när jag trycker igen på pedalen så händer ingenting. Detta är någon form av framsteg eftersom ljudspåret vanligtvis startar om när jag trycker en andra gång på samma pedal. Det måste alltså innebära att den skickar två olika signaler. Men Live uppfattar det som samma signal och vill skriva över min föregåenden inställning. Någon som kan detta? Jag är väldigt tacksam för hjälp.
×
×
  • Skapa ny...