Jump to content
Annons

Hallmz

Medlem
  • Antal inlägg

    3
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. En skamlig bump! Ingen som vet vart jag köper bäst material till egna absorbenter i Göteborg? Tänker mer på stenull/glassull, träplankor är ju lättare fixat. Har mest basproblem. Någon som byggt egna absorbenter här i Göteborg kanske kan bidra med något förslag 🙂 ps, http://www.bullerbekamparen.se/akustikskiva-p70.aspx nått o ha kanske? Tack på förhand och ber om ursäkt ifall jag bryter mot någon regel i och med min bumpning av tråden.
  2. Vet att liknande frågor har ställts innan, har läst igenom ett x antal trådar men eftersom att alla rum är så olika så gör jag en egen tråd. Först lite info Rummått 3.55x3.30x2.35 (längd bredd höjd), alltså långt ifrån exemplariskt, taket går även snett neråt ca 1 meter in i rummet, *se bild längst ner. Mätning av rummet (Umik-1 + REW) SPL: 20-10k hz SPL: 20-500hz Vattenfall: 20-500hz Har inte full koll men tycker det ser riktigt kasst ut! Mina mixar blir väldigt basiga när jag testar dom på andra ljudsystem, förmodligen för att jag överkompenserar, hör inte mycket bas alls i lyssnarposition. I hörnerna och intill väggen bakom mig kan jag tydligt höra hur basen är förstärkt. Har även försökt möblera om lite och flytta lyssnarpositionen men får liknande reslutat på alla mätningar. Har tänkt bygga absorbenter själv, så min fråga är vad ni tycker att jag skall bygga samt vilket material jag skall använda? Bor i Göteborg och tycker urvalet är något begränsat. Vill ju ha rätt densitet och luftflödesmotstånd. På byggmax finns tex dessa http://www.byggmax.c...ngsskiva-p16105 som jag tror ska ha en densitet på runt 20 kg/m3. Läste om Isover piano i adrumdrum's PDF, men tycker den skivan har så konstiga mått, 120x60 vore bättre om man ska göra djupa superchunks. Förslag på material som finns i göteborg? Sen då vad jag skall bygga, superchunk corners i alla hörnen kanske hade hjälp? Samt absorbenter vid första reflektionerna och bakom mig/bakom monitorerna? Typ såhär kanske, snabb skiss *Där ser ni även vad jag menar med snedtak. Notera att jag vet att mitt rum har långt ifrån exemplariska mått. Jag räknar inte med att få bort alla problem. Vill bara få det att låta bättre än det gör nu, så att det blir lite lättare att mixa. Tacksam för tips och hjälp!
  3. Hallmz

    Vilken VSTi är det?

    Hejsan, jag undrar vilken VSTi den här snubben använder i sin video : Ljudet jag vill ha börjar han att använda vid 5.20. Någon som vet vilket ljud det är? Och ursäkta om någon redan har gjort en tråd om samma sak men jag sökte och hittade ingenting som hjälpte mig. Tack på förhand 😉
×
×
  • Skapa ny...