Jump to content
Annons

soderbaum

Medlem
  • Antal inlägg

    27
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Piano och orgel är det som främst kommer spelas. Är mest tänkt för komp och enklare bluesruns.
  2. Hej, Har efter en del research försökt plocka ihop en duglig hemmastudio för ett kommande soloprojekt. Det som kommer spelas in i hemmet är endast gitarr, röst och klaviatur. Tänkte be om era tankar och åsikter innan jag skickar iväg en beställning till tysken. - Apogee One - Shure SM57 - AKG K-271 - M-Audio Oxygen 49 Tanken är att köra gitarrförstärkaren uppmickad med SM57an och att köra sången genom den inbyggda kondensatormicken. Midiklaviatur har jag absolut ingen koll på så tar gärna emot andra förslag. Monitorer har jag tänkt köpa begagnade så det får vänta tills jag vet vad jag letar efter. Är ganska vilsen gällande studioutrustning så är tacksam för all hjälp jag kan få. /Fredrik edit: Använder en MacBook Pro (ingen firewire).
  3. Hehe lyckligtvis har jag inte haft några problem med ändtarmen utan antar det har att göra med att man inte rört fingret på ett tag och det stelnat. Trodde hur som helst att det var hyfsat vanligt att få ont i fingrarna om man spelade för mycket gitarr men har inte hört någon som haft ont i mer än ett par dagar. Kanske borde kolla upp det då. Tack för alla hjälpsamma kommentarer
  4. Ja, men endast direkt efter jag vaknat på morgonen och typ 30 min framåt. Undrade egentligen bara om det är vanligt att man kanske kan överanstränga fingrarna genom att spela gitarr och om något annan haft samma problem.
  5. soderbaum

    Slitet finger?

    För ett tag sedan vaknade jag en morgon och kunde knappt böja på pekfingret. Efter nån halvtimme blev det bättre och jag kunde böja på fingret som vanligt igen, utan att det gjorde ont. Innan detta skedde hade jag spelat gitarr rätt så intensivt under en period och på så vis lagt mycket belastning på just pekfingret. Det har nu hunnit gå över tre veckor och det har inte blivit bättre. Är det någon annan som vart med om samma sak och är det något man bör uppsöka en doktor för? Vet att det kanske inte är rätt ställe att fråga på men har inte lyckats få något bra svar någon annanstans.
  6. Tack för svaren. Om man skulle få för sig att ösa på med dist/od/fuzz nån gång, hur skulle blues juiorn hantera detta?
  7. soderbaum

    Fender Blues jr?

    Hej, Spelar för tillfället genom en Tiny Terror + orange 112a men då jag mest lirar mest clean blues så det känns det inte som jag utnyttjar förstärkaren på det vis jag borde. Har testat olika fender amps (hot rod deville bla) och föredrar faktiskt dess cleana ljud över Tiny Terrorns. Tyvärr skulle en sådan förstärkare överskrida min budget en aning. Har samtidigt hört mycket gott om Fender Blues jr:n och då ingen i stan tycks ha den inne frågar jag istället om någon har testat denna förstärkare och vad de tyckte? /fredrik
  8. Någon som för övrigt beställt något från proguitarshop.com någon gång?
  9. Fråga: Vad är skillnaden mellan Celestion G12/75 och Celestion v30's?
  10. Kollat runt lite på begagnade marshall lådor. Är inte särskilt insatt, är det något särskilt man ska tänka på?
  11. Tack för ditt svar. Lockar naturligtvis att slå till på en PPC112. Har aldrig testat den men har förstått att det är kvalitet för pengarna och den borde gå ihop fint med TTn. Sen ser de ju jävligt bra ut också. Någon som testat?
  12. Hade tänkt ha den på rummet (bor i villa, kan spela högt) men även på gig. Tror en 2x12a vore perfekt men är som sagt öppen för förslag.
×
×
  • Skapa ny...