Jump to content
Annons

Stigland

Medlem
  • Antal inlägg

    16
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Titeln förklarar. 🙂 Någon som vet? har dåliga erfarenheter av MUG, dem avlägsnade en av mickfjädrarna på min Les Paul-kopia, 150 :-, okej då ingen fara men liksom, inte igen. Back to my point, någon som vet ett toppenställe som meckar det skickligt och till ett bra pris? Tack på förhand
  2. Tack tack tack tack tack! Bytte just alla strängar. 🙂
  3. Dem här kan väl inte vara så ovanliga att 52 personer kollar utan att en enda svarar?
  4. Ber om ursäkt, mitt egentlige problem är att öppna låsmekanismen så att jag kan få ut den gamla stringrästen då strängen gick av.
  5. Antingen är det svårt eller så är jag en lågt stående form av primat. Hur fasen byter jag strängarna? Snälla, kan någon ge mig en kvick tutorial bara? Lite desperat.
  6. Hejsan i tråden. Sitter nu i USA med min nya gura där det blev en intressant vändning. Införsaffade mig istället för Nezen en Fender American Deluxe Stratocaster i vintage white med lönnhals, åh vad den är vacker. Istället för Poden blev det en Boss GT-10 och stärkare blev det inget av, synd men sant. Tänkte bara göra detta som ett officiellt avslut på en för mig extremt hjälpsam tråd. Tack för allt, mina damer och herrar. - Stigland
  7. Nu folk! har jag ändrat mig igen... Multieffekt, vafan tänkte jag på? Känns ju mer som en leksak än ett liveverktyg. Det är iallafall känslan jag fick när jag prova den på 4sound. Istället har jag fått upp ögonen för tiny terror. vilken mäktig liten grej, någon som har något att säga om den? eller ska jag ta en Vox AC15 kanske? Vill spela clean blues, tung blues, rock, hårdrock och sen kanske kasta in lite pedaler för en fet soloeffekt. Så om du tar detta in consideration och tänker dig in i mina skor, vad skulle du köpa? Pengarna är förstås ett litet problem, men säg en 7,5 tusen eller nåt sånt.
  8. Good news folks! Jag är kär i gitarren. "bra" är relativt eftersom den har sitt pris, i pengar såklart. Hursomhelst, har bestämt mig nu, den bli det. Körde genom pod x3 och fan va häftigt det var. dock inte igenom någon rörstärkare utan i hörlurar. Han skulle ringa mig nu på fredag och ge mig ett paketpris på både nezen och pod'n. Men det är fortfarande stärkarproblemet kvar. Peavey valveking? Atomic(tydligen svåra att få tag i)? Nån marshall?
  9. Jaha och vad menar du med bara sitter hemma och pular med guran i datorn? Jag har då inte lyckats få in den där. Är det därför som inte får något ljud ur den istället för att SPELA på guran? 😆😮😆 Jag tror jag dör av skratt...... Hahahahahahahahahahaha! 😄 :D 😄 :D
  10. Så där ja! jag ver nere på 4sound i fredags och nu tar dem in Ibanez S2170 och en atomic om dem emot förmodan hittar en och sen så får jag prova den igenom pod x3. Uppspelt utav bara fasen. 😆
  11. På line6 forumet för pod-x3 så kan du läsa massor om Atomic rörstärkare och det är inget tvekan om att det är bland det bästa för en pod. Men tänk på att den endast kan användas tillsammans med en effekt som t.ex pod, tonelab etc. Den har inget försteg och kan inte användas som en separat gitarrförstärkare. Vill man ha det snäppet mer neutralt och fullrange (utan rör som färgar/värmer) så rekommenderas att köra genom PA eller en bra keyboardförstärkare. Sök på Line6 forumet så hittar du massor med bra tips. Om jag hade en stor budget så skulle jag ha fler förstärkare men min "allt i ett" lösning är pod-x3 och fender prosonic rörstärkare. Det går bra att bypassa poden, använda bara effekterna i loopen, eller köra den i försteget på förstärkaren. Många kombinationer alltså för olika sound. Vet att många gillar en fender hot rod deluxe tillsammans med en pod. Fan va svårt de ska vara. :/ Men kör ju nog då på en atomic.
  12. Då har jag ändrat prioritet. Letar nu efter en neutral stärkare för att förstärka multieffekten, en som inte färgar ljudet så mycket, eller inte alls. Såsom atomic, hört mycket bra om dem, vad tror ni? För övrigt vill jag ha mycket möjligheter och val, därav multieffekt, så en förstärkare som matchar den på ett bra sätt föredrar jag.
  13. Gött, bästa tipset hittils. Vart kan man hitta sådana?
  14. Kan väl bli jag också om du kommer med något förslag. 🙂 Allt beror på vad för musik du har tänkt göra. Och ska man kasta ut en hel del stålar på förstärkare är det bästa gå till närmaste musikaffär och testa vilken röris man föredrar. När jag tänker efter så blir nog an rörförstärkare lite dyrt för mig. Den där halvstacken som jag specificerat där uppe, något att ha eller helt onödigt?
  15. Kan väl bli jag också om du kommer med något förslag.
×
×
  • Skapa ny...