Jump to content
Annons

Pife

Medlem
  • Antal inlägg

    10
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Tack så mycket för alla fina svar! Nu har sambon ringt till hyresvärden iaf, men han sa såklart att vi INTE får någonting för det här. Egentligen ska vi få nya tapeter också den här månadern och skulle gärna vilja att en av väggarna hade fondvägg, så vi ska fråga om vi kan få den gratis istället. Men det hjälpte mycket med era bra svar!
  2. Ni är kungar! Tack för tipsen! Ska läsa igenom. Så du fick ersättning för besväret? Vi tänkte också om man kunde få någon slags ersättning för detta, exempelvis sänka hyran under dessa tre månader. Samtidigt vet jag att de är så jävla snåla här på Carl Birgers fastigheter. De har vägrat att köpa in en ny torktumlare i ca 10 år, då den enda de har pajar hela tiden. Tror inte de vill sänka hyran då.
  3. Hallå! Jag behöver akut hjälp. Det är nämligen så att jag bor i en lägenhet, och under oss så håller de på och bygger ett stort kontor. Klockan 07:30 börjar de varje morgon och håller på till runt 13:00. Och de för SÅ mycket oljud så det inte är sant. Om jag ska beskriva hur vi upplever det hemma så är det som att du sitter i ett rum, och de i rummet brevid håller på och borrar in ett hål genom väggen som är mellan er. Samtidigt som sju pers till håller på och hamrar. Detta tänker de hålla på med i tre månader till också. Finns det någon lag som säger att det är olagligt att föra så mycket oljud så länge? Någon som kanske t.o.m. vet om man har rätt att bli ersatt för att få flytta någon annanstans under dessa tre månader? Snälla, skulle bli så glad om jag fick kommentarer angående detta. För mig känns det som att någonting här är olagligt. MVH Pife
  4. Ett par vettiga monitorer för studio har balanserade ingångar, använd dem för att slippa få in eventuella störningar. Eftersom bruset ligger i monitorerna så blir det klart bättre om du byter ut dessa, eller lämna dem om det är något fel på dem (typ ovanligt mkt brus 😉 ). EDIT: ...Kom på en sak: du nämnde att du hade datorns ljudkort inkopplade i monitorerna också??? det är inte så att bruset kommer därifrån? Jag vet inte vart bruset kommer ifrån. Det är jättekonsigt allt det här. När jag väl startar Pro Tools, och Mboxen ska användas börjar det brusa ännu lite mer. BRUS när: Jag kopplar hörlurarna i högtalarna och ökar volymen på antingen/både Line 1 och 2. INGEN BRUS när: Jag använder Pro Tools och har hörlurarna ikopplade i Mboxen. Jag kopplar hörlurarna i högtalarna och ökar volymen på antingen/både Line och 2, MEN drar ut båda sladdarna (Monitor Out) från Mboxen. Sätter jag i sladdarna igen så återvänder bruset alltså. Såhär har jag kopplat allt: Ut från datorn - In på högtalarnas Line 1 (Då lyssnar jag på allt ljud som kommer från datorn, exempelvis musik, ljud från film och spel, allt utom sånt från Pro Tools) Ut från Mbox 2 - In på högtalarnas line 2 (Allt ljud som kommer från Pro Tools) Något som kanske är viktigt att säga är att min Pro Tools är importerad från England. Det var rea på den eftersom den hade varit visningsexemplar någonstans därborta. Har detta något med saken att göra kanske? Vad krångligt allt blir för mig. Jag länkar till en bild där man ser vilka högtalare jag använder. http://www.staffhorst.nl/img/BehrMS20.jpg http://www.soundhouse.co.jp/shop/prod_img/...nger_ms20_3.jpg Jag blir jätteglad för all hjälp jag får. Vad ska jag göra?
  5. Volymkontrollerna sitter på framsidan av ena högtalaren. Rör jag volymkontrollen så ändras volymen för båda högtalarna. De sitter alltså inte illa till. Jag får se om det blir ett köp av en NanoPatch nån dag. Men felet ligger alltså i mina monitorer bara? Om jag inte skulle vilja köpa en attenuator så är lösningen nya monitorer istället? Tusen tack för att ni tar er tid att hjälpa mig!
  6. 1. Okej. Det brusar inte när jag har mboxen högt uppvriden och monitorerna lågt. Däremot brusar det när jag har monitorerna högt uppvridna och mboxen lågt. Det är väl möjligt att det är monitorns egenbrus som hörs. Det brusar inte när jag kopplar in hörlurar i Mboxen. Men det brusar när jag kopplar in hörlurar i högtalarnas hörlursutgång. Du ska helst köra högt ut från ljudkortet. Dels för att du då får högre signal i kablarna, som lätt kan tya upp störningar (framför allt om de är obalanserade), men också för att de flesta ljudkort reglerar utvolymen digitalt, vilket innebär att du får sämre dynamik ut till monitorerna om du skruvar ner på ljudkortet. Sitter volymkontrollerna på monitorerna illa till, så är det en fördel att köra med en passiv attenuator, som SM Pro Audio M-Patch2 eller NanoPatch. Vad menas med om volymkontrollerna på monitorerna sitter illa till? Vad är en attenuator, och vad är skillnaden på en aktiv och passiv sådan? Vad kostar de du nämnde? Är det enda lösningen? Räcker det alltså inte med nya/andra kablar?
  7. Jag hör nu också att det brusar ännu lite mer när jag väl startar Pro Tools, om det nu skulle göra det lättare att felsöka..
  8. 1. Okej. Det brusar inte när jag har mboxen högt uppvriden och monitorerna lågt. Däremot brusar det när jag har monitorerna högt uppvridna och mboxen lågt. Det är väl möjligt att det är monitorns egenbrus som hörs. Det brusar inte när jag kopplar in hörlurar i Mboxen. Men det brusar när jag kopplar in hörlurar i högtalarnas hörlursutgång. 2. Koaxialingången ser ut som en RCA typ, ja. Kan felet vara i mina högtalare då? Är enda lösningen att köpa nya monitorer? 😄
  9. 1. Rätt säker på att det är brus, eftersom det är ljusa frekvenser som låter. Jag ser inga XLR eller TRS-line ingångar på monitorn. Det står åtminstone inte TRS-line nånstans.. 🙂 Ingångarna som finns i högtalarna är en analog Line 1 (3,5-mm-stereo-minijack) som är ihopkopplad med datorn. Sen finns det något som heter Line 2 som är två RCA ingångar. Och så finns det två digitala ingångar då, en optisk och en koaxial. Så jag gissar väl på att TRS-line ut från Mboxen inte är nåt alternativ. 2. Jag har ju som sagt två ingångar till högtalarna som är RCA. Ska jag då använda mig av RCA från Mboxens S/PDIF utgång som sedan går in på högtalarnas analoga Line 2 ingångar (RCA där också)? Vart gör jag inställningarna då för att skicka utgångarna därifrån istället för monitor out? 3. Oki doki! Då vet jag det 😛 Tusen tack för hjälpen! Det betyder väldigt mycket för mig! 😄
  10. Hallå allihoppa! Är ny medlem här, och tänkte ställa frågor som kanske skulle lösa mina problem som jag har haft i ca ett år. Det är så att jag har Mbox 2 och ett par Behringer MS20-högtalare i min hemmastudio. Problemet är att det brusar jättemycket när jag ökar volymen på Line 2-ratten som är alltså den som är ihopkopplad med Mbox 2. En kompis säger att det kan vara fel på sladdarna som kom med. Dessa är två sladdar som är Tele till RCA (Phono). Det kan säkert stämma att felet ligger i dem. Nu kommer mina frågor; 1. Ska jag köpa nya liknande sladdar, alltså Tele (ut från Mbox 2 monitor out) till RCA (in till Analog Inputs Line 2) fast med bättre kvalitet på sladdarna? 2. Sen finns det även digitala ingångar till högtalaren, en optisk ingång och en koaxial ingång. Dessa är väl kanske att föredra för att slippa störningar? Men hur kopplar jag då ihop den med Mbox 2? Det finns väl ingen optisk utgång från den, och inte heller en koaxial? Hur ska jag göra? Går det att göra så med Mbox 2? 3. Finns det kablar som är Tele-hane till optisk hane t.ex? Så att det går ut från Mon Out (tele) från Mbox 2, och sen in på högtalarens optiska ingång. Jag tror inte detta är möjligt iaf eftersom det finns Två utgångar från Mbox 2, men bara EN optisk ingång till högtalaren. Vore väldigt tacksam om någon kunde hjälpa! /Pife
×
×
  • Skapa ny...