Jump to content
Annons

89sjujoa

Medlem
  • Antal inlägg

    5
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. nja, jag gillar den, skulle nog inte bli bättre bara för att jag köpte en ny elgitarr
  2. 89sjujoa

    Ännu en gitarrtråd

    Jag har spela gura i några år, först blev det en nylonsträngad Esteve 4STE, funkar jättebra. Förra året blev det en Epiphone Les Paul Special Model. Nylonsträngade andvänder jag ju till lektioner och så, spelar klassiskt där. Elguran andvänds med kompisarna när vi lirar lite. Nu funderar jag på att köpa en stålsträngad gitarr för att 1.De e snygga 2.Lättare och sitta framför datorn med den istället för elguran som jag inte ofta orkar plugga in i förstärkaren 3.Man har axelband Ljudet..jag har inte hört så många stålsträngade så jag kan inte sätta fingret på ljudet just sådär men det verkar ju coolt, jag ska praoa i en gitarr/musik affär nästa vecka så då ska jag nog pröva. Då har jag hittat denna som verkar vettig "SX Cobra PDG/CB" den finns på: http://www.jam.se/ Är det någon som har haft någon erfarenhet med denna eller annan SX gitarr, eller ser ni om den verkar vara bra eller inte? Tack på förhand //Jocke
  3. och det här med keyboardar/synthar, behöver man det för att skapa egna loopar eller vad det heter? och vilken sequencer är bäst egentligen som passar rock/metal soundet?
  4. ok, tack, vad kan jag göra med mixerbordet då, vad gör det?
  5. Ok ny ere så här. Jag vill börja spela in på min dator. Mest liksom nåt rockigt/metal aktigt. Frågan är vad jag behöver för grejer, jag sitter på ett Audigy SB Audio kort, med en elgura av märket Epiphone Special Model, en Yamaha PSS-290 keyboard (vet inte om den är till någpn hjälp 😛) och lite så. Enligt den här tråden https://www.studio.se/index.php?showtopic=869 så skulle jag inte behöva någonting bara en sequencer. Är det sant för enligt andra trådar skulle man ha mixerbord, preamps och gud vet vad. Det jag tänkte mig är att jag vill komma igång snabbt och skapa musiken. Om det inte blir för dyrt vill jag även kunna plugga in elguran. Sen kan man ju leka runt lite men, om min keyboard inte går att andvända till att spela in på datorn, behöver man nån keyboard/synth ens? Om man måste ska det vara i billigaste laget (barnbidrag ger ju inte så mycket 😄) Sen var det om man kanske vill sjunga eller plugga upp den akustiska gitarren, jag vet inte vad jag vill än men jag vill börja skapa snarast så kan man ju komplettera sen om det inte blir för jobbigt/dyrt i början. Hjälp mig!
×
×
  • Skapa ny...