Jump to content
Annons

JakeEK

Medlem
  • Antal inlägg

    35
  • Gick med

  • Senast inloggad

Inlägg av JakeEK

  1. Hej! Har nu suttit i flera timmar utan att lösa mitt problem.

    Jag har för första gången jobbat med film till ljud i logic 9. Och allt har gått bra tills nu när jag ska bounca. När jag kollar/lyssnar på projektet i logic så är ljudet från kameran muteat och man hör bara ljudet jag har spelat in i logic. Men när jag bouncar det så ligger kameraljudet kvar! jag har även kollat på amerikanska forum där folk har löst det problemet med tips från andra.. men inget har funkat för mig ännu.. Sen hittade jag denna guiden http://en.wikiaudio.org/Logic:_Export_audio_to_movie som jag har förstått och följt korrekt tills det sista som jag inte förstår : "To deselect the original audio and hence removing it from the export simply click on the displayed sound file information". Jag kanske är jätte dum som inte fattar detta men jag behöver verkligen hjälp! Tack på förhand!

    Peace!

  2. Jag skulle rekomendera Logic, för det blir allt fler studior som har det och det är väldigt lättanvänt. Annars kanske pro tools, men då måste du ha hårdvara också, dvs. pro tools -judkort. (så har jag hört att det är iallafall.) Själv kör jag cubase 4 men ska snarast gå över till Logic 9.

  3. vill bara tipsa om att popcirkus börjar halv 8 ikväll, då handlar det bland annat om den grymma producenten låtskrivaren sångaren musikern..: Christian Walz. ( 2an) sedan kommer sista avsnittet av made in sweden klockan 9 på tv4!

  4. Keyboardpluggar till midi och gitarrpluggar hittar du ganska lätt på kvraudio.com. Lär dig sökfunktionen på sidan så går det smidigare att hitta precis vad du söker 🙂

    Det finns så vitt jag vet bara en gratis autotune-effekt och det är GSnap som finns i den rätt bra GVST-serien. GSnap är en helt ok plugg för enklare auto-pitch-grejjer, allra helst när man lägger in att den är gratis i ekvationen. Fast jag kommer ändå uppdatera till C5 inom kort för att få en mer Melodyne-liknande funktion där man har lite bättre kontroll över vad man pysslar med 🙂

    Håller inte med om att man inte kan få musik att låta proffsig med gratis-grejer. Själva poängen tycker jag med folk som blivit proffs är ju att de testar nya vägar och får ett schysst sound som folk gillar. Det spelar ingen roll om man sitter i en studio värd 5 mille eller 5 tusen. Huvudsaken är att man är duktig på vad man gör och vet vad ens pluggar kan göra för att hjälpa eller stjälpa en mix 🙂

    Lycka till med pluggsökandet, kom ihåg bara att det är lätt att fastna i sökträsket, där man försöker få tag på så mycket gratis som möjligt, fast man ändå i slutändan bara använder 1% av allt man hittat.

    Vad för inställningar ska jag ha för att få som mest autotune effect?

  5. När jag tankar ner gratispluggar på kvr så blir det dll-filer? hur öppnar jag dom med cubase?

    Och så undrar jag hur jag får mina gitarr-box-pluggar att cynka med cubase, jag kan öppna dom. men jag kan inte få ljuden från dom?

    Tack för svar!

  6. 1. Uppmana till att använda olagliga program, ajabaja.

    2. Töntigt att tro att det beror på pluggarna huruvida det låter bra eller inte, berättar mer om dina kunskaper än om hur bra eller dåliga gratispluggar är.

    Så JakeEk, vad är du ute efter så skall jag hjälpa dig att hitta bra grejer som är gratis.

    Tack för alla svar! jag är ute efter typ keyboard pluggar till midi(jag är inte så bra på vad allt heter) lite gitarrpluggar, typ nån autotune plug om det finns, hade varit kul att testa 😱

  7. Fast jag tycker att Three Floors Down är en kanonlåt. De två andra vaniljsåslåtarna de spelade upp, varav en väl kom från den amerikanske dryge tjockisen var ju riktigt apdåliga. Kan dom inte bättre, dom jävla "proffsen"? Än att kläcka ur sej riktigt slätstrukna låtar med slätstrukna texter utefter ett grundrecept som de vet "slår". Nä det är på tiden att nån gör uppror mot deras rätt att släppa så mycket värdelös skit. Kim ska ha cred.

    desmonds låt var la inge vidare, men andreas är ju grym! kim är lite väl lipsill. men han är duktig

  8. Jag för står inte varför kim gnäller så mycket, han får hjälp av sveriges bästa. "jag vet inte om jag pallar, jag vill att det ska komma från hjärtat". Men desmond tog i lite väl mycket. men i sensaste programet så vill han ju inte ens spela in. Andreas låt värkar ju grym och 3 floors down med!

    Skitbra program!

×
×
  • Skapa ny...