Jump to content
Annons

Knorrhanne

Medlem
  • Antal inlägg

    31
  • Gick med

  • Senast inloggad

Inlägg av Knorrhanne

  1. Logic 9 trro jag du kan du glömma, endast Intel Mac om jag inte tolkar grejerna på Apples hemsida fel.

    Visst tusan...det blir dyrt det här, ny dator o nya kort.. 🤪 men det verkar iallafall som om PT 8.04 ska funka med pci och 10.5.7.. får börja där då.. 😲

  2. Tackar.

    Ett problem är jag är fast med en G5.....HD korten (3st) passar inte i mac pro, således är snowleopard borta, Men det verkar ju som om det inte vore något direkt problem. Funderar på om någon upplevt konflikter mellan Logic 9 och TDM..?

    Ska fortsätta grotta runt.

  3. Jaha..

    Då ska man kanske dra till indien och spela in ljud till dokumentärfilm.

    Vilka grejor ska man ha med tycker ni? Finns det nån liten grej som man kan spela in på som är smidig och har bra micstärkare?

    Har bara en H4n som fältgrej som jag samlar samplingar med..och den lär ju knappast hålla måttet..

    😛

    edit: letar väl inte efter analoga grejor..även om det vore kul med en nagra..

    Nagra-IV-S-Professional-Tape-Recorder.jpg

  4. låter som en sidechainad kompressor. om du menar det lilla schvuppet mellan tac tac tatactac....

    man lägger iväg ett ljud som man vill ska trycka undan ett annat på en bus, och insertar em kompressor på det spåret som ska bli undantryckt. sidechain bus:x ställ in kompressorn som du önskar..tex så att det låter schvupp om ett huspijano.

  5. det funkar förmodligen inte för att någon eller ett gäng av noterna är i taket redan.

    markera alla, dubbelklicka på en. då får du upp listan till höger. håll ner shift+alt när du drar i "val" så ändrar sig alla till samma värde. eller så letar du reda på en röd (vel-127) plutt i pianorullen och väljer "select equal colored events" från edit menyn. alla röda 127:or markeras så nu kan du dra ner dem med velocipedpilen. när du gjort det kan du markera allt o dra upp lite till.. sen ser du de röda...om igen. går ju lite fortare om man letar sig neråt i velocityfärgerna på en gång.

    detta går att göra i eventlistan också, om man vill se värdena på alla slag.

  6. Jag har provat att markera alla och höja men ingenting händer..

    det funkar förmodligen inte för att någon eller ett gäng av noterna är i taket redan.

    markera alla, dubbelklicka på en. då får du upp listan till höger. håll ner shift+alt när du drar i "val" så ändrar sig alla till samma värde. eller så letar du reda på en röd (vel-127) plutt i pianorullen och väljer "select equal colored events" från edit menyn. alla röda 127:or markeras så nu kan du dra ner dem med velocipedpilen. när du gjort det kan du markera allt o dra upp lite till.. sen ser du de röda...om igen. går ju lite fortare om man letar sig neråt i velocityfärgerna på en gång.

    detta går att göra i eventlistan också, om man vill se värdena på alla slag.

  7. heter den nya disken likadant som den gamla..? alltså typ Macintosh HD? har du petat in ett alias på de o-logicska exs presetsen på rätt ställe? har du lagt samplings mappen på exakt samma ställe som på den gamla disken? . alltså sammasammasamma. har du gjort det ska det funka. har rensat mina hårddiskar 1000 gånger. funkar alltid klockrent.

  8. Mutt Lange är ett monster, nära nog en galning i produktions-sammanhang. Så jag kan mycket väl tänka mig att han gjorde på det sättet och flera andra sätt med. Hans sätt är att inte lämna någonting åt slumpen överhuvudtaget .. så han tar en sjuhelsikes tid på sig med sina produktioner. Celine Dion har berättat om hur han tog 4 dagar på sig att bestämma vilka 3 mikrofoner han skulle banda henne med. Medlemmarna i Def Leppard har också vittnat om hur ett enda 2 takers gitarr-riff kunde ta upp till en månad att göra klart.

    Herr Lange måste vara en Dåre.

    Att ta sån tid på sig att välja grejer och ändå låter det som det gör... inte är det Ljudet på Celine Dions röst som gjorde susen..

    En månad för ett riff.. Han kan inte ha vetat nånting..

    Upprörande läsning..brrr.

    Lyssna-Lära-Lyssna-Lära. Hela tiden med sund kritisk botten.

  9. En kompis till mig har bara ett öra, och har frågat om det finns ett hörlursset som styr allt ljud till en lur. Jag har själv googlat lite, och hittat en del, bland annat nämns "monaural" lurar, eller "single earbud". Vet någon om en sådan hörlur finns att köpa, gärna i Sverige? Tack på förhand.

    Det borde väl gå att löda om i kontakten på ett par vanliga..eller? Är han döv på ena örat eller fattas hela örat? Tänker på om han även tänker på passform o sånt.

  10. Jag levde ett tyst liv ett tag... det hjälpte.

    Pipen minskade drastiskt av lugn o ro o tystnad. Vem har tid o råd med sånt?? frågar många.. Alla som har råd att ta 5 veckors semester. Eller 4 om det kniper..

    Jag skulle bli galen av tystnad så länge..o utan musik..? säger en del. Mmm, men du blir ju galen av pipen o kan inte sova eller spela???

    Tillbaka i studion var jag försiktig med volym. I och med att slagverk är instrumentet, har jag ändå klantat tillbaks pip, men inte lika bedrövligt mycket. Hörseltest visade på perfekt hörsel, men de var tvungna att sätta en LFO på sinusen..

    Kroppen läker sig, det tar bara lite tid..

    Det där låter f*n så mycket sundare än att knapra i sig en massa kemisk geggamoja. Skulle nog gärna sätta mig i skuggan ett tag för o bli av med skiten.

    TYYYSSTNAAAD!!! Musiken finns ju inne i skallen ändå.. öva kan man väl göra på en gura utan strängar, en planka...kuddar om man är trummis? Värre med trombon kanske..nä för det finns sordin....fiol då? utan stråke?

    Tyst är bra. Kroppen är mästare.

  11. * Neutrik är dom enda kontakterna där man kan hålla i kabeln och snurra runt mikrofonen, gör du det med någon annan kontakt åker mikrofonen i marken, Neutrik har nämligen en låsning på sina kontakter som garanterat håller ihop kontakten och mikrofonen om du inte vill koppla loss den eller tar i enormt och drar.

    Jaa det är ett gammalt hederligt scentrick! 😉 Bäst att köpa neutrik om man råkar bli sugen på det där..

  12. Hej på er!

    Har under årens lopp skrivit lite körarrangemang främst för användning i körer jag varit med i och funderar lite lätt på om man skulle kunna försöka tjäna sig en "modest" slant på detta. Undrar dock om hur det fungerar med upphovsrätt m.m. när det gäller egna arrangemang, i form av noter, på andras låtar.

    Måste jag har upphovrättiginnehavarnas tillstånd för respektive arrangemang? Skall upphovsrättsinnehavarna ha en del av kakan?

    Undrar också över om någon känner till någon redan existerande nätbutik för arrangemang/noter på vilken jag skulle kunna marknadsföra mina alster. Det lär ta en stund att fylla upp min en egen site med en kritisk massa arrangemang 😄

    Undrar också lite om försäljningsmodeller när det gäller just körarr. Brukar man ta betalt per kopia (kördeltagare) eller brukar man ta en klumpsumma för en kör?

    Känns som att det alltid är bra att fråga upphovsmannen.. Med tillstånd av denne går nog det mesta att fixa. Svårt att fråga om di ä döa förståsss.

    Vid en gooogling funnes detta att beskåda..tror den här damen vet allt om detta. 😉

    Här är hon...

  13. Lyssna på Någon av Fjöl av versionerna så får ni höra vad jag menar med polyrytmiska melodier. Det blir lite så när man bara inte orkar tänka hur man kan få en melodi att låta större. Dock är jag ibland så lat att jag kopierar midi filerna i cubase och lägger dom på ett annat instrument (Oftast piano eller något med ett väldigt "klickigt" ljud).

    Men nu jobbar jag med en låt där jag har låtit en synth lead först köra en melodi, sen fyller jag på med en marimba som går 7 halvtoner högre upp på klaviaturen, men samma melodi. Det är dock kvinten jag har utgått från (låter ungefär som när man stämmer en av oscillatorerna 7 semitoner upp, men låter lite fräckare eftersom det är ett annat ljud) 😉

    Förstår inte vad ni fått ordet "polyrytmik" ifrån i det här sammanhanget. Jag tror ni blandar ihop saker är jag rädd 😄

    Eller vad var det för skillnad du syftade på i första inlägget när du skrev "polyrytmik (och samma toner)" - Missuppfattade jag?

    Hittade inga polyrytmiska äventyr i melodierna i Fjöl å... Om du vill att melodierna ska ha ett polyrytmiskt förhållande så får du göra en melodi lite längre eller kortare, men behålla samma period som den första.. Vips--polyrytmico 😎

    Kan låta skumt dock..ska nog prova det där..

×
×
  • Skapa ny...