Jump to content
Annons

MjUuP

Medlem
  • Antal inlägg

    24
  • Gick med

  • Senast inloggad

Allt postat av MjUuP

  1. Vilken låt vill du testa? Får mixa utan sång för jag har inga färdiga...
  2. Tjabba! Har ett gäng låtar som behöver en riktig sångare. Jag har gjort ärliga försök men det blir bara platt och surt. Vi sparka liv i låtarna med hjälp utav dig med rösten. Hade varit najs om vi kan jobba över nätet. Hör av dig/er för det hade vatt coolt med olika sångare/skor Mvh/Fredric "Fidde" Ljungberg mjuup79@gmail.com
  3. Gotte du e på G igen alltså ! Hur ska du göra med taket ? Ska du ha det som det nu är eller köra 2st inner tak !? Själv slänger jag enbart upp isolering sen dubbelgips på det och hoppas på det bästa ! :-P Håller på att skola in ungarna denna veckan så det har inte blivit mycket mer än ett par timmars "studio" bygge för min del, hoppas kunna ta ett ryck med brädor och fönsterkonstruktion till helgen!
  4. MjUuP

    Garage "Studio"

    Nu har jag fläskat till takbalkarna !.... snart är det isolerdax... sen börjar det bli skoj igen ...well efter ett par ton gips :-P Branddörren jag drog hit blev för jävla bra... jag börjar se hur det kommer bli nu, sen fick jag med en hel del ecophonplattor också ;-) OAU/
  5. Välbehövd semester kanske !? haha fan det tar på krafter och relationer med sånna här projekt ! :-D
  6. MjUuP

    Garage "Studio"

    Tackar ! Har tänkt att sätta isolering direkt mot snetaket, däremot ska jag "biffa" till balkarna något så jag kan smälla in 145 isolering. utanpå den blir det brädor sen dubbelgips. väggen mot fönstret kommer jag nog att bygga ut för där lite skillnad på tjocklek mellan nedre delen under den gamla balken och övre delen som har fönster. Alla fönster kommer att fixas till då det är där som det mesta ljudet läcker ut idag.... befintliga väggar kommer jag mest snygga till... väggarna är murade och relativt tjocka... så bättre än så blir det knappast.
  7. Tror det blir jävligt tufft att få till det om frugan knoppar i rummet brevé ! Om sången är det högsta problemet så kan jag tips om en grej som fungerade för mig... Ta köp en miniporta med shyrre specs (ca:1500-5000) och sätt dig i bilen och kör ut och skrik på väl valt ställe ! Bilen kommer utgöra ett helt ok sångbås (beroende på modell) och tracken tankar du ju tillbaks in i datorn eller vad du nu kommer använda ;-) Annars var beredd på att ditt ca20kvm rum nog är halverat i storlek om ens det hjälper för att inte störa frugan. Fick min kära att börja lyssna sig till sömns på talböcker och kunde genast höja stärkarn till 0,4 !!!! :-P
  8. MjUuP

    Garage "Studio"

    R I V N I N G A V T A K B A L K A R ! Idag satte vi upp fräscha 2"-4:or och fimpade de gamla lappade orginalbalkarna... sedär från ca:200 till 315 i takhöjd ! SWELL ! :-D 4-5 intensiva timmar tog det, men inga brytna ben eller sargade händer ! ta i trä ! Praise the TigerSaw ! Så här va det: Gick rätt smärtfritt men visst fick hacka till en del övergångsbrädor för att få det lodat och rätt. Sen rök de gamla balkarna i stormfart ! Så jävla tillfredsställande arbeit ! ;-) Och Vips ! Så hade man högt i tak och var ett bra steg närmare målet ! Blev så bra att t o m Byggnadsnämdens Ordf såg nöjd ut! Ska nu bredda takbalkarna "2-2:or för fetare isolering räknar med att själv fixa detta. Sen blir det att sätta upp isolering och brädor, blir 145 isolering (stenull) sen dubbelgips hela taket. Vi har lite meck med fönsterpartiet också, Produktionschefen skissade ihop nån slags "solfjäder" konstruktion som tillåter rejält med ljus insläpp. Ska även hämta en brand-dörr 100x210 till den nya väggen mellan förråd och musikrum. Väggen blir dubbelgips/dubbelgips med OSB på bådasidor 145 isolering. Kommer med andra ord bli bättre isolerad än ytterväggarna till bostaden ! Återkommer med fler uppdateringar!
  9. MjUuP

    Garage "Studio"

    Fick ner taket idag.... 37 råttbo senare och snart nog ett berg med byggskräp skymmandes morgonsolen in i lokalen. Tyvärr så är det städning nu på schemat... inte alltför stimulerande, men efter det så blir det genast intressant igen ! Har en lustig konstruktion på takstolarna.... trodde att de satt ihop med balkarna som innertaket var fäst på men så är icke fallet, sitter endast en tvärsbräda uppe nästan i nock. Har då tänkt riva alla balkar för att få det helt öppet upp i nock, ska dock först ta hit en besiktningsman för att försäkerhetsskull kika på konstruktionen..... fast jag e bra sugen på att såga ner skiten nu... men men tålamod är en dygd ! Imorgon är det födelsedagskalas... så inte mycket studiotid tyvärr... får se om man kan hinna med något mellan varven ;-)
  10. MjUuP

    Garage "Studio"

    Har röjt en del under gångna veckan, hittat sammanlagt 5 råttbo i innertaksisoleringen så det luktar mumma där inne just nu ;-) Sen har mitt sopberg växt en del sen vi röjde ut vinden, och större kommer det bli ! Kollade upp priser på att hyra container.... 25:-/dag lät ju inte så mycket... värre var det med 1100:-/ton byggavfall samt framkörning 295:- tömning 495:- törs jag för mig själv tillägga omomsat !? :-O Sjeez.... får se om jag inte ta det lite då och då.... är ju gratis att slänga upp till ett ett halvt kubik. Näja imorgon fortsätter vi iaf en stund på takrivet... Drag me to the roof ! ...ermm ceiling !? Bilder postas i mån av tid imorgon.... skoj det ska bli att se ett tomt garage va !? ;-) Fridens Potäter !/
  11. MjUuP

    Garage "Studio"

    Tackar för länken ! Grymt intressant och stimulerande att glo på ! Imorgon Måndag blir det Studiodag !.... Jag och en polare har ett späckat schema att beta av ! Ska riva de sista fasta hyllorna på vinden, städa ur garageutrymmet och flytta ut arbetsbänken i carporten. Har tänkt ha carporten som preppyta för diverse material ;-) Sen när vi väl fått fint där ska vi också försöka riva ner innertaket på studiodelen. Ska se om jag kan hitta ett par shyssta hjälmar för den punkten på listan! Skulle där mot förmodan finnas tid över till mer så ska det ritas upp och mätas lite. Vill ju gärna sitta lugnt och känna av lokalen tillsammans med en kall öl efter allt slit. Vi får se !
  12. MjUuP

    Garage "Studio"

    någon som har gjort en bra lösning på flyttbara väggar? Reflexdämpare för inramning av kör, enbart vocalist... trummor !? Ser det lite bekymmersamt då jag kommer har gott och väl 4m till nock :-S Alla tips å tankar är välkomna !
  13. MjUuP

    Garage "Studio"

    Blev duktigt inspirerad av den där ! Typ precis vad jag ska göra.... lägger mig dock en budget under ;-) Ska dock öppna upp i nock också, men kontrollrum skippar jag, samt så tänker jag inte lägga så mycket krut på golv och dragningar. Mer tänkt mig en öppen yta som lätt går att förändra.... lite shyrre möblering ska det bli !
  14. MjUuP

    Garage "Studio"

    Tjo Flöjt ! Har nu börjat på att rensa ur garaget för ombyggnation till musikrum. Ska försöka posta bilder löpande... brukar va kass på att ta bilder dock så vi får se. Yta: ca:25kvm Material: Lekablocksväggar, betonggolv. Byggnation: Isolera innerväggar/tak. Dra upp OSD, gips stenull och EVENTUELLT...flytgolv. Checklista: 1: Rensa ur, elsanera och riva innertak. 2: Balka upp isolervägg, klä och lura på om golv är värt besväret. 3: Fönster, vent, uppvärmning samt ny dragning av elen. I väldigt stora och förenklade drag ser det ut så... ritning finns just nu bara i mitt huvud, får nog skissa ihop nått kanske. Har precis färdigställt ett rum i källarn men då takbalkarna för igenom för mycket ljud och volymen inte kan överskrida 0,2 på min VOXAD30XL så förvisade frugan mig till garaget! Får se hur det blir nu ;-)
  15. Om du bara har en gipsvägg så är näst intill lyx att isolera rummet lite! Att sen allt är relativt och jag ej har sett dina sk. betongväggar e ju en annan sak ;-) Noll budget = testa hänga ett tyngre tyg en bit ifrån gipsväggen, brukar svälja undan en hel del. Men visst ska någon sitta och lyssnar på bingo nummer precis utanför dörren kanske man bör ta i lite till;-) Principen är isolering - lufttätspalt, sen om man behöver akustik dämpare i själva replokan fungerar återigen ett tyngre tyg bra... nackdel e väl för astmatiker och dammallergiker. Men om det är hanterbart så börja med det ;-) /MjUuP
  16. Har för mig att jag sett poster här på forumet om liknande tema. Kolla den här diskussionen, jag tror den passar dina frågor. https://www.studio.se/index.php?showtopic=12482 Tackar för infon!
  17. MjUuP

    Skjutdörr Studio

    Har en liten öppning in till min studio som mäter 700x1850mm tänkte lösa stängningen med att sätta in en skjutdörr då jar har plats i sidled. Någon som använt sig av något liknande vid bygge så är tips och tankar mycket välkomna. Dörren bör iaf kunna stänga inne en del ljud. Mvh/Mjuup
×
×
  • Skapa ny...