Jump to content
Annons

SteelSide

Medlem
  • Antal inlägg

    7
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. !! Då skall jag definitivt prova det där. Tack så mycket för hjälpen 🙂
  2. Tackar, dock är fortfarande standard problemet att på något vis få ljudet in till jack från applikationer som inte stödjer annat än alsa/oss/esd/aRTS. Skall försöka med pulseaudio nästa gång jag bootar om till min realtime kernel, och se om den ger hög delay även med jack. (Vilket det antagligen gör 😄 )
  3. Ska se om jag kan hitta det paketet. Jag lyckades nämligen koppla det manuellt via qjackctl (fick samma råd på mailing listorna) men gav upp strax därefter, pga att det bara var jack applikationerna jag kunde att få gå ut på den vägen, och inte de som bara har alsa/esd stöd eller liknande. Någon aning om hur man kan tvinga allt att gå den vägen ? (även flash player, den verkade va mest bestämd utav allt att försöka på egen väg, oavsätt vad man körde - tillslut började jag använda pulseaudio, den funkar, men lämpar sig knappast till low-delay saker, då den lägger till ganska maffigt till sina buffrar, vilket ger en delay vid start/stop.) Ska se om jack.plumbing finns till FC8, tar gärna emot alla config filer som kan hjälpa mig mot att i slutändan köra allt genom mitt FW ljudkort istället för det inbyggda.
  4. Ok. Då är jag nog inte till mycket hjälp. Jag kommer kanske att vara det om ett tag då jag tänkt köpa mig en fw-låda men inte fått arslet ur vagnen än. Hur som helst. En möjlighet att få hjälp från folk i samma sits är att fråga på linux-audio-user. Där finns det både utvecklare och användare. Du hittar den här. http://lists.linuxaudio.org/listinfo/. Jag surfade lite till och såg att det var en kille som hade trassel med x24 och jack < 0.103. Kolla vilken version du har. ref. http://sourceforge.net/mailarchive/forum.p...iewmonth=200712 sök efter x24 mvh, [daniel@dyx codecs]$ jackd --version jackd version 0.103.0 tmpdir /dev/shm protocol 16 [daniel@dyx codecs]$ :/ så lätt var det inte. Tack för mailing listorna, ska prova dem!
  5. Njao, har kollat där med, tyvärr så verkar 0 vara rätt interface för mig (hw:0 egentligen), allt annat ger FreeBoB ERR: device (-d) argument not valid Det jag i huvudsak försöker göra, är att få mitt firewire ljudkort att fungera som vilket ljudkort som helst, dvs att alla aplikationer plockar upp den som standard (genom alsa och jack tror jag är ända vägen, men vem vet?).
  6. Jag är helt ny till linux och ljud verksamheten, och försöker få igång min Phase X24 fw, som tydligen skall stödjas utav freebob. Det jag har gjort är att installera meta packeten från planet ccrma (innehåller i princip massa skit 😄 och en rt kernel, jack, freebob, alsa) och sedan försökt få igång det. Men det går inget bra hittils, googlat lite, men inte riktigt vetat vad jag ska leta efter. System: Fedora Core 8, 2.6.24.2-1.rt1.3.fc8.ccrmart Ljudkort; Terratec Phase X24 FW Använder qjackctl, satt prioritet på 70 enligt guider, provat ändra om hur många inputs/outputs etc, verkar inte gå något bra den vägen om man kör med ALSA, då får jag endast PCM saker (har ingen aning om vad detta är, men det skickas inte ut via phase:n, utan via moderkortets standard utgång) Slår jag om från ALSA till freebob, vilket låter logiskt, så har jag helt plötsligt 4st outputs och 4st inputs, alla nämda med Phase X24 FW i sig iallafall, men - inget program verkar tycka om jack när den står i detta läge! I ALSA läget spelar program iallafall upp ljud, visserligen via moderkortets ljud, men det kommer ut. Med freebob stannar bara de flesta applikationer och säger att de inte kan koppla till output:en. Startar jag hydrogen, så möts jag av standard interface, allt ser bra ut, men den kan inte börja spela upp. Det här är i loggen till qjackclt: Det är vid de sista 4 raderna som jag startar upp hydrogen. (ALSA) Försöker jag slå om den till jack så får jag följande: "Error starting audio driver" "jack driver: cannot connect output port" De övre "fel" meddelandena har jag ingen aning om hur jag ska lösa - google har inte kunnat hjälpa mig. Ps: hoppas det inte var för svårt att läsa, ingen firefox spellcheck (upptäckte det när jag börjat skriva 😛) och lagom trött.
×
×
  • Skapa ny...