Jump to content
Annons

bas_anton

Medlem
  • Antal inlägg

    20
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Jag kör Cubase sx2, Battery med DFH samplingar, 2/3 Minimoogar från Arturia, B4, NI Elektrik samtidigt utan problem på min Athlon64 3000+ med 1gb ram och ett M-audio delta 24/96.
  2. Finns det något bra program typ Toast audio extractor till Pc där man kan välja ut en liten del av en låt och skapa en ny ljudfil av den.
  3. Nu har jag byggt min dator. Jag byggde den efter Allenstein maskinen på digidesigns DUC. Ända fram tills idag var jag helt säker på att en Mbox var rätt ljudkort för mig. Nu funderar jag på om jag ska skaffa ett Delta2496 och en mixer istället. JAg ska försöka förklara mina behov så kanske ni kan hjälpa mig att hitta fram till det bästa alternativet. (känn er inte begränsade till de två produkterna jag nämde) Jag spelar elbas. Nu vill jag göra lite bakgrunder och spela in mig själv så jag hör hur jag egentligen låter. Jag vill också göra lite egen musik. Som jag ser det behöver jag ett ljudkort, något ljudprogram och någon mjuk/hårdvarusynth. Jag vill inte ha några skitsaker. Jag vill inte börja känna mig begränsad efter ett halvår för att jag köpt för "enkla" saker. Hoppas ni förstår ungefär vad jag är ute efter. Just nu har 5000:- och det är ju kul att komma igång snabbt. Så helst vill jag hitta en komplett lösning.
  4. Tack för svaren. Jag hoppas jag får delarna någon gång i slutet av veckan.
  5. Jag har beställt delarna nu. Jag har aldrig byggt en dator själv. Men jag har hört att det ska vara rätt lätt. En fråga bara. Jag har beställt två hårddiskar (IDE), en ställer jag in som master och en som slave. Sitter båda på samma IDE plats på moderkortet eller har man en enskild IDE sladd till varje hårddisk?
  6. Jag har försökt sätta ihop delarna från Digidesigns forum (DUC). Där säger dom att man får bäst prestanda med en AMD 64. Så jag antar att det funkar bra.
  7. bas_anton

    Datorbygge

    Jag tänker köpa min första hemstudio. Jag har tänkt använda M-box som ljudkort och köra Reason som "synth". Keystation 49 som keyboard. De här delarna har jag tänkt att använda. Om någon har dåliga erfarenheter av dessa delarna tillsammans med Pro tools eller har andra råd och tips så tas det med stor tacksamhet emot. Antec SONATA Silent Piano-Black 380W ATX Asus K8V-SE Deluxe K8T800 3DDR-DIMM 5PCI GBLAN SATA Raid Audio WiFi Socket754 ATX AMD Athlon64 3000+ 2000MHz/2.0GHz 512kb bulk/tray Socket754 Zalman ZM-7000A-CU Intel 478 / AMD 462(med hål runt sockeln) / Socket754 2st Kingston KVR400X64C3A/512 512Mb DDR PC3200/DDR400 184pin 400MHz 2st Western Digital Caviar WD800JB-00FSA0 80Gb 7200rpm 8Mb Fluid UDMA100 IDE Asus Radeon 9200SE 128Mb DDR TV-out DVI RETAIL AGP LITE-ON DVD-ROM 16X DVD/48X CD w. Black front bulk IDE NEC ND-2500 DVD +RW/R -RW/R 8X DVD+R 4X DVD+RW 8X DVD-R 2X DVD-RW 32X CDR 16X CDRW Black bulk IDE Kommer jag att behöva någon chassifläkt? Har jag missat något viktigt till min dator?(skärm, tangentbord och mus har jag) /Anton
  8. Jag ska köra pc. Ska antagligen beställa från datorbutiken. Asus moderkort, AMD Athlon 2800 1 gb RAM. Det är det jag har tänkt mig. Är det någon som har erfarenhet av Reason här. Kan det ersätta en vanlig synth? Tack för hjälpen. Jag känner mig lite säkrare nu. Ska bara bli klar med körkortet, sen blir det musikprylar:)
  9. Hej jag har inte provat förstärkaren men om du har frågor angående basar och förstärkare klicka in på: www.talkbass.com Det är ett forum för basister som fungerar som det här forumet. Bara att det är mycket större.
  10. Hej jag har tänkt skaffa mig någon form av inspelning program/system. Jag är en riktig rookie på det här området så jag har kanske inte rätt ordförråd. I alla fall, mina tidigare erfarenheter av musikdatorer sträcker sig till en kort kurs i MIDI i skolan. Vi satt med iMac med Cubase VST 5 och en Roland JV10 synth. Jag spelar elbas och vill kunna göra lite bakgrunder (typ planka nån låt) och spela in med basen. Jag vill också kunna på ett enkelt sätt med loopar och ljud som jag klipper ut från cd skivor. Eftersom jag inte har någon form av utrustning hemma så behöver jag köpa en dator, ljudkort och något som ger lite ljud ifrån sig. Jag har tidigare varit på att skaffa en Mbox. Då får jag ju med en programvara plus att det följer med en mindre version av Reason. Kommer dom här program att "klara" av de som jag vill göra på ett smidigt sätt. Kom ihåg att jag inte har så stor erfarenhet av något speciellt program (bara lite småklickande i VST 5) Och om jag skulle skaffa Cubase så skulle jag ändå få lära om lite (SX). Jag är beredd att sätta mig och plugga lite på programens funktioner. Min Budget ligger runt 15000:- , Då har jag råd med en rätt schysst dator, en Mbox och ett MIDI klaviatur. FRÅGAN är bara kommer det att passa mina behov? Det blev rätt långt men det sista jag vill är att köpa fel grejer! /Anton
  11. funkar den bra? Räcker processorn till? Jag har fått höra att man bör ha minst 2,8 gHz om man ska syssla med musik.
  12. Tack för tipsen. Några processorer och moderkort jag ska hålla mig ifrån? Behöver jag ett ljudkort, om det finns ett inbyggt på moderkortet när jag har en M-box?
  13. Jag ska inte ha någon monitor. Jag vill helst inte att den totala budgeten går över 15000:- (Mbox 4000, något MIDI-klaviatur ca 1500:-.) Mitt problem är att jag inte kan så mycket om datorer egentligen. Så jag vet inte riktigt vad jag ska leta efter för delar. Det kommer bli den första inspelnings utrustning jag köper. Men bara för at det är den första så ska den inte vara någon prova på grej. Jag vill ha en burk med en del krut så att jag slipper uppgradera den alltför snart.
  14. Hej. Jag planerar att köpa en Mbox och Reason....och en DATOR. Jag har förstått att det billigaste sättet att få en kompetent dator är att köpa delar på internet. Vad tycker NI att jag behöver för prestanda på datorn för att köra dessa program? Förslag på delar? Jag vill helst inte betala över 9000:- Tacksam för all hjälp och tips jag kan få!
  15. bas_anton

    Reason adapted?

    Vilka begränsningar har Reason adapted?
×
×
  • Skapa ny...