Jump to content
Annons

CMG

Medlem
  • Antal inlägg

    12
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

Om CMG

  • Födelsedag 1986-07-13

Om mig

  1. Det är därför vi har som krav att personerna som säljer sina beats endast gör en liten snippet på max 500 kb (ca 30 sekunder) så att inte lyssnarna ska höra hela verket. Utan får då ta kontakt med säljaren om denne då är intresserad.
  2. Hemsidan har fått en ny design samt att man kan tävla nu på hemsidan. Man kan vinna en trummaskin Zoom RT-223. Hela idéen med hemsidan är att man skall kunna sälja sina beats på nätet enkelt. www.saljdinbeat.se
  3. Sms betalning infördes igår. Under dagarna kommer också billiga paket lösningar för de som lägger upp fler beats.
  4. håller med dig! Det är mot naturen att säga "en beat".. likadant som "ett apelsin" eller "ett rak sväng".. Ha ha ha, jag ska köpa ett bil 🤪 jag vill med på köpa ett bil! Det är skillnad på bil och beat då beat inte är ett svenskt ord och därmed saknar regel.
  5. Är det inte så att man endast kan ha copyright på melodier? Annars hade det bara funnits en låt med vanligt fyrtaktskomp på ju. Om jag lyssnar på ett beat på din sida och gör samma beat så kan jag väll inte bli straffad för det? Skulle vara konstigt i så fall och så skulle vi få sluta göra beat. Eller så kanske man skulle börja ta copyright på ackordföljder, och då skulle vi inte kunna göra traditionell musik längre. //Anders Personen som har skapat ett verk har upphovsrätt för det verket vare sig det är musik eller annat. Ser hur melodin låter är väldigt svårt att sätta ett finger på. Finns ju dispyt inom musik branschen på hög nivå. Men det är också därför man har 30 sekunder som max för att inte avslöja en stor del av låten. Men endån tillräckligt för att skapa ett intresse. Då får köparen ta kontakt med säljaren. Det betyder att jag inte får göra ett trumkomp med hi hat på åttondelar och kagge på 1 och 3 samt virvel på 2 och 4. Ett beat kan du ju inte skydda, en komposition/verk ja, men ett trumkomp. F-n då finns det massa olaglig musik ju. Filen/inspelningen är skyddad, men inte om jag och gör den själv lika dant. //Anders Helt klart att du kan härma någon annans verk. Men vill du komma upp i och få respekt som artist förlorar man på att göra något sånt. Samma som om du skulle se en komiker i USA köra en sketch. En vecka senare ser du en svensk göra exakt samma sketch fast på svenska. Man tappar respekt för sånna personer. De är inga riktiga artister i längden då de rakt av härmat någon annan. Att bli inspirerad av favorit artister är något alla blir. Men att direkt sno eller härma någon annans verk i syfte att tjäna pengar är som sagt inget som håller i längden. Mvh Mario
  6. Är det inte så att man endast kan ha copyright på melodier? Annars hade det bara funnits en låt med vanligt fyrtaktskomp på ju. Om jag lyssnar på ett beat på din sida och gör samma beat så kan jag väll inte bli straffad för det? Skulle vara konstigt i så fall och så skulle vi få sluta göra beat. Eller så kanske man skulle börja ta copyright på ackordföljder, och då skulle vi inte kunna göra traditionell musik längre. //Anders Personen som har skapat ett verk har upphovsrätt för det verket vare sig det är musik eller annat. Ser hur melodin låter är väldigt svårt att sätta ett finger på. Finns ju dispyt inom musik branschen på hög nivå. Men det är också därför man har 30 sekunder som max för att inte avslöja en stor del av låten. Men endån tillräckligt för att skapa ett intresse. Då får köparen ta kontakt med säljaren.
  7. Hej Carl tack för dina synpunkter. Det kommer även en sida på engelska som heter Beatdealer.net som i början kommer att vara riktad till storbritanien, norge och danmark då telefonbetalningen tillåter det. Vilket kommer att expanderas i framtiden till fler länder. Saljdinbeat kommer eventuellt i efterhand att heta Beatdealer.se vilket kommer att vara den svenska delen. Marknadsföringen kommer även att vara inriktad mot köpare då målet är att man både ska köpa och sälja beats. Ang det med copyright så kan besökare inte ladda ner låtarna utan endast streama. De är på max 30 sekunder så lyssnaren hör inte hela beaten utan får endast smakprov av den. Skulle denne på något sätt sno denna 30 sekunders delen och försöka därefter användaden för kommersiella syften så blir det direkt en olagligt handling som den kan bli straffad för. Och personer som lägger upp annonsen accepterar ett avtal som säger att denne inte får ladda upp verk som man inte själv äger 100 % eller själv skapat. Det kostar inte 30 kr för ett beat. Utan 30 kr kostar det för säljaren att lägga upp en annons. Köpare lyssnar på de olika annonser till de hittar någon som de gillar. Därefter tar köparen kontakt med säljaren via en kontakt formulär. Sen så sköter de försäljningen av beaten utanför "Beatdealer". Jag säljer alltså inte beatsen utan ger möjlighet för beatmakers att annonsera sina beats till köpare. Mvh Mario
  8. Fast ska du konkurera med redan existerande sidor ( vilket du gör ) där man kan sälja sina beats och att du tar betalt för det så får du nog hotta upp sidan om du ska få några betalande kunder överhuvudtaget.Att fokusera på kärnfunktionen är helt i rätt riktning men i dagens läge är det svårt att ta sidan seriöst. Berätta gärna vad du tycker ser konstigt ut med sidan. Är det designen? Tack för din åsikt.
  9. Är det inte du som ligger bakom sajten kan du ignorera det här. 🙂 Okej ska fixa min signatur : )
  10. Det som jag ville har annorlunda ifrån en del av de andra hemsidorna var att inte ha community känslan med massa inloggningar, vänner listor, etc och lägga allting på en grej, att annonsera sina beats! Synd att du ser hemsidan på det sättet.
  11. Ville tipsa om en ny hemsida där man kan annonsera och sälja sina beats på ett enkelt sätt: www.saljdinbeat.se Vad tycker ni kan det vara något?
×
×
  • Skapa ny...