Jump to content
Annons

Roligbarn

Medlem
  • Antal inlägg

    10
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Stort tack för dessa visdomar! Tjackar ett expresskort med firewire och TI-chipset och kollar om det gör skillnad. Annars får det funka att köra på såhär.
  2. Har DCP-latencyn någon inverkan på latencyn när jag spelar in (i Cubase, logic eller liknande)? Om inte antar jag att jag kan vara nöjd nu när ljudkortet har slutat att koppla ifrån.
  3. Tackar för svaren! Vilken modell är din Dell? Jag har en studio 1558. Är det petigt vilket märke jag använder om jag vill prova firewireingång via expresskort? Funkar alla texas instruments-kort eller bör jag köra märkeskort typ SIIG eller Lacie? Det skiljer ju gansksa mycket i pris mellan korten. Vad skulle ni säga är en acceptabel nivå på när man mäter med latency checker? Jag har stängt av lite enheter och ligger runt 200 nu med peakar (någon gång i halvtimmen) på runt 500.
  4. Följde rekommendationerna på sidan och avaktiverade lite olika enheter. Landar på runt 200us vad jag än stänger av och då har jag ändå peakar på över 2000us. Då har jag iofs lite program och internetfönster uppe men tycker ändå att det känns högt. Går det att göra något annat för att få ner dcp-latencyn? Finns det något sätt att räkna ut vilken storlek på firewire-buffert som är lagom? Tackar på förhand för värdefull input.
  5. Stort tack för hjälpen !!! Hade nästan gett upp hoppet om svar här. När jag kör latency checker konstaterar den (helt oväntat...) att systemet inte fungerar som det ska. Har mailat lite screenshots till focusrite och ska fördjupa mig i detta snarast.
  6. Hej! Jag köpte för en tid sedan en ny laptop. En Dell Studio 1558 med win 7 64bit. Jag har sedan gammalt ett focusrite saffire LE som har funkat kanon till min stationära dator (XP 32bit). På min nya laptop funkar Saffire LE väldigt instabilt. Det kopplar ner med ojämna mellanrum. Jag har gått igenom en massa felsökning. Självklart nyaste drivers för win7-64, ändrat till Legacy i firewireportens inställningar, ändrat bufferstorlek etc etc. Kortet funkar men glappet kvarstår. Det enda jag kan komma på i nuläget är att laptopens 4-pin firewireport är för glappig och instabil för att kunna bli riktigt bra kompis med ljudkortet. Kan detta stämma? Någon som upplevt något liknande? Jag har ingen pcmcia slot på min laptop utan expresskort 34mm. Kan det funka att sätta i ett expresskort med 6mm firewireingång eller är risken att även exprpesskortssloten glappar för mycket? Mycket tacksam för svar! Har ni förlag på ett annat prisvärt ljudkort som inte går via firewire är det också av intresse. Tack på förhand!
  7. Tack så hemskt mycket för era svar!!! Basen är en japansk Fender Jazz-bas från 80-talet. Strängarna är Thomastik flatwounds, tjockleken är 43-56-70-100 har jag för mig. Tog den tjocklek som verkade vara "standard". Jag höjde mickarna litegranna och det verkar ha givit positiv effekt! Ska utvärdera tipsen här ytterligare och återkommer snart med utförligare svar.
  8. Mors! Här är en liten truddelutt jag spelat in i cubase genom mitt saffire le. Inga effekter. Första halvan spelar jag med fingrarna, andra halvan med plektrum, vilket jag vanligtvis inte gör. Båda mickarna och volymkontrollen är på max. Observera att jag inte är någon Marcus Miller utan endast en enkel hemmafixare som drömmer om ett anständigt baspålägg. Hoppas länken funkar. http://download.yousendit.com/76A518B260E57DE3
  9. Hej! Skulle gärna vilja ha lite mera "punch" i mitt basljud. Har en Japansk Jazz-bass från tidigt 80-tal med thomastik flatwounds, som fungerar mycket bra bortsätt från avsaknaden av "tryck" i ljudet. Bör jag byta bas eller finns det kanske hopp i form av t.ex nya strängar, någon sorts box eller kanske nya mickar. Jag kör oftast direkt in i ljudkortet så någon värstingstärkare är inte aktuellt. Tacksam för alla tips.
×
×
  • Skapa ny...