Jump to content
Annons

jp80x0

Medlem
  • Antal inlägg

    143
  • Gick med

  • Senast inloggad

Inlägg av jp80x0

  1. Jag har en enda dator till precis ALLT - både musik, surfande, mail, enstaka spel, office etc, är ständigt uppkopplad mot Nätet - och har aldrig fått några problem med det. Har dock alltid haft en brandvägg (tidigare bara mjukvara, men numera hårdvara), men bara kollat efter virus enstaka gånger, utan att något har dykt upp (alltså ingen virusdödare installerad, annat än vid de tillfällen när jag vill köra en test). Kör AdAware, Spybot och Malwarebytes då och då för att rensa bort diverse cookies och annat skrot som dimper in - men sådant har aldrig hittills blivit så mycket att det har påverkat prestandan.

    Jag ser med andra ord inga som helst problem med att ha en och samma dator till allt, eftersom jag har kört på detta sätt i över 10 år vid det här laget. Skulle inte stå ut med att behöva hämta uppdateringar med en annan dator och sedan ta med på en USB-sticka eller liknande för att installera på studiodatorn...

    Skulle aldrig heller köra annat än som admin på min egen dator. Det finns ju ingen anledning till att krångla till det när det är den egna privata datorn. Det är förstås annat på en arbetsplats, där man har ett internt nät som alla datorer på firman är inne på - men hemma är det bara överdriven paranoia.

    Det största problemet är väl om man inte har möjlighet att köra som Admin på datorn man använder.

    Jag ser inga problem alls med att köra som Admin på sin privata studiodator, även om den är uppkopplad mot internet. Det är riskfritt såvida man inte installerat någon skum plugg som får för sig att skada systemet och den risken är extremt liten, även om man kör med crackade pluggar.

  2. Ah F-n så mycket tack! Svettades rätt bra där ett tag.

    Tack, tack tack! 🙂

    Btw, vet du om detta är en bugg som ska ändras eller om de vill ha det så här (behövde inte göra så innan under Win 7 med Cubase 5.1).

    Cheers!

    Vet faktiskt inte hur de har tänkt här.

    Det är inte speciellt uppskattat bland användarna så de släpper förhoppningsvis en fix snart.

  3. I Windows får man inte ens upp sina IK Multimedia pluggar...

    ... Var ju en kul uppgradering ... Enkelt att avinstallera?

    Du måste köra Cubase som Admin för att få upp pluggar från IK Multimedia i Windows 7.

  4. För Er som har problem med vissa pluggar i Cubase 5.5 och kör Windows 7, kör Cubase som Administrator. Högerklicka och välj "Run as administrator" eller högerklicka och välj "Properties", där ska det finnas en flik som heter "Compatibility" som innehåller en checkbox som heter "Run this program as an administrator", för att alltid köra Cubase som admin.

  5. Haha jo men jag hade råkat sätta den på "studiobygging" eller något sånt 😛

    något förslag?

    Tyvärr inte, men jag önskar dig lycka till i ditt sökande! 😄

  6. Hej!

    Fan jag blir tokig....

    Har i dag Xp och Windows 7 provvarianten.

    Funkar bra och nu ska jag köra på Win7 Home 64-bitars.

    För provvarianten slutar ju funka fullt ut den 1 mars.

    Men jag blir tokig på dessa jävla olika varianter och finstilta licencetext...

    Var inne i en data-affär idag, han tyckte jag skulle köpa upgrade från win Xp.

    Men hur funkar det då om jag ska köpa en ny dator om ca 6 mån(bygga själv).

    Kan man då använda samma upgrade då?

    Och är detta en fullversion eller kräver detta att det finns en XP på hårdisken.

    Tänkte blåsa rent burken när jag ändå håller på.

    Om jag köper Win 7 Home fullversion och installerar denna på min g:a dator.

    Kan jag då installera denna på min nya dator när jag skrotar min g:a?

    Killen i dataaffären sa att det inte gick...utan att varje license gäller EN dator.

    Jag trodde detta gällde OEM varianterna.

    Och kom inte med köp Mac... 😉

    Jag vill ha en och ska köpa en någon gång när pengarna finns....

    Christoffer

    Uppgradering är värdelöst, köp fullversion.

    Du kan inte använda en upgradering för att göra en "fresh install".

    Du kan bara använda din windowslicens på en dator, eftersom den använder bland annat hårdvaran för att generera en ID-kod för att förhindra att piratkopiering.

    Om du köper en uppgradering ändå, och köper en dator som redan har en windowsversion installerad, så kan du använda uppgraderingen; men du måste ringa Microsoft och berätta att du bytt ut alla datorkomponenter och be dem att göra en manuell aktivering.

  7. Låt oss nu inte gnälla på hans val av AMD, gjort är gjort och det är ju ingen idé att göra detta till en Intel vs AMD-tråd.

    Har du några tunga effekter utöver guitar rig på spåret (t.ex reverb?), eller har guitar rig kanske inbyggda effekter som är tungdrivna?

    Rätta mig gärna om jag har fel, men CPU:n får väl jobba hårdare ju lägre buffertstorlek du har?

    Har du de nyaste (eller de korrekta) drivrutinerna till ditt ljudkort?

    Har du råkat avaktivera Multi Processing-inställningen i Cubase?

    Har du optimerat ditt operativsystem för musikproduktion?

  8. Hej igen!

    Det lutar åt en Acer som jag fick tips om här på forumet.

    http://www.inet.se/artikel/1968843/acer-veriton-m265-q8300

    Jag vill ju gärna ha XP Pro och det har den här datorn. Dessutom pratade jag med en kille på just Inet och han berättade att Windows XP inte kan utnyttja de senaste snabba minnena och processorerna fullt ut. Det vore nästan att kasta pengarna i sjön, uttryckte han. Stämmer det???

    Och pengarna är som tidigare sagt egentligen inte nåt större problem... Men jag vill inte kasta ut pengar på något jag kanske inte behöver... Jag klarar mig t.o.m. hjälpligt med nuvarande dator, men man får planera och göra om midi-spår till audio när det börjar kärva...Och den gillar väl inte direkt de senaste mjukvarusyntharna... Den kostade mig 21000 kr år 2001 och har hållit ganska bra för det jag sysslar med. Då var man ju nästan tvungen att ha det absolut senaste för att musikprogram skulle rulla problemfritt. Man skulle absolut inte ha Office-paketet installerat och helst skulle man "stänga ner" klockan i högra hörnet o.s.v. Idag verkar ganska ordinära standarddatorer klara lite amatör-musikproduktion utan problem.

    Jag kommer inte att skapa några mastodontarregemang. Det handlar oftast om högst 15-20 mjukvarusynthar, och kanske 10-15 av dom som spelar samtidigt.

    Det var nog snarare så att han menade att som Gilbert säger att XP inte kan adressera 4GB minne, men att XP inte klarar av att utnyttja de snabbaste minnena och CPU:s är högst sannolikt nonsens. Om nu så hade varit fallet hade man sett en flod av forumposter om detta på de största hårdvaruforumen. Kan det vara så att den här säljaren blandar ihop flera kärnor med flera fysiska CPU:s? Däri ligger nämligen en begränsning mellan olika versioner av Windows, men det är inget du behöver tänka på.

    Anledningen till att vi rekommenderar kraftigare system är ju så att du står bättre garderad inför framtiden. Den där Acer-datorn klarar t.ex max 4GB minne enligt sidan, vilket sänker den garderingen mer än något. Det är inte en optimal deal för studiobruk i dagens läge om jag får vara uppriktig. Dessutom så listar de inte vilket moderkort det sitter i maskinen, vilket gör att jag blir ännu mer skeptisk.

    Men, det är ju ingen tvekan om att det fortfarande är en bra dator du tittar på; men du kan få en bättre för inte så mycket mer pengar. 🥰

  9. Eftersom butiken äger instrumenten så är det upp till dom ifall du får spela på dom eller inte.

    Om personalen bedömer att folk bara leker med grejerna och inte har potentialen att köpa så förstår jag att dom kör ut dom. Det skulle jag också ha gjort.

    Det är skillnad på att köra ut folk och be dem att sluta spela.

    Men visst, vill man bygga ett dåligt rykte så är det ju bara att kasta ut folk; vi ser ju i den här tråden allt folk är lika glada för det, eller hur? 😄

  10. Om man ser det från försäljarens synvinkel så är han nog jävligt trött på att alltid ha massa fjortisar som hänger där och spelar Metallica-låtar på alla gitarrer tills dom blir utkörda. Instrumenten ska ju kunna säljas som nya och då ska inte folk sitta och spela sönder dom...

    Ej relevant. Det finns ingen ursäkt till att köra ut folk på det där sättet.

    Däremot kan man hålla koll på personer och be dem att ta det piano om de inte behandlar instrumenten med respekt.

    Butikspersonal ska vara service minded, punkt.

    Demoexemplar är just demoexemplar och kan aldrig säljas som nya eftersom de inte är nya.

  11. Håller med om att musikaffärspersonal ofta är dryga, detta hände för flera år sen på musikbörsen

    Störd gubbe kommer upp bakifrån:

    - Ska ni ha något eller?

    - Nej vi kollar lite bara

    - Okej då kan ni gå för vi stänger om ett tag.

    Dom stängde inte på typ en timme.. hehe hatar sånna

    Äh fy fan... blir irriterad bara av att läsa det där.

  12. Köpte ny dator häromdagen. En core2duo med Windows7 64-bit. Har installerat Cubase LE 4 och som ljudkort har jag en Zoom H4 via USB. Problemet är att Zooms ASIO-drivare inte funkar på 64-bitars Windows. Prövade då med ASIO4ALL v2 men där kommer inget ljud alls ur högtalarna, trots att nivåmätarna går upp när jag trycker på keyboarden. Hade samma problem med ASIO4ALL på min förra dator, så jag börjar misstänka att det är skräp.

    Hur gör ni andra med 64-bitars Windows? Vad använder ni för ASIO-drivare för att få lägre latency? Den som följer med Cubase är ju förskräckligt långsam.

    Tack för svar /john

    Kolla om du hittar en lösning här: http://www.kvraudio.com/forum/viewtopic.php?p=3028305

    Annars kan du alltid slänga ut cirka en tusing och tjacka ett billigt PCI-ljudkort, t.ex ESI Juli@?

×
×
  • Skapa ny...