Jump to content
Annons

Cartman

Medlem
  • Antal inlägg

    67
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

Om Cartman

  • Födelsedag 1989-11-28

Om mig

  • Kön
    Man
  • Stad/plats
    Falun
  1. Jao men grejjen är vi att vi ska dra typ en sån här tänkte vi http://www.thomann.de/se/the_sssnake_mc_8_multicore.htm Och största problemet jag ser nu är just hörlurs ingången. Så en extern micpre på spdif, allright ungefär hur mycket snackar vi?=) 300 spänn eller en tusenlapp eller ännu mer?
  2. Samt nånting att plugga in hörlurarna för trummisen så han hör:)
  3. Hallå! Jag undrar lite kort om nån vet någon billig vettig pryl för att jag ska kunna prata in i inspelningen utan att ta upp en input från ljudkortet, om det ens går? Hänger det på ljudkortet? Kör iaf ett focusrite saffire pro 40. Tack på förhand!
  4. Ok, skulle varit sjukt gött med hjälp men måste vänta tills typ imorrn eller överimorrn, kollar manualen o gör en ny då.
  5. Allright, tack. skickar med allt nu som jag lyckades få fram.
  6. Alltså nu hittar jag inte vart man lägger in bilder, kunde man bara göra det när man startade sidan? hur som helst hittade inget rt30 och 20, bara 60:/
  7. Hallå, jag har typ tusen frågor angående bygge av absorbenter. Har varit o handlat stenull och spånskiva för att ljudisolera ett fönster, nu har jag dock en massa stenull kvar och en del spån och tänkte bygga ihop mig lite absorbenter! Jag har såklart rätt kass koll på vad jag ska ha, högtalarna är typ placerade mot ett hörn (den ena mot ett fönster skitkasst jag vet) och den andra typ 1,5 dec ifrån väggen. Rummet är lågt i tak, omkring 2,3 meter. Väggarna bakom högtalarna är vanlig gipsvägg. Skulle kunna detaljerat som fan kunna beskriva rummet om det hjälper någon, och jag vet inte om det här är lite väl mycket "proffshjälp" för att dela med sig på ett ljudforum men jag gör det ett försök, gjorde en mätning med programmet REW och en c414 och tog följande bilder att skicka med, valde bara upp till 2khz för det var där det varierade mest och diskanten har jag väl någorlunda koll på. Sen vet jag inte hur mycket det ska ringa i rummet, skickade med en vågmätare också, (ingen aning om jag gjort rätt här heller för jag är väldigt nybörjare) Som jag ser så är inte frekvenserna så mycket åt helvete som jag trodde, basen är generellt hög med massa upp o ner och midden har ju en jäkla massa dips. Ja så vad tror ni vore det första jag borde åtgärda? Har inte mkt erfarenhet av att snickra o pilla men jag har mycket tid och stort intresse. Tack på förhand!
  8. Ja alltså om du har mått och vilka matrial så är jag jävligt pepp på att bygga själv, så finns absolut intresse, och wellness har du satser hemma är jag nog intresserad av dom med, särskilt om du bor i stockholm, pma gärna:)
  9. Om du har någon sida med DIY satsen?
  10. byggsats minus 80 procent kan jag skriva med på, lust o länka?=)
  11. Är det en sån här du menar? http://high-performance.dk/product/264/1/Tilbehor/Akustikmoduler/smt-the-wing-trae.html 4200 är ju lite tungt för min plånbok om man åtminstone ska ha två, men jag gissar att det är en sån prislapp man hamnar på..
  12. Hallå! såg en liknande tråd nyss men tänkte fylla ut lite mer, sitter på ett litet inspelningsrum med väldigt lågt i tak, runt 2,3 m högt. Resten av rummet är inte speciellt stor heller, egentligen bara ett omgjort sovrum men jag har tänkt att spela in trummor i det och skulle vilja få så mkt rum som möjligt. Väggarna och taket är vanliga gipsväggar och det är nog bara golvet som reflekterar bra, det är i nån typ av mörkt lackat trä (kass på sånt dära) men märker att när jag tagit ut alla möbler att det ringer bra för sin storlek så jag tror jag har golvet att tacka. Min fråga är, vad finns det att tänka på när det kommer till diffusorer? tror att vi kommer skita i att absorbera överhuvudtaget, möjligtvis ha kvar gardiner för att döda lite cymbaler, kan man diffusera upp till ett "större rum"? Och finns det några köptips isåfall, eller guider om man vill bygga själv? Tack på förhand!
  13. Tack så jäkla mycket, kollar upp när det dyker upp begagnat!
  14. Och kör protools 9! Om det påverkar.
  15. Cartman

    Ljudkortstips!

    Håller på o sätter ihop en budgetlista på prylar, största prion blir nog ett ljudkort med tillräckligt med kanaler för att spela in ett trumset, 8 skulle funka kanon. Såklart inte sämre med fler men tror inte jag behöver mer. Min frågeställning är lite vad jag ska investera i, jag är van att mixa digitalt och det funkar bra, övervägt om man ska slå på stort o skaffa mig en analog variant men skulle gissa att prislappen skulle hamna på runt 20-30k, och ja jag vill leta upp något begagnat för runt 4000:- och lägga resten på mickar. Finns det något enkelt bra tips? Korkat att bara lägga 4000? hur viktiga är preampsen för trummor? Hur viktiga är drivrutinerna? (kör en imac snowleopard 10.6.8) Ja jag är inte alls bra på sånt här, så jag uppskattar vilja tips som helst:) Tack på förhand! Kalle
×
×
  • Skapa ny...