Jump to content
Annons

Varre

Medlem
  • Antal inlägg

    15
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

Om mig

  • Kön
    Man
  • Stad/plats
    Sthlm
  1. Hallå Bettan !! Precis som andra skriver i denna tråd så brukar jag avaktivera nätverkskortet, bluetooth, dvd och framförallt det redan befintliga ljudkortet och då fungerar det helt ok. Dom problem jag stött på är att det låser sig ibland så jag får starta om och att inspelningen med mikrofon inte fungerar riktigt hundra. Nu har jag inte direkt hållit på med så avancerade grejer hittils utan mest spelat in med min MIDI-keyboard och lekt lite med div effekter och så och jag har inte bestämt mig i fall jag ska satsa på XP eller inte. Hoppas i alla fall att du får det att fungera. // Henrik Hej Henrik. Jag har precis samma problem, och jag ångrar verkligen idag köpet av HP Vista.. Sitter nu med E-MU 04040 / USB Har installerat ljudkortet och det är igång och fungerar, men programvaran verkar inte fungera pga Vista. Har även hämtat drivrutiner på EMU`s hemsida utan resultat. Problem att få Wavelab 5 lite att fungera, kan inte spara osv. Har du fått ordning på din E-MU? Isåfall kan du vara så snäll o skriva och tala om hur och vad du har gjort. Är det verkligen nödvändigt att man måste installera XP på partition för att kunna använda det medföljande programmet Wavelab 5 lite när man ska göra musik? Jag är så fruktansvärt trött för detta problem har hållt mig vaken i tre dygn. Jag måste bara få detta att fungera. Jag är i desperat behov av råd och tips ... Tackar på förhand....... Hälsningar // Bettan //
  2. Drygt att det inte fungerar med XP, jag har inte hunnit byta ännu så jag kan inte vara till någon hjälp där. Jag har avinstallerat nätverkskort, dvd mm och då fungerar det oftast helt ok förutom att Sequel som jag för närvarande då och då"drabbas av ett alvarligt fel och måste stängas". Inte optimalt men med tanke på hur mkt strul det har varit så är man glad att man i överhuvudtaget kan spela in lite.
  3. Hej igen och tack för att du orkar svara på mina frågor. Jag testade att inaktivera nätverkskortet och då lät det genast lite bättre om man inte har allt för låg buffert. Ska testa att göra lika dant med dvd´n. Datorm är bara en månad gammal så det borde inte vara så mkt skräp i den och jag är tyvärr inte så bra på BIOS men det går väl kanske att lära sig.
  4. Tack för tipset, borde finnas något intressant på dom 50 sidorna 🙂 Det du skrev annars om chipset och grafikkort som inte funkar ihop, är det något man kan göra något åt ??
  5. Hej! Du kan ju testa det här, kostar ju inget. Under ditt ljudkort sitter nog 2 svarta reglar. Testa o ändra dem. En annan grej som jag hade med mitt EMU0202 var att line L på baksidan var lite konstig. Bara man nuddade sladden så sprakade det. De senaste drivisarna har ju kommit så dom lär du ju ha. Kanske inte hjälper dig nåt men skriver ändå ifall. Mvh Stickane Hej !! Jag testade det men då försvann ljudet helt men tack för svaret i alla fall. // Henrik
  6. Tack för svar och jag får väl kanske göra som du ? Inga andra förslag ??
  7. Hej !! Hoppas ni kan hjälpa mig med följande och att ni orkar läsa hela mitt inlägg 🙂 Jag har skaffat ett EMU 0404 USB som jag kör via min HP laptop som tyvärr har Vista. Det sprakar och hackar som fan, både när jag använder Sequel och Winamp och efter att ha ägnat dagar åt att läsa div forum och testat dom flesta tips så sker ingen förbättring. Det är alltså inget latencyproblem, jag har inaktiverat dom gamla Soundmax drivrutinerna, justerat prestandan, laddat ned dom drivrutiner jag hittat på EMUs hemsida, stängt av bredbandsmodemet, testat ASIO4all....etc etc... Det jag kan tänka mig är att det är någon IRQ-krock så kan någon med bättre datorkunskap än jag se om så är fallet i schemat nedan ? IRQ 0 System timer OK IRQ 1 Standardtangentbord - PS/2 OK IRQ 8 System CMOS/real time clock OK IRQ 12 Synaptics PS/2 Port TouchPad OK IRQ 13 Numeric data processor OK IRQ 14 IDE-kanal OK IRQ 15 IDE-kanal OK IRQ 16 Standard-Dual Channel PCI IDE-styrenhet OK IRQ 16 High Definition Audio-styrenhet OK IRQ 17 Standard OpenHCD USB Host Controller OK IRQ 17 Standard OpenHCD USB Host Controller OK IRQ 17 Standard OpenHCD USB Host Controller OK IRQ 17 Standard OpenHCD USB Host Controller OK IRQ 18 Broadcom 802.11 Flerbandsnätverksadapter OK IRQ 20 Ricoh R/RL/5C476(II) or Compatible CardBus Controller OK IRQ 21 RICOH OHCI Compliant IEEE 1394 Host Controller OK IRQ 22 HP Mobile Data Protection Sensor OK IRQ 23 Standard OpenHCD USB Host Controller OK IRQ 23 Standard Enhanced PCI to USB Host Controller OK Jag har heller inte inaktiverat nätverkskortet som vissa tipsar om, är det en bra idé ? Eller är det så att Vista helt enkelt suger och att jag får försöka skaffa good old XP i stället ?? Jag använder mig av : HP Compaq 6715b ADM Turion 64 x 2 Mobile Techn TL-60 2.00 GHz 1919 MB RAM 32 bitars operativsyst Windows Vista Business Ingen optimal "musikdator" vad jag förstår men den används till annat också. Tack på förhand // Henrik
  8. Mikrofonen fungerar som tidigare nämnt inte utan fantom-matning så antingen ett annat ljudkort eller en extern micpreamp med fantommatning. De två ljudkort du tog upp är dessutom två helt olika ljudkort... Hur många kanaler behöver du kunna spela in samtidigt? antagligen inte mer än två eftersom du nämner bara keyboard och sång: Delta 1010LT är ett billigt flerkanals ljudkort (8 analoga) medans EMU 0404 är ett tvåkanaligt ljudkort, som borde räcka för dina behov? Båda korten är PCI och ingen av dem har micpreamp. Jag skulle dock istället rekommendera "Emu 0404 USB" som har micpreamp med fantom-matning, vilket gör att du slipper köpa extern micpreamp. =) Tack så mycket för era svar, det uppskattas. Vet inte om jag ska ha ett internt eller externt ljudkort men ska läsa lite mer på forumet. Det som ligger närmast för tillfället är väl EMU 0404 USB, men annars är ett alternativ jag funderar på EMU 0404 + Art Tube MP som Preamp, kan det vara en idé ??
  9. Hej !! Jag vet inte om jag postade detta i rätt forum men flytta den gärna om så inte är fallet. Jag är verkligen nybörjare på det här med hemmastudio, tänkte mest köra midi-keyboard och ev sång. Skulle denna kombination kunna vara en vettig start : Sequel eller Cubase SE Ljudkort - Delta 1010LT eller EMU 0404 ( har inte Firewire, bara USB om det har någon betydelse) Mikrofon - Studio Projekts B1 i fall den fungerar till något av ovanstående ljudkort ? Har en stationär burk på 512 MB RAM, och 2,41 GHz och enligt en tidigare tråd så kan det fungera som en start då jag knappast kommer att göra några avancerade saker på ett tag 😏 Tack på förhand !! // Henrik
  10. Tack för alla svar. Jag är verkligen nybörjare på det här, tänkte mest köra midi-keyboard och ev sång. Skulle denna kombination kunna vara en vettig start : Sequel eller Cubase SE Ljudkort - Delta 1010LT eller EMU 0404 ( har inte Firewire, bara USB om det har någon betydelse) Mikrofon - Studio Projekts B1 i fall den fungerar till något av ovanstående ljudkort ?
  11. Ok, då borde jag kanske uppgradera mitt RAM-minne då jag funderar på att skaffa Cubase samt ett lämpligt ljudkort. Har förstått genom att läsa lite på forumet att ni rekomenderar minst 1 GB i fall det ska fungera ok. Tack så mkt för svaret. Det beror på din processor också. har du en väldigt gammal så e det lika bra o köpa ny dator istället. Har en stationär dator med XP, ca fyra år gammal. 2.41 GHz processor. Är det lika bra att köpa en ny ändå tycker du/ni ??
  12. Ok, då borde jag kanske uppgradera mitt RAM-minne då jag funderar på att skaffa Cubase samt ett lämpligt ljudkort. Har förstått genom att läsa lite på forumet att ni rekomenderar minst 1 GB i fall det ska fungera ok. Tack så mkt för svaret.
  13. Hej !! Ursäkta en kanske dum fråga från en datornovis. Jag är lite osäker på hur mkt RAM-minne jag har i min burk. I kontrollpanelen under "prestanda & underhåll" står det 512 MB RAM men under Aktivitetshanteraren står det Allokerat 479 MB av totalt 1250 MB. Det kanske är två skilda saker men vad är det som gäller ? Tacksam för svar.
×
×
  • Skapa ny...