Jump to content
Annons

BoJonatan

Medlem
  • Antal inlägg

    77
  • Gick med

  • Senast inloggad

Inlägg av BoJonatan

  1. Jag ska strax investera i en mikrofon.

    Jag är trött på mikrofoner runt 2000:- med för mkt diskant.. (och hela den historien)

    Det lutar åt att jag beställer r84:an med en bra preamp till. Det jag kommer spela in är sång, gitarr samt diverse stråkinstrument.

    Jag har redan förstått att det är lite eget experimenterande och upptäckande som gäller med en bandmikrofon. Det är samtidigt det som lockar också.

    Kan folk --->med erfarenhet av bandmikrofoner<----- ge mig lite för och nackdelar med dem?

    Är det som jag fantiserar om i mina drömmar.. att det är drömmen om man vill spela in sparsamma låtar med stråk, gura osv?

    (Claes om du hittar denna tråd så vet jag redan vad du kommer skriva 🙂)

    Tack för åsikter!

  2. Hej!

    Ska inom kort införskaffa en bandmikrofon och preampen P-solo från True systems.

    Mitt interface till datorn är en mbox 2 mini.

    Hur löser jag denna signalkedja utan att förlora goa detaljer från mikrofonen.

    Läste nån stans att det bästa är att koppla en telesladd från preampen till linjeingången på mboxen.. och se ha väldigt lite gain på ratten på ljudkortet.

    Några erfarenheter?

  3. dom flesta får inte fantastiska resultat - ganska många får helt ok resultat

    dom flesta skulle inte få fantastiska resultat i en kanonstudio heller - för det är som sagt inte prylarna som gör jobbet

    Det har du allaf rätt i.

    Grejen är att du hör ju mer detaljer i bra studiomonitorer. Du kanske hör någonting som skulle låta kasst i en viss typ av högtalare, som du missar i dina hifi-högtalare i bilen osv.

    Risken med att mixa i datorhögtalare är just att man kan missa problemområden i ljudet.

    Men det är ju otroligt sant att man ska refrenslyssna omkring lite osv.

    Min erfarenhet är att ju bättre studiomonitorer man mixar i.. ju mer låter det när man lyssnar sen i sin stereo/bil/ipod osv som det gjorde i monitorerna. 🙂

    För du är seriös va Soxic? När du tycker att man lika gärna kan mixa i ett par datorhögtalare?

  4. Hallå!

    Är inte hundra på om jag är ute på rätt spår här.. men visst är Beat Designer en trummaskin där du kan skapa loopar genom att klicka in "patterns" osv?

    Vet allaf att i pro tools så följer trummaskinen 'boom' med.. som funkar på det sättet.

    om valet står mellan Cubase 5 och PT8.. lätt PT8 😄

    är på väg att köpa ett DAW, till PC, så valet står mellan Cubase 5 och ProTools LE.

    Cubase 5 har en otrolig smidig funktion som heter Beat Designer. Med den programmerar man trummor på ett enkelt sätt-

    jag kommer att använda min DAW till både singer/songwriter projekt och hip-hop beats.

    Finns det någon motsvarighet till Beat Designer i ProTools?

    annars lutar det åt Cubase.

    tack i förhand!

  5. Danielsson: Självklart 🙂

    Jag förstår hur Trombonisten och den käre trådskaparen menar. Och man kan ju faktiskt säga upp avtalet med företaget... Men jag skulle aldrig gå ur STIM för en sådan sak. Vad händer t.ex. med det material som redan är STIMat och som drar in pengar?

    Vad jag främst skulle vara rädd för, det är ju att det jag skapar för det företaget färgar av sig på min kreativitet i negativ bemärkelse. Jag måste se till att göra dåliga produkter dagarna i ända. Kan inte det inverka så att jag skapar dåliga produkter även resten av min musiktid då tanken varit att jag skulle skapa bra produkter?

    Som sagt. Har inga verk som kan dra in pengar genom Stim så den biten är avklarad.

    Hehe skapa dåliga produktioner hela dagarna? Nej jag brukar skapa bra grejer. Det är ju som sagt inga låtar med vers, ref osv som gäller här. Utan 2 min snuttar. Det är bara och exprimentera fram saker. Idéerna tar ju aldrig slut. Om man sitter och råkar komma på en skön text och grund till en ev "hit". Så säljer man ju inte den såklart. Detta är en annan typ av musik som efterfrågas.

    Nja kreativiteten är inte i farozonen. Har redan bra rutin gällande detta.

  6. Hej.

    Jag är nog en av dem som du tror inte förstår.

    Om du läser mina inlägg kommer du förstå att jag förstått.

    I stort sett varje inlägg har jag påpekat att det är ditt val och det val du gör påverkar saker.

    Det finns bara två saker i livet som är obligatoriska: att välja och att dö. Allt annat är ditt val. Som är obligatoriskt.

    Det finns självklart fördelar med att vara med i STIM. En nackdel är att du inte kan sälja dina trudelutter till ett visst företag.

    Men du kan välja vad du gör. De trudelutter som du säljer kommer inte bli nästa sommars stora hit som Lady Gaga spelar in och som säljer i miljonupplagor och spelas på radion hela tiden. Såna hits sparar du till ett annat tillfälle. I stället får du chansen att få in både feedback och pengar på andra trudelutter. Du får en anledning att producera färdigt 2 trudelutter varje dag om du väljer ett sånt schema. Trudelutterna kommer gå som bakgrund i smöriga reklamfilmer om du har tur, men troligen blir det mest såna där meningslöst tråkiga företagspresentationer där senaste version av någon maskin presenteras för säljarna i företaget. Gäsp. Men du lär dig ett hantverk ordentligt samtidigt som du får lite grann betalt. Mer betalt än inget alls som gäller de flesta som håller på med musik.

    Att skriva låtar är delvis ett hantverk. En bra låtskrivare gör tusentals låtar under ett yrkesliv. Kolla in till exempel en låtskrivare som Dolly Parton (med mer än tusen låtar registrerade) eller för den delen vår egen Benny Andersson. Kan du inte hantverket lär du inte dra in några stora stålar.

    Men som sagt. Du missar chansen att vinna den där "lotto-vinsten" som en riktig slagdänga kan vara om du skickat iväg den som trudelutt.

    Ditt val.

    Och du kan alltid säga upp avtalet med företaget och gå med i STIM igen.

    // Gunnar

    Mm det var ju visa ord. :)Kunde inte sagt det bättre själv.

  7. Jo allt dedär förstår jag. Nackdelarna med att lämna stim. Sen är det ju inte så att man binder upp sig på livstid till detta företag. Detta ser jag som en bra lösning för mig just nu.

    Min grej är alltså inte att jag strävar efter att få till musik som ska spelas på radio, skivor osv. Utan helt enkelt produktionsmusik. I dagsläget verkar denna lösning - detta företag vara det mest lönsamma/bästa för mig.

    Jag kanske låter naiv. Men jag kan ju alltid gå med i stim i efterhand. Och säga upp(ja man kan faktiskt säga upp sig) från detta hemska företag.

  8. Som vanligt när du uttalar dig om Stim eller upphovsrätt blir det helt fel. Du har uppenbarligen inte någon erfarenhet på området.

    Det finns långt många fler sätt att tjäna pengar på att vara med i Stim än via radiospelningar, och dina två modeller är inte alls de enda tänkbara.

    Som andra påpekat går det bra att CC-licensiera sin musik eller sälja låtar till det-där-företaget-som-betalar-kaffepengar-för-livstidsrättigheter under pseudonym, eller som företag, eller inte anmäla verken till Stim.

    Att gå ur Stim är idiotiskt och att sälja sig för ingenting.

    Men hörrö. Varför skulle det vara idiotiskt för mig?

    Vi har ju olika sätt och jobba med musik.

  9. Mm jag ska kolla upp detta mer. Även försöka få kontakt med Stim.

    Precis som någon skrev så är det ju grejen att man måste gå ur Stim som är problemet.

    Men men.

    Tack för alla svar och funderingar!

  10. Det finns två sätt idag att sälja sin musik.

    1) Skriv låtar. Hoppas nån upptäcker dem. Spelar in låten. Och den spelas massor på radion. Du blir rik på att den spelas massor på radio och på örena du får på varje skiva som säljs.

    --> du skall ha avtal med STIM är mitt förslag.

    2) Du får betalt per timme du jobbar eller per låt. Betalt i förskott. Inget mer. Punkt. Inga licensintäkter. Inget annat.

    Vill du jobba enligt modell 2 finns det ett företag som läst STIM-avtalet noggrannt. (Har du gjort det?) Enligt deras mening kan de då inte jobba enligt modell 2 om du samtidigt har ett gällande avtal med STIM. Rätt eller fel, jag kan inte bedöma det. De ställer då som krav att medan du jobbar åt dem enligt modell 2) så skall du inte samtidigt ha ett gällande STIM-avtal. De är mycket tydliga med detta. Inga hemligheter, inga konstighter, ingenting. Det är fritt fram för dig att välja. Valet är fritt att antingen skriva avtal med STIM eller med det här företaget. Inte bådadela. Klart som korvspad.

    //Gunnar

    Mm det är jag medveten om.

    Hade på känn att denna tråden skulle bli lite en parad av personliga åsikter ang dom två modellerna. Utan nåt svar på det jag från början frågade. Men tack ni som svarar vettigt! Finns redan

    massa trådar om detta att man inte ska "ge bort" rättigheterna till sin musik till företag som det jag menar i tråden. Skulle vilja veta hur många av dom som(precis som jag) inriktar mig på samplingsbaserad instrumental musik OCH har en så otroligt mycket bättre deal i dagsläget än den jag och andra blivit erbjuden. För vissa år det ju ok att slänga ihop lite skön musik på 2 min några ggr Per dag/vecka, få betalt direkt..osv. Själv skulle jag inte ha problem med detta. Få betalt för nåt man tycker är det bästa som finns att göra:)

    Stim skiter jag just nu i för övrigt.

  11. STIM tillåter ju (på prov) Creative Common-licenser där man själv väljer vilka rättigheter man överlåter. Funkar inte det som en utväg?

    /F

    Hm kan ju kolla upp det. Tack för alla svar, i synnerhet svar ang Stim.

    Att folk tycker att denna affärsuppgörelse är skrot vet jag redan. Men som sagt. Dom som skriver positivt om det är ju dom som jobbar för detta företag. Finns det någon som har nåt negativt att säga om sin livssituvation som arbetar för dom?

  12. Du får mig, lite långsökt kanske, att tänka på TV-shop... De verkar sälja jättebra produkter; alla som medverkar i dess reklamfilmer är ju skitnöjda med "produkten".

    Jaaaa så måste det ju vara!

  13. Jag har blivit erbjuden att jobba för ett företag som verkar passa som handen i handsken för mig.

    Kruxet är ju att jag inte kan vara Stim-medlem.

    Hur i häcklefjäll kan jag gå ur stim omedelbart?

    Några erfarenheter?

    Sist jag hade med Stim och göra var för 10 år sedan, när jag hade skrivit en låt som vann lilla Sportspegelns musiktävling.

    Sedan dess har jag inte varit aktiv i det offentliga musikrummet så att säga.

    Hjälp mig! Är alltså enda möjligheten att vänta till december 2010 för at få gå ur stim? När skulle man ha accepterat det avtalet ?

  14. Vad kommer jag komma upp i för summa om jag beställer denna trevliga bandmikrofon från staterna?

    1000 dollar ligger den på.. om jag beställer från Mercenary Audio. Hur mkt blir det i tull, skatt och tjugo andra avgifter som brukar dyka upp?

    Är det värt det?

  15. PSP's pluggar, classik studio reverb. Pro tools eq och kompressor 😄 Tycker pro tools har det mesta man behöver i standardeffekter.. dock inget reverb jag är nöjd med.

    Kontakt 2 = måste ha. Använder jag till bland annat ew's stråkar. Ivory=måste ha, är mitt piano. Ohmnisphere är trevligt också.. men hade klarat mig utan det.

×
×
  • Skapa ny...