Jump to content
Annons

johanvarupptaget

Medlem
  • Antal inlägg

    5
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. K&M skulle kunna fungera. Dom var dock inte särskilt snygga, och det vore en fördel om man kunde ställa in t.ex. pedalbordet under. Det där Vox-stativet såg väldigt rätt ut. Kan man kanske köpa något liknande här hemma i Sverige? Det kanske kan heta tv-bänk eller något istället.
  2. Jag skulle vilja ha ett ställ till min Laney VC30-combo. På golvet blir det lite för mycket bas plus att jag hellre skulle vilja ha högtalaren mer i öronhöjd. Var kan jag köpa ett till min 1x12-combo? En vanlig pall/bänk skulle fungera jättebra men jag har inte hittat någon passande. Någon meters höjd är väl ungefär vad jag letar efter.
  3. Jag hade tänkt beställa några olika pedaler från Thomann för att testa dom sida vid sida. Eftersom man kan returnera inom 30 dagar så låter det jättebra att kunna testa hemma i lugn och ro. Jag har dock inte lyckats (med hjälp av deras hjälp-sektion) att ta reda på om man själv behöver betala returfrakten. Om man behöver det, ungefär hur mycket skulle det kosta om man har kanske 2kg saker eller något sådant som ska skickas tillbaka?
  4. Tack så mycket. Jag vill gärna veta vad jag ska ha innan jag går till affären. Det brukar bli billigast då. Jag vill nog inte bygga allting själv. Visst blir det billigare, men det slutar ju bara med att man ska ha allt 100% perfekt och står och filar 10 timmar om dagen varje helg. Då köper jag hellre färdigt. Ska dock fundera lite, det kanske blir bäst i vilket fall. Jag tittade lite på Thomann. Det finns lite intressanta saker men fortfarande inget som känns helt rätt. Rockbox har ett fint hardcase med inbyggd strömförsörjning och 2 loopar. Perfekt, förutom strömförsörjningen som jag tror är på max 500mA. Boss DD-20 som jag tänker köpa drar ju halva det. Jag ska dock dubbelkolla om det verkligen var 500mA. Denna verkar vara någon motsvarighet men med softcase (kan fungera det också). Här finns ett till, utan strömförsörjning och patchbay. Just strömförsörjning är knepigt dock. Om man ska ha DC Brick från MXR/Dunlop, Voodoo Labs motsvarighet eller egentligen vilken strömförsörjning som helst så blir det ofta upp mot 2000kr. Jag kan nog inte ens rättfärdiga hälften av det om man ser till vad man får. Det känns som att man skulle kunna bygga en sådan själv. Finns det kopplingsscheman någonstans eller till och med färdiga byggsatser? Jag tittade även runt lite på sidor från andra sidan Atlanten. Det finns väldigt många fina alternativ som också inte är allt för dyra. RockBox till exempel. Hållbara pedalbord som man kan få precis som man vill ha dom. Jag har slängt iväg ett mail till dom så får vi se om dom kan skicka över det hit. Då behövs det dock fortfarande strömförsörjning. Läs förra stycket.
  5. Jag ska ganska snart inhandla ett gäng pedaler lagom till att nya stärkaren blir köpt. Jag har hittils inte haft mer än min POD (som ska säljas) men nu vill jag istället ha enskilda pedaler (Unix-principen - gör en sak, gör den bra). Eftersom jag är vän av ordning så vill jag ha ett pedalbord att samla allting på. Först tittade jag lite på Boss BCB-60 (och även Behringers klon om ekonomin skulle bli tight). Först verkar den jättebra, inbyggd patchbay, strömförsörjning, fin liten väska, helt okej med plats och så vidare. Men...den är i plast. Hur kul? Därför blev jag lite inspirerad av trådar på Harmony Central där folk har små fina pedalbord som är stryktåliga och fina träsaker med avtagbart lock och ibland till och med fina hardcases att ha det i. Om priset kan hamna på rätt sida om 2500 (eller helst mindre) så skulle något sådant vara intressant. Var kan man köpa detta? Det ultimata vore ett sådant hardcase med inbyggd strömförsörjning och gärna även patchbay men det fungerar också bra separat. Patchbay är ett stort plus men inget behov. Gärna med 2 separata loopar. Strömförsörjning är ett behov men jag kan köpa separat om det går att göra på ett snyggt sätt. Själva lådan kan se ut lite hur som helst bara den är tålig och inte plast. Jag vill kunna få in kanske 8 normalstora pedaler eller mer. Jag har inget problem med att köpa från staterna bara priset är rätt. Svenska affärer fungerar självklart också bra och affärer ute i Europa blir jättebra det också (gärna EU-länder så att man slipper avgifter). Ge mig förslag!
×
×
  • Skapa ny...