Jump to content
Annons

klikni

Medlem
  • Antal inlägg

    20
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

1 Neutralt

Om mig

  • Kön
    Man
  • Stad/plats
    Stockholm
  1. Kan man köra dual monitors med GA-Z77X-UP5 TH? Det är mycket praktiskt med 2 skärmar - håller med! Silent grafikkort har jag funderat på, i så fall måste jag kolla upp att den stöds av OSX. Samma gäller GA Z77 DS3H ( http://www.gigabyte.se/products/comparison/list.aspx?ck=2&pids=4279,4139,4326 ). GA-Z77X-UD5H och GA-Z77X-UP5 TH är bekräftade som OSX 10.8.x kompatibla och 100% fungerande. Jag gillar antal PCI slotar på GA Z77 DS3H - även jag tror den är OSX kompatibel - inte värt att riskera. XL låda - lättare att kyla ner? Jag glömde fråga om CPU fläkt? Corsair H80 (100) är najs, men den låter som MIG32! Tack !
  2. LOL. Vad hänt med min tråd 😛 Ingen fara ... skojar bara. Jag tror inte Snow Leopard har stöd för ny hardware men jag kanske har fel. Tillbaka till hjälp med att välja delar till min dator, tack. 🙂
  3. Hej, jag är ute efter tyst system för enbart musik produktion. Komponenter så långt: GA-Z77X-UD5H Intel Core i7 3770K 3,5Ghz Socket 1155 Box Corsair XMS3 Vengeance DDR3 PC12800/1600MHz CL10 4x8GB (CMZ32GX3M4X1600C10) 2x SanDisk Extreme SSD 120GB 2x Seagate Barracuda 7200.12 ST31000524AS 32MB 1TB Sony Optiarc AD-7260S Resten, jag vet inte. * Räcker CPUs Intel HD Graphics 4000 GPU att köra musikprogram (Logic osv)? Utan GPU billigare och tystare. * PSU har jag sett seasonic utan fläkt, men enbart 400W och det är lite för min smak. Finns det något annat eller? * Lådan kanske Fractal Design Define XL USB3 (Svart/Titan) Någon som har fungerande Hackintosh system, PM gärna. Tack för alla förslag!
  4. letar ni fortfarande efter trombonist?
  5. klikni

    HD PCI

    Jag vill tacka alla som deltagit i diskusionen. Jag tror jag har hittat lösning. Alla som har eller jobbar med HD system får gärna medela mig, så vi kan byta msn om ni vill o hålla kontakt. Det e alltid cool att ha någon att prata med med samma system. o/
  6. klikni

    HD PCI

    Ok, min forskning forsatte, och jag måste nu ändra mitt utalandet om SSL. Det e inget man kan jämföra med HD och 192I/O. Helt annant system, dena madiextreme e ju som vanlig ljudkort ☺️ Interface, visst den har massor med in/ut, men helt annat division! Så en sak mindre att tänka o fundera över. 4Trax: tack, jag hoppas att jag inte kommer behöva support ifrån digi. I så fall jag vänder mig först till folk jag känner i musikbranschen, och om jag väljer att gå för digis offert och köper ifrån musikaffär ny, då få dem stå för support o krångel i så fall. Jakt efter PCI->PCIe info forsätter.
  7. klikni

    HD PCI

    Oj jag missade detta med "Vad ska du göra?" Jag har redan ett studio som jag tar in kunder, men mina studio pryllar räcker inte längre för kundkrets jag kanske kan nå om jag upgrader / förnyar systemet. Vad jag behöver är att kuna spela in minst 16 audio chan sammtidigt (på 192eller96khz minst) och kunna ha minst 42(+) audio tracks. "noll" latency är ett måste. Så min tanke var att bygga ny setting i typ av : HD2/3 + 192I/O + externa hi-end preamps + monitor controler + monitors + micar. No more mixer, no more externa effekt o burkar! Allt detta måste kunna leverera professionell resultat (mina kunskap, eller den som jobbar med utrustningen e inte inkluderade i kalkylen).
  8. klikni

    HD PCI

    Cain666: det finns på alla forum att folk hoppar ifrån topics mer eller mindre 😄 spela ingen roll, det finns endå relevant info jag/vi alla får utav forumet 🙂 Analogfreak: har du testat köpa sex? 🙂 I fall du inte gjort det nångång ... då kan jag tala om för dig, du vet inte vad du pratar om i så fall 😄 Tyvärr, det finns inte system för 1/10 av pengar som presterar lika dant. Du kanske tror att det finns, men det e annan sak. 4Trax: SSL e definitiv bra alternativ! Jag var o kollade up matrix o diverse gear som dem har på 4sound, men jag är inte förtjust i SSL preamps. Som sagt enbart smak sak, men SSL e definitivt nåt att fundera över. Problemet i Sverige e oxo att du inte kan testa grejer! Jag skulle gärna vilja testa "SSL XLogic Alpha Link MADI AX + MadiXtreme 64 PCIe Card"! Men hur? Det e mycket intressant med latency! Undrar om det verkligen stämmer?! Låter to good to be true! Vet inte,,,, som sagt jag kan inte säga om HD e bättre eller sämmre en SSL setup ... utan att testa SSL, just nu HD e mitt första val i alla fall. Den med motu vill jag inte ens kommentera. Det e såna inlägg av dig som gör att jag blir "lite" misstänksam ... Hur kan du ens tänka sig jämföra motu med HD+192I/O? hummm .... Nice med att svaja lite ditt o dott från topic men glömm inte att det här handlar om PCI->PCIe HD2/3 system 🙂
  9. klikni

    HD PCI

    Audiorent: du har helt rätt! Jag såg fel. Jag trodde det e med 192I/O (vet inte varför trodde jag så). Det är för för mycket. Om det hade varit med 192I/O endå skulle vara dyrare (inte så himmla mycket en ebay) men prisskilnaden skulle vara värt besväret. Utan 192I/O .. det e bara LOL.
  10. klikni

    HD PCI

    4Trax: OK, så vad föreslår du som alternativ till professionell utrustning? Jag bryr mig inte om digidesign, jag har jobbat och jobbar med annan utrustning. Det är bara att min förskning o erfarenhet har lett mig till slutsatsen att för min budget o mina behov Digidesign 192I/O + HD2/3 system är bästa lösning. Har du någon annan förslag?
  11. klikni

    HD PCI

    Humm 45.000 för HD2 PCIe .....tack Gunnar, det kanske kan vara relevant 😕
  12. klikni

    HD PCI

    Analogfreak: jag gillar inte att utala mig vad är bättre o sämmre när det gäller pryllar, samma sak för vem spelar bättre ... ganska mycket handlar om smak. Men, när det gäller Digidesign HD (OBS enbart HD system med 192I/O) kan jag garantera dig att den e bättre en RME, yamaha. SSL berör på vilken system. Om nån väljer SSL eller Digidesign... båda e för professionell bruk, och det är smak sak. Jag antar att du syftar till digitala SSL prylar o inte analoga consoler. crillemannen: Så sant detta med "kunder". Det e ju otroligt vad man kan höra från kunder vilka dummheter! Men kunden har rätt, tyvärr och vi behöver jobb 🙂 Så som det var för bara några år sedan, när första HD-ena kom, o studios börja plocka bort sina analoga consoler. Om du inte hade nån 2 ton analog bord på 10+m i längd, då hade du inte studio 😊 Nu haar kunder accepterat HD o nu e samma sak, har du inte HD (eller nåt åt NEVE/SSL hållet) då har du "hemma hobbystudio".Sad but true 🙂 Och jag kan intygga från egen erfarenhet att HD lockar kunder! cain666, den har jag läst, tack. Ganska bra info, som förklarade ganska mycket för mig, men det står inget om PCI->PCIe delen. Det e faktiskt dena artikeln som fick mig att tänka på PCI istället för PCIe. crillemannen, verkar att du o jag delar uppfattning om HD. Det ä inte "mirakel grej". Den e dyr, den har massor av brister, men det e standard, o ärligt talat, förmodlingen bästa alternativ för pengar om man tar alla aspekter i kalkyl. Kunder, ljud, prestanda, osv ... Det e ju professionell grej. Under tiden har jag hittat lite info, o en till yenkare som ska köpa samma system som jag (enda skillnad e han kör mac o jag kör PC). Jag hoppas jag kommer få lite mer info av han .... Back to PCI->PCIe 🙂
  13. klikni

    HD PCI

    Accel kort handlar inte enbart om antal pluggar utan för många kan jag tänka mig det e mer antal audio tracks ? http://digidesign.com/index.cfm?navid=62&itemid=34329 UAD e bra grej men jag tror inte att det har mycket (nånting överhuvudtaget) med HD att göra. Dessutom UAD pluggar är inte TDM. När det gäller oändlig gnäll på digidesign priser, visst dem e ju dyra, dyra som atan, men man ska inte glömma att HD system var aldrig avsett för hobbystudios. All professionell utrustning kostar mycket pengar. PCI->PCIe plz 🙂 (å andra sidan det e cool med lite offtopic diskussion 🙂 )
  14. klikni

    HD PCI

    Nope, finns inget på deras hemsida, men så som du redan säger dem drar inte samma kraft. I alla fall jag e 99% säker att HD2 klarar enorma mängder av pluggsar, + med dem ny datorer kan du köra RTAS. Så sammanlagt TDM+RTAS.... undrar om det e möjligt att slösa all kraft som finns 😆
  15. klikni

    HD PCI

    Tackar för alla svar, och att ni tagit del i diskussionen. 4Trax, förstå mig inte på fel sätt, snälla men .... Jag behöver råd o tipps angående HD PCI system och PCI-PCIe chassis, och jag ser inte dina inlägg hjälpsama. Jag kanske inte förstår vad du säger? Du kanske kan vara mer tydlig? crillemannen, jag har kollat up både på gearslutz o andra forums om detta, men kunde inte hitta riktig svar för den jag är ute efter PCI->PCI-e. När det gäller HD3, du e hel korrekt. HD3 räcker långt! O då menar jag verkligen långt! Så det e ingen problem, tom HD2 (Core+Accel i så fall). Den som jag funderar att köpa i fall PCI-PCIe delen kan lösas e HD Core+ Accel + Process card för 25.000 sek. Nu e jag oxo lite fundersamm över magmas test. Deras chassis klarar inte antal tracks som det borde? Eller tolkar jag fel det dem skrev? Audiorent, cool! Jag e säker på att du e nöjd med systemet!. Som jag skrev tidigare, jag väntar på flera offert, men det e ca: dem pengarna det rör sig som du gav. Iomed att "min system" e mycket mycket billigare ,,, vill jag förtsätta forska om det går att lösa problem med PCI-PCIe. När det gäller dig, du borde vara helt OK med PCIe chassis. Det finns flera tillverkare som kan "fixa" ditt problem med eventuell antal extra kortplatser. Kolla bara pris. Stor skilnad!!! Kolla min länk det e ju billigast jag hittat. Nu återstår bara att fortsätta forskning kring min PCI->PCIe problem. Så jag uppskatar all info, tipps och råd jag kan få! Tack igen till alla!
×
×
  • Skapa ny...