Jump to content
Annons

linusiuppsala

Medlem
  • Antal inlägg

    47
  • Gick med

  • Senast inloggad

Inlägg av linusiuppsala

  1. Hej alla igen

    Så datorn verkar sjysst då

    Två ljudkort blev jag rekomenderad att installera av Musikaffärens personal ett för musik med bra drivrutiner för ASIO, och ett för att klara direct x ?? eller vad det var för att kunna använda datan till andra saker än bara musik. Det fanns nån annan fördel med det också men jag har glömt vad det var.

    Har förresten ett tredje ljudkort oxå.. GuitarPort.. om det nu räknas som ljudkort.

    Två diskar är det, missade att skriva det, den andra är på 320GB

    Har förstått att XP är att föredra, men det gick inte att köpa datorn med annat än Vista. Får väl försöka fixa det om det inte funkar bra med Vista

    kanske du ska ha ett ljudkort till t ex Cubase eller annat musik-program och det andra till t ex Winamp.

    Jag hade problem med att ljudkortet pitchade upp allt ljud en halvton om man öppnade två ljudkällor i olika program samtidigt. Då fick jag starta om datorn och köra igen. Då fick jag tipset att installera ett kort till och det går jättebra. Kör ett kort för Cubase och ett för winamp sen kopplar ja in skiten i mixer och sen till monitorerna =) vet inte varför jag skrev det här egentligen:P

  2. Jag skulle behöva lite hjälp. Jag har suttit i flera timmar och eq:at, komprimerat, lagt på diverse effekter prövat allt men jag lyckas inte.

    Jag försöker få ett lite

    Gitarren ska låta klart men ändå inte för påträngade. Jag har dubbat spår och mixat jättetajt och panorerat eq.at... Prövat allt, men jag är ändå inte nöjd. Jag brukar bara mixa in gitarr-ljud i bakgrunden, ta bort svansar och komprimera utav hel*****. Är van vid dance och house musik =) Men är det någon som har några tips för att få det där Winnerbäck-soundet? 😛
  3. Jag är inte helt säker men jag tror att Xenyxbordens preampar är lite av top-of-the-line från Behringer. Så jag är ledsen men mixern du har är nog det bästa Behringer har att erbjuda i mixerväg.

    Begagnade Mackiegrejer brukar å andra sidan inte vara värst dyra så du lär nog inte bli barskrapad på ett mackiebord.

    aha, ska kika på blocket

    tack 😛

  4. En utbildning betyder ingenting. Det är ingen artist, A&R eller skivbolag som kommer anlita dig för att du är "utbildad musikproducent".

    Det handlar om att kunna visa upp vad du kan och komma i kontakt med rätt folk.

    Välj ett gymnasium som inte är så jobbigt och läx-fyllt, så du har tid att sitta och producera musik hela nätterna. Försök bli polare med skolans musiklärare och få en nyckel till studion, så du kan sitta där på helgerna och spela in dina kompisar och klippa till dåliga tagningar, falska stämmor och försöka få punch i rocktrummor som spelats av en elev på jazzlinjen. Lär dig tricken för styra upp andras misstag och hur det ska låta för att du ska behöva göra så lite som möjligt i efterhand. Lär dig vad som funkar bäst för just dig och hur du vill jobba på egen hand och ihop med andra. Lita inte heller på allt lärarna säger, det finns ofta flera andra (snabbare, bättre, proffsigare) sätt än de som lärs ut. Nöt som fan helt enkelt, spela in hela tiden. Praktisk erfarenhet är det bästa du kan ha.

    okej tack =)

  5. Hej!

    Tidigare har jag haft ett behringer mixerbord. Xenyx tror jag att det hette. Men jag växte snabbt ifrån det. Efterhand när jag lärde mej lite om ljud och musik så har jag förstått att det låter skit =) Men nu undrar jag är det här ett bra bord http://www.blocket.se/goteborg/Behringer_M...m?ca=16&w=3 eller ska man lägga några tusen till och köpa t ex Mackie. Är det värt de?

  6. Tänk på att SixQ bara är en kanal, medan TwinQ är två kanaler - bara så att du inte lurar dig själv om du egentligen behöver två kanaler... - och på att Thomann tar i princip samma pris som är svenskt listpris... 😄

    jo, jag behöver bara 1 kanal. Jag har en DBX-preamp som jag kör instrument på. Den här kommer jag bara att använda till röst =)

  7. Varför inte en Joemeek Six-Q i såna fall? Enkanalig version av Twin-Q. Dock utan den snygga analoga VU-mätaren, istället LED-mätare. Rekommenderas varmt! Jämfört med One-Q så saknas dock även Enhancern och De-essern. En ny Six-Q kan du få tag på för under 4000 kr. Thomann är inte billigast i detta fallet så kolla prisjakt. Själv köpte jag min från Emusic.

    Sen finns även den ännu billigare Three-Q men där saknar du Iron-läget som jag inte skulle vilja vara utan. Iron-läget kan användas för att ge snygg "vintage-färgning" på till exempel sång.

    En 6Q får det bli =), tack för hjälpen!

  8. Det finns ju en del.

    Min favorit är True Systems P-Solo, som är transparent.

    Vill du ha en bra channelstrip, så har Aphex 230 vara ett alternativ.

    Kraftigare rörfärgning kan du få med t ex Summit Audio 2BA-221.

    Vill du ha en som är mer färgande, men med transformator i stället för rör, så kan du överväga t ex Joemeek OneQ eller TwinQ.

    Joemeek verkar intressant, men jag har aldrig hört talas om märket förut. TwinQ har alla funktioner jag vill ha och den har en riktigt cool design men jag letar nog efter något nån tusenlapp billigare.

    Tack så mycket för hjälpen 😄

  9. Hej!

    Jag är på jakt efter en ny preamp.

    Valet står mellan Focusrite Voicemaster Pro & TL Audio 5051, eller något annat i ungefär samma prisklass. Är det någon som har några bra synpunkter eller idéer på vad jag ska köpa? Det får gärna vara rör men dock inget måste =)

    (kanske till och med någon som har en preamp som jag kan få köpa?)

    Tacksam för hjälp// Linus 😄

    Voicemaster Pro: http://www.thomann.de/se/focusrite_voicemaster_pro.htm

    TL Audio 5051: http://www.musikborsen.se/itempg.aspx?id=1...mp;artno=120146

  10. Tjaa!

    Tänkte dra ner till stan o inhandla en rörkompressor.. Men jag litar inte på snubben i musikaffären. Han försöker bara lura på mej massa Behringer. Så jag tänkte fråga er här på Studioforum istället 😄

    Jag har kollat på TLA 5051 men den är lite för dyr just nu. Helst under 6000:- 😄

    Tack

  11. Tjaa!

    Har tänkt uppgradera studion lite. Just nu har jag en AKG Perception 200. Men jag vill uppgradera till något lite vassare. Jag behöver en mick som är bra till sång och akustisk gitarr. Men prislappen ska helst inte vara över 6000:-

    Tack 😄

  12. Tjenare!

    Det ska i dagarna inhandlas en allround-mick till hemmastudion. Jag producerar mestadels helt elektronisk musik men vill ha möjligheten att kunna lägga enklare vocals och ibland spela in en akustisk gitarr eller percussion.

    Ska tilläggas att rummet inte har optimal akustik men kan en ganska tyst miljö vid inspelning.

    Har tittar runt på lite olika alternativ och sorterat ut tre mickar som är aktuella.

    Skulle gärna höra vad ni har att säga om dessa och vilken av dom ni skulle ha valt!

    SE Electronics SE1000

    Röde NT 1-A

    Studio Project B1

    Tack på förhand!

    Jag skulle köra på röde. Eller vfr inte kolla vendolin. Billigare och oftast trevliga säljare

  13. Det låter skumt, jag har jobbat mycket med Sam Broadcaster och haft en del problem också men jag har aldrig varit med om nåt sånt du beskriver.

    Vad händer om du startar sändning och sedan startar en låt, eller om du gör tvärtom?

    Samma sak.

    Vilken ording jag än startar det i.

    Jag har även testat att ta bort all effekter´, men det hjälper inte heller.

    Min dator är en AMD Athlon 64+ 6000 + Dubbelkärning 3,2 GHz per kärna

    4 GB RAM-Minne

    😆

  14. Skulle tydligen skriva så här med

    LÅTNAMN: Alltid tillmax

    ARTIST/GRUPP: Woolke

    GENRE: Hip-hop

    LÅTLÄNGD: 2.40

    KOMPOSITÖR: Woolke

    PRODUCENT: Woolke

    EV. MEDVERKANDE:

    INSPELNINGSÅR: 2006

    FORMAT: mp3 STORLEK: (2.45 megabyte)

    STATUS: Nästan klar

    Det är så att jag håller på att mixa en låt som jag gjort men nu så har jag fastnat lite. Undrar om ni skulle kunna säga om det är nåt i mixningen som behöver ändras. Bra att veta om jag är på rätt väg eller om det är helt åt helvete.

    Använder mig av sonar 4. Jag lägger inte upp hela låten utan en del av den bara.

    Tacksam för svar!

    EQ:a basen & testa att panorera rösten ibland.

    Testa att lägga till ett till spår med Lead-sången där också.

    Och dra NER volymen, lägg Reverb på en FX-kanal och skicka med HÖGSTA volym till Den andra kanalen., klipp lite överallt, de kmr låta coolt.

    Ha de

  15. Hej,

    Kanske finns en drös med trådar som denna och jag ber i sådana fall om ursäkt om det blir tjatigt (admin får i sådana fall låsa tråden). Jag är eventuellt ute efter ett nytt ljudkort, men har tyvärr inte så stor koll. Jag vill gärna slippa mitt mixerbord också om möjligt. Vad skulle ni rekommendera för någon som kan lägga ut max 2000-2500:-? Jag är givetvis som alla andra ute efter låg latency samt möjligt att koppla in akustisk/el-gitarr med minimalt brus.

    Tack på förhand

    Hej!!

    Ett bra kort är CME Matrix.. Som kostart 1795:-, ett otroligt prisvärt kort.

    Men det som jag skulle rekomendera mest är TERRATECH PHASE 22.

    Jättelåg latency.

    Hoppas det ska hjälpa dig. Ha det bra 😉

×
×
  • Skapa ny...