Jump to content
Annons

Lassebasse

Medlem
  • Antal inlägg

    126
  • Gick med

  • Senast inloggad

Inlägg av Lassebasse

  1. Okey tack då vet jag 🙂 Hoppas de inte tar mer cpu och ram bara för mixern ligger på hela tiden bara 🙂 Men tycker ändå Propellerhead inte tänker på deras användare då dom kom på påhittet att kombinera ett beat program som man kört sen version1 till något annat då folk i majoritet inte ens gillat record från början och spelar oftast in i annan daw!

    Kommer inte uppgradera detta fören jag får klartecken från propellerhead att de är som reason 5 annars litar jag på att h2o gör de på 2 timmar som förr <3

    Vadå, du kommer inte uppgradera? Du menar att du inte kommer uppgradera din piratkopia? Så du har kört programmet sedan version 1 och aldrig köpt?

    ...jag blir mörkrädd.

  2. Du kan, om du inte vill rita med penna, även styra velocitet-värde med siffror (0-127).

    Gå in i "edit mode" på midifilen som du vill redigera, markera tonen/slaget som du vill fixa och kolla sedan upp en liten bit så ser du en ruta som det står "Vel" ovanför.

  3. Roligt!

    Har själv spelat upp för Universal i Sverige och giget gick bra. Förhandlingarna pågår fortfarande men jag är inte med i bandet längre.

    Hmm, ja allt beror ju på hur pass intresserade bolaget är för er - är det så att dom gillar materialet och ni är ute och gigar så är det ju positivt att dom skickar förbi en A&R-person som får ta en titt. Men det behöver ju inte innebära att han/hon står backstage med kontrakt efteråt...

    Ha lite is i magen och be kontaktpersonen i ert band kolla vad Sony har för avsikter. Är det så att dom säger "Jo men låtarna är riktigt bra och vi vill kolla hur ni är live" så är det ju gasen i botten som gäller.

  4. Over-Nite Sensation är också en av mina absoluta favoriter, ganska lättlyssnad Zappa. Sen är ju bl.a. Joes Garage en härligt album också 😑☺️

    Mycket med The Mothers är grymt! Dock är det också väldigt mycket tunglyssnade skivor som då eventuellt kräver en del Zappavana 😉

    Instämmer helt och hållet gällande Over-Nite Sensation!

    Adlibris hade en hel del biografier beträffande Zappa. Kolla upp!

  5. Reason 5 går jag till, definitivt, men ska jag ta med mig Record i steget? Typisk situation där det blir så billigt att man inte tycker man har råd att avstå.

    Där ligger min vånda just nu, tycker egentligen inte att jag behöver Record då jag har Cubase, men för de 200 extra kronorna så får man ju Record "på köpet"

    Vi får se, hinner tveka ett par dagar till.

    Jag tycker att Record-dealen (i dubbel bemärkelse) är något som du ska satsa på. Både Reason och Record är grymma program och tillsammans kan det ju inte bli annat än episkt! 200 kronor extra = kaffepengar (om du ser till vad du får!)

  6. Oerhört subjektivt. Vissa gillar Cubase, andra Pro Tools och...andra kör Logic mm. Själv började jag i Cubase för att sedan gå över till Mac och Garageband - och nu är det Logic som gäller sedan några år tillbaka. Kör du PC kan jag rekommendera Cubase. Men det säger ju inte att det är "bäst".

  7. Jag har inte testat Shure-lurarna, men jag skulle rekommendera att du istället väljer ett par öppna lurar för mix om du kommer att sitta långa pass med dem.

    Mjo, men jag har ju ett par AKG K240Studio. Och dom är ju lite...tråkiga:)

  8. Korg Nano usb minikeyboard har knappar för Pitchbend och Modulation (motsvarar de där vanliga hjulen på synthar...). Nice!

    Akai LPK-25 usb minikeyboard har inget av det, men arpeggiator och sustain. Inte intresserad av arpeggiator och sustain har jag effekter till.

    Det blir Nano. Även om Akain försvisso har mer "riktiga" tangenter, men laptopväskan ÄR trång nu.

    Köpte du ngn Nano och är du nöjd?

  9. Grym tråd! Speciellt om man kombinerar den med Spotify och verkligen kollar in vad ni andra gillar! Mycket bra musiktips här!

    Själv bidrar jag med följande:

    1. Avishai Cohen - Gently Disturbed

    Den absolut bästa jazz-skivan jag hört på åratal. Sjukt bra komponerat och framfört.

    2. Per Texas Johansson - Alla mina kompisar

    Grym jazzplatta och låten "Miljarder stjärnor" ger mig rysningar varje gång.

    3. Muse - Absolution

    Helt otrolig mix av pop, rock, hårdrock och symfonisk musik. Allt toppat med grymma refränger och en makalös produktion.

    4. At the gates - Slaughter of the soul

    En skiva som satte standard. Svinhård, mörk och kall.

    5. Rage against the machine (debuten)

    En fantastiskt svängig och helgjuten debut.

    6. Kent - Tillbaka till samtiden

    Kent goes Depeche och NIN. Mörkt, kallt och otroligt medryckande.

    7. Meshuggah - Chaosphere

    Ett episkt mästerverk. Första gången jag hörde skivan fattade jag ingenting. Nu visslar jag med i låtarna:)

    8. Beatles - Magical Mystery Tour

    Jag är absolut ingen drogliberal människa men...fan vad bra det här är.

    9. Pantera - Far beyond driven

    En käftsmäll deluxe.

    10. Spocks Beard - Snow

    Helt otroligt välskriven skiva.

    men 10 skivor räcker inte:/

×
×
  • Skapa ny...