Jump to content
Annons

Heidi

Medlem
  • Antal inlägg

    25
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Hej! Har hittills inte kört så tunga arrangemang på min mac G5 men nu tog jag i lite mer och det funkar dåligt. Får titt som tätt felmeddelandet: System Overload the audio engine was not able to process all required data in time (-10011) Dock så är det faktiskt inte såååå stort, mitt arrange! Tycker att den borde klara mycket mer än detta utan att bråka:( Är det någon som har tips att ge vad jag ska undersöka för att komma vidare? Detta är min dator: Dual 2 GHz PowerPC G5 4,5 GB RAM OSX, 10.4.11 Logic 8 Apogee Duet Kör INGA andra program på den här datorn samtidigt Tack på förhand!! /H.
  2. Då var vi framme vid det lyckliga slutet... Hittade i Environment en surroundkanal som jag inte har nåt minne av att ha nånsin skapat. Audio 245 typ, när jag annars e uppe i 22 audiokanaler i projektet...(i mixern såg jag den inte) Hur som, när jag deletade den så blev Out 1-2 normal igen, precis som sist. Nån som har lust att förklara för mig delaen med de där surroundkanalerna? Hur använder man dem? E det som det ska va att out 1-2 inte funkar när de är med i leken? Har aldrig råkat ut för dem innan jag skaffade logic 8 så har inte hajat grejen. Tack för hjälpen!😆
  3. Tyvärr icke:( Nån nämnde för mig att det finns nån sån bugg i 8:an, känns det bekant?
  4. Tja! Lite ny på logic 8...Sitter med ett project där plöstligt kanalstrippen på out 1-2 är tom. Hade lite mastringspluggar där innan men nu e de borta. Det hände en gång innan när jag tog in nåt "surround-ljud", men fick tebax det till det normala när jag deletade surround-kanalen. Men nu testade jag att deleta i princip alla kanaler men Out 1-2 förblir tom, utan plugg-platser. Nån som vet vad jag pratar om? Vad har jag gjort??🙂 /Heidi
  5. Men hmm...Inte helt praktiskt, för som det e nu måste jag hela tiden vrida ner volymen efter jag lyssnat i hörlurarna å tvärtom. För de ligger väldigt olika i nivå. Inget som stört dig?
  6. Tja! Sitter å försöker komma igång med mitt Apogee Duet å lyckas inte med ett par basic-saker:) Med volymen, hur gör jag för att ställa in för monitorerna resp hörlurarna för sig? Just nu e det jättelågt i hörlurarna, men höjer jag så höjer jag för monitorerna också. Och så hittade jag under "Maestro Control", under Output, en rullist där man har Level: Line out, alternativt ändrar man till Level: Instrument Amp. Och så står det i manualen: Instrument Amp - The output level is fixed at a nominal level of -20dBV, suitable for connection to an instrument amplifier" Vad använder jag detta till? Om det finns nån Apogee Duet användare där ute som har tid så blir jag glad! /H.
  7. Hej igen alla och tack för svaren! Vågar knappt säga hur det löste sig...Jag menar, det e ju inte första gången i mitt liv jag kopplar in ett midi-klaviatur! Jag tänker skylla på den puckade manualen som följde med interfacet:) Som sagt, använder inga MIDI-kablar utan det finns bara USB i ena änden (som man sätter in i datorn direkt) och sen en IN och en OUT i andra. Och tydligt och klart beskriver manualen att "Plug in U2MIDIs MIDI IN connector to the MIDI IN port of your MIDI equipment. And Plug MIDI OUT connector to the MIDI OUT port". Är jag bara puckad då som gör så? Tydligen, eftersom det funkade när jag gjorde tvärtom:) Jaja, man ska eg vara glad att det bara e idiotsaker ju. Synd bara att man hinner besvära er andra med det;) Men jag hade inte koll på det där med att skapa en extern enhet osv, så bra ändå! Även om det nu ligger under fel ämne lite grand.. Tack igen å harefint!/H.
  8. Ok, la till en enhet å drog sladdar, men utan att det löste situationen. Vet inte hur mkt fel jag kan ha gjort där...Fattar inte heller varför man ska göra så. Ska den liksom hitta min keyboard genom att man lägger till en enhet?? Hur då liksom? Å under egenskaper vet jag inte heller vad jag i så fall ska ändra el ställa in. Kanske bara e paj, mitt interface (var ju billigt:)). Svårt att koppla fel eftersom det bara e USB i ena änden, å en IN och en OUT i andra, å de sitter i keyboarden som de ska. Borde det inte bara ha funkat rakt av när jag kopplade in det, utan att jag skulle behöva ställa in saker? Bara att datorn ska ha hittat interfacet så det syns där under "ljud/midi-inställn". Det finns förövrigt en "knapp" under ljud/midi-inställningar som heter "testkör". Om man klickar på den förvandlas muspekaren till en not...Vad innebär den? Om mitt midi hade funkat som det skulle, hade jag hört något ljud när jag klickade med "noten" på symbolen för mitt interface eller nåt? Bara en liten undring som dök upp...
  9. Tack för svaret! Men asså, jag e rädd att jag inte blev mycket klokare:( "Program/Verktygsprogram/Ljud-MIDI-inställningar. Välj MIDI-fliken, Ditt MIDI-interface skall finnas där så skapa dig de synthar du har och vill använda dig av där" Jo, där ser jag Midi-interfacet. Men vad jag skulle göra sen hajade jag inte:) Asså, jag har inga externa synthar som jag vill använda ljud av. Bara en keyboard för att styra mjukvarusyntharna. Men det kanske du förstod bara att jag inte fattar vad jag skulle göra...Man kan ju lägga till enheter, var det det du menade? "Välj in den MIDI-kanal där synthen/syntharna finns" Hajar jag inte heller..Har varit borta från mac (å Logic7 då) i ett år å bara suttit på sistone med Logic5 på PC, så e lite ringrostig med allt får medges. Om mer detaljer kan ges e jag alltså tacksam;)
  10. Tja! Just köpt G5a, Logic 8 och ett Apogee Duet-ljudkort. Eftersom Duet inte har MIDI köpte jag ett billigt interface (CMEs U2MIDI, USB Cable-Like MIDI-interface) å kopplade in min gamla synth. Mac:en hittar det nya interfacet men däremot får jag ingen kontakt när jag kör Logic. Ljudet funkar och jag kan spela på Piano-rollen, men när jag spelar på keyboardet händer inget. Är det nåt jag missat att göra i Logic? Nån inställning....Har försökt kolla runt men kommer inte på nåt. Kanske e nån idiot-sak jag missat bara tänker jag... Nån som har nån tanke? Ciao!/H.
  11. Heej! Har samma undran som "Chrispa" innan...Hur ska man göra?, låta firewirekabeln alltid sitta i datorn så ljudkortet alltid går varmt, eller dra ut varje dag? Själv har jag Apogee duet.
  12. Jamen sedär va lätt det var:) Bara att dra med musen över.. Var inte i environment å försökte så det var det som var problemet. Tack tack!
  13. Tja! Har råkat hamna på en PC med gammalt Logic... Nån som fortfarande vet hur (om..) man markerar flera kanaler i mixern så man kan justera volymen för samtliga samtidigt? Tänkte det borde vara att hålla ner ctrl och klicka på flera, el nåt, men verkar inte va rätt. Tack/H:)
  14. Har inte kikat in på ett tag... Jo, ifall någon undrade var jag hört uttrycket, så var det i en Lead från en förläggare. Men jag har fortfarande inte hajat vad som menades. Skulle tippa på en pangrefräng som lyfter mycket. Tack för intresset! /H.
×
×
  • Skapa ny...